ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> آب در لوله و ما تشنه لبان می گردیم رفع تشنگی با اعمال شاقه | عصر هامون
تاریخ انتشار :يکشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۵۱
گزارشی از قطعی آب آشامیدنی چیل کنار دلگان سیستان و بلوچستان؛

آب در لوله و ما تشنه لبان می گردیم/ رفع تشنگی با اعمال شاقه

اهالی چیل کنار شهرستان دلگان سیستان و بلوچستان آب آشامیدنی خود را با سختی و مشقت از چاه های آب و به صورت غیر بهداشتی تامین می کنند.
آب در لوله و ما تشنه لبان می گردیم/ رفع تشنگی با اعمال شاقه
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از دلگان پرس، قطعی و نبود آب آشامیدنی سالم و بهداشتی در روستاهای شهرستان دلگان یکی از معضلاتی است که از سال های گذشته مردم محروم این منطقه با آن دست و پنجه نرم می کنند.
معضل و مشکلی که تاکنون به صورت اساسی رفع نشده است، هرچند در دولت های گذشته تلاش هایی برای رفع این مشکلات و محرومیت ها که یادگار رژیم طاغوت است انجام شده است ولی با توجه به حجم وسیع محرومیت ها، به خوبی و به درستی برطرف نشده اند.
روستای چیل کنار شهرستان دلگان یکی از این روستاها در منطقه دلگان سیستان و بلوچستان است که مردم آن طی سال های گذشته با کمبود و یا نبود آب سالم و بهداشتی دست و پنجه نرم می کنند. روستایی که از 12 سال قبل شبکه لوله کشی آب آشامیدنی در آن اجرا شده است اما به دلایلی مردم این منطقه از آب بهداشتی و سالم محروم هستند.

بهرام فولادی عضو شورای روستای چیل کنار شهرستان دلگان در این خصوص، گفت: اهالی روستای چیل کنار از توابع بخش مرکزی شهرستان دلگان آب آشامیدنی مورد نیاز خود را با مشقت و سختی زیادی از چاه تهیه می کنند.
عضو شورای روستای چیل کنار شهرستان دلگان با بیان اینکه در حالی که در قرن 21 قرار داریم و مردم در سراسر نقاط جهان و کشور از آب های بهداشتی بهره مند هستند، افزود: مردم این روستا آب آشامیدنی مورد نیاز خود را از چاه هایی تامین می کنند که آب آن غیر بهداشتی است.
فولادی با اشاره به اینکه عصر که می شود زنان روستا برای تهیه آب آشامیدنی به سمت چاه آب می روند،تصریح کرد: آنها ساعت ها در صف و نوبت می ایستند تا با دست و دلو از عمق 30 متری زمین آب آشامیدنی مورد نیاز خانواده را تهیه و تامین کنند.
وی با تاکید بر اینکه مواقعی پیش می آید که آب چاه به اتمام می رسد و اهالی و  زنان روستا دست خالی به منزل باز می گردنند، ادامه داد: برخی از آنها تا پاسی از شب را در کنار چاه می گذرانند تا آب چاه دوباره بالا بیاید و مقداری آب برای آشامیدن خانواده خود تهیه کنند.
عضو شورای روستای چیل کنار شهرستان دلگان با اشاره به اینکه این روستا دارای لوله کشی آب است، اضافه کرد: اما هیچ آبی در لوله ها جریان ندارد.
فولادی با بیان اینکه به علت مشترک بودن منبع ذخیره آب روستای چیل کنار با روستای همسایه (گنبد) اهالی آن روستا آب را به روی روستای ما می بندند، گفت: از سوی دیگر نبود آبدار مدبر و کاربلد و عدم نظارت مسئولین آب و فاضلاب روستایی شهرستان دلگان موجب شده تا مردم آب آشامیدنی خود را از چاه ها تهیه کنند.
وی با تاکید بر اینکه تعداد زیادی از کودکان و اهالی روستا به علت استفاده مداوم از آب غیر بهداشتی چاه دچار بیماری هایی شده اند، خاطرنشان کرد: اکثریت مردم روستا افرادی بی بضاعت هستند و توانایی خرید آب بهداشتی و معدنی را ندارند.

محمد بامری رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان دلگان در گفتگو با دلگان پرس با بیان اینکه آب آشامیدنی 9 روستای چاهشورک 1 و 2، گنبد سه پایه، قاسم آباد، زیارت، گنبد علوی، چیل کنار، کهنک و بخشی از روستای چاه جلال از یک مجتمع تامین می شود، گفت: آب این روستاها به صورت شیفتی است که همه این روستاها در یک شبانه روز، 12ساعت آب لوله کشی دارند.
وی با تاکید بر اینکه پنج شنبه 2 هفته قبل (20 مهرماه امسال) پمپ آب مجتمع از کار افتاده است، تصریح کرد: که بلافاصله 2 روز بعد تعمیر و آب آشامیدنی در شبکه جاری شده است.
رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان دلگان اضافه کرد: با توجه به اینکه آبدار این مجتمع آبرسانی در حال بازنشستگی است، سهل انگاری هایی رخ می دهد، به شورای این روستاها اعلام شده است که یک نفر را به عنوان آبدار معرفی کنند ولی تاکنون شخص خاصی را معرفی نکرده اند.
بامری با اشاره به اینکه 2 هفته قبل جهت بررسی وضعیت آبرسانی این مجتمع بازدیدی را انجام داده ام، خاطرنشان کرد: هم اکنون تیمی از اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان دلگان جهت بازدید از وضعیت آب لوله کشی این روستاها به منطقه اعزام شده است.
شهرستان دلگان با جمعیتی بالغ بر 75 هزار نفر جمعیت در 475 کیلومتری جنوب غرب شهر زاهدان قرار دارد.
گزارش از مجید بامری
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcdof0n.yt0nf6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما