تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۰۶
کارشناس حقوقی دفتر مشاوره خانواده دادگستری سیستان وبلوچستان با بیان اینکه خانواده ها نباید زمان ازدواج فرزند را با تحصیلات عالیه از بین ببرند، گفت: بالارفتن توقع خانواده ها مخصوصا دختران تحصیل کرده یکی ازعوامل بالا رفتن سن ازدواج به شمار می رود.
زمان ازدواج را با تحصیلات عالیه از بین نبرید/ شرایط بد اقتصادی و نبود شغل سدی مستحکم در برابر جوانان
اعظم خواجوئی در گفت و گو با عصرهامون با بیان اینکه ازدواج برای دختر و پسر امری غریزی و فطری است، اظهار کرد: هر زمانی که این غریزه و رشد سنی، اجتماعی و عقلی در آنها حس شود احساس ازدواج نیز در آنها بیدار می شود و حس نیاز به آن در فرد به اوج خود می رسد.
وی با بیان اینکه پس از ازدواج جوانان التهاب قبل را نسبت به جنس مخالف ندارند، ادامه داد: سختگیری های خانواده در ازدواج فرزندانشان با افرادی هم کفو یا حتی بالاتر از جایگاه خانوادگی شان، که این مطلب در مورد خود شخص هم صدق می کند و برای ازدواج با فردی که صرفا تایید اجتماع و اطرافیان را به دنبال دارد  باعث از دست دادن زمان و تاخیر در ازدواج می شوند.
این کارشناس مشاوره خانواده دادگستری با اشاره به علل عدم تمایل جوانان به بحث ازدواج، خاطرنشان کرد: شرایط بد اقتصادی و نبود شغل مناسب که تامین کننده مخارج زندگی و هزینه های سرسام آور مراسم ازدواج باشد، یکی از عمده مشکلاتی است که به عنوان سدی مستحکم در برابر ازدواج جوانان است.
وی اذعان داشت: یکی دیگر از علل عدم تمایل جوانان به ازدواج روابط دختر و پسر به امید و حتی وعده ازدواج است که گاها بعد از گذشت سالها و عدم تحقق آنها و به نتیجه نرسیدن یک رابطه عاطفی، باعث بالا رفتن سن ازدواج در فرد و حتی انزجار دائمی ازدواج می شود.
وی با تاکید بر اینکه شرایط جامعه نیز اثرات زیادی بر سن ازدواج دارد، بیان کرد: در برخی خانواده ها پدیده طلاق یکی از افراد خانواده و تاثیر و تردید آن بر سایرین باعث بروز سختگیری و نهایتا تعویق در ازدواج خواهد شد که این خود موجب مشکلات فراوانی برای دختر یا پسران آن خانواده خواهد شد.
 
عدم اعتماد به جنس مخالف از عمده دلایل بالارفتن سن ازدواج
خواجوئی گفت: از مهمترین علل عدم اعتماد به جنس مخالف در اجتماع چیزی است که بسیاری از مردم یا به چشم دیده و یا شنیده اند و هرچند نمی توان بر روی بسیاری از آنها نام جرم گذاشت اما همین رفتارها همچون تابلوهای بزرگ در جامعه نمود پیدا کرده و باعث بدبینی دختران و پسران نسبت به هم شده است.
وی بالارفتن توقع خانواده ها مخصوصا دختران تحصیل کرده را از دیگرعوامل بالا رفتن سن ازدواج دانست و تصریح کرد: بیش از ۵۰درصد از دختران مجرد که امکانات زندگیشان برای ازدواج فراهم است در گذشته  گزینه های خوبی را از دست داده اند که راه برگشت ندارند و همواره نیز گزینه های بعدی را با آنان مقایسه می کنند که همین موضوع نیز باعث سرشکستگی و شکست آنها در زندگی می شود.
 
والدین باعث از بین رفتن موقعیت مناسب ازدواج فرزندان نشوند
این کارشناس خانواده افزود: خانواده ها نباید زمان ازدواج فرزند را با تحصیلات عالیه از بین ببرند ازدواج و تحصیل هر کدام باید به جای خود باشد و باعث از دست رفتن موقعیت های خوب فرزندانشان نشوند.
وی یکی دیگر از عمده مشکلات ازدواج در سنین بالا را تک فرزندی و فرزند سالاری عنوان کرد و افزود: وقتی که زوجین در سن بالا ازدواج می کنند ترس از بارداری و اینکه شاید بالا بودن سن برای جنین مشکلی به وجود بیاورد را در خانمها افزایش می دهد و یا در نهایت به یک فرزند اکتفا می کنند که باز این مسئله خود مشکلات دیگری را در پی خواهد داشت.
این کارشناس خانواده در پایان خاطرنشان کرد: خانواده ها باید زمینه ازدواج ساده و بدور از چشم و هم چشمی ها را برای جوانان فراهم کنند تا با این کار انگیزه برای تشکیل خانواده در جوانان ایجاد شود و دولت نیز باید با ایجاد بسترهای اجتماعی و اقتصادی مناسب برای ازدواج، جوانان را در این راستا حمایت کند.
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcjyheh.uqeoxzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما