تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۰۴
نام سیستان و بلوچستان با حاشیه نشینی گره خورده به طوری که ۴ شهر آن حدود یک میلیون حاشیه‌نشین دارد و عدم توجه مناسب مسئولان به حل معضلات حاشیه‌نشینان به یکی از نواقص مهم استان تبدیل شده است.
وعده هزار باره مسئولین برای اصلاح وضعیت حاشیه نشینی سیستان و بلوچستان/ پهناورترین استان کشور همچنان در حاشیه
به گزارش عصرهامون، آمارها می گوید از ١١ میلیون حاشیه نشین در کشور، یک میلیون و 82 نفر  در 4 شهر زابل، زاهدان، چابهار و ایرانشهر سیستان و بلوچستان  زندگی می کنند، اما بد ماجرا آنجاست که این حاشیه نشین ها از دید مسئولین هم در حاشیه هستند و علی رغم قول های رنگی هنوز هم با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند.
در این بین اما رتبه نخست حاشیه‌نشینی در کشور را نیز شهر چابهار به خود اختصاص داده و طبق گفته فرماندار سابق این شهر 63 درصد جمعیت چابهار در حاشیه شهر و سکونتگاه‌های غیررسمی نابسامان زندگی می‌کنند و در زمینه نسبت جمعیت ساکن در سکونتگاه‌های غیررسمی به جمعیت ساکن در نقاط شهری، شهر چابهار در رتبه نخست کشور قرار دارد.
البته این نابسامانی در سیستان و بلوچستان تنها مختص چابهار نیست، زیرا شهرهای دیگر استان نیز از نظر حاشیه‌نشینی اوضاع مناسبی ندارند و به طور مثال زاهدان که به عنوان مرکز استان معرفی می‌شود، خود از رکوردداران این حوزه است.
Image result for ‫حاشیه نشینی سیستان و بلوچستان‬‎
شهردار سابق زاهدان با اعلام این که نزدیک به نیمی از مردم این شهر در حاشیه زندگی می‌کنند، گفته بود: مساحت 2 هزار و 500 هکتاری با منشاء اسکان غیررسمی و 500 هکتار با اسکان پراکنده زاهدان پس از مشهد مقدس بیشترین حاشیه‌نشینی را در کشور از نظر مساحت به خود اختصاص داده و به تناسب سرانه جمعیت، می‌توان گفت زاهدان در کشور مقام نخست حاشیه‌نشینی را دارد.
علی ای حال اما بر کسی پوشیده نیست که گره مشکلات حاشیه نشینان سیستان و بلوچستان تنها به دست مسولین تصمیم ساز حل می شود، ولی سکانداران پهناورترین استان کشور نشان داده اند علاقه زیادی به کارهای سیاسی دارند و چندان رغبتی برای گره گشایی از مشکلات مردم ندارند.
اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان که رسانه ها او را به عنوان بدقول ترین دولت مرد معرفی کرده اند بارها برای حل معضل حاشیه نشینی در سیستان و بلوچستان وعده داده بود.
یکی از مهم‌ترین وعده‌های استاندار توجه ویژه وی به رفع حاشیه‌نشینی در استان سیستان و بلوچستان است؛ به گونه‌ای که خردادماه سال گذشته شخص استاندار در این رابطه و در جلسه بررسی حاشیه‌نشینی شهر چابهار اظهار داشت: مردم ساکن در این مناطق در بدترین شرایط زندگی می‌کنند که اگر نسبت به این موضوع بی‌تفاوت باشیم، خسارات جبران‌ناپذیری به استان و کشور تحمیل می‌شود.

البته وی در همین سخنرانی اعلام کرده که تمامی مسئولان در ساماندهی حاشیه‌نشین‌ها مسئولیت دارند و کم‌کاری و بی‌توجهی به این افراد به هیچ وجه قابل قبول نیست.
علی‌اوسط هاشمی که در این جلسه نشان داده بود تا چه حد نسبت به این معضل آگاهی دارد، بیان داشت که  30 درصد منابع استانی در سال با دستور وی صرف حاشیه‌نشینی می‌شود.
اکنون که سال 95 سپری شده هنوز شاهد تحولی در زمینه رفع مشکلات حاشیه‌نشینان در سطح استان نیستیم و مشخص نشده که آن 30 درصد بودجه‌ای که استاندار وعده داده بود دقیقاً در کجا صرف شده، زیرا زاهدان، چابهار و دیگر شهرهای استان همچنان در این رابطه همان روند گذشته را طی می‌کنند.
بسیاری بر این باورند که مسئولان تا امروز هر کاری که برای حاشیه نشینی در سیستان و بلوچستان انجام داده‌اند، به حاشیه رفته‌ است. تاکنون نگاه مدیران استان به حاشیه نشینی نگاه عادلانه‌ای نبوده است. به نظر می‌رسد نگاه به حاشیه شهر باید دوستانه و همراه با تعهد باشد. تاکنون اغلب دستگاه‌هایی که باید نقشی در رفع محرومیت از این مناطق داشته باشند درگیر حاشیه‌های مدیران خود بوده و نگاهی مبتنی بر تبعیض بر رفتار آن‌ها حاکم بوده است. البته فعالان و ناظران منتظر هستند که ببینند با حضور استاندار جدید چقدر می‌تواند در تغییر این نگاه سهم داشته باشد؟ آنها امیدوارند، استاندار جدید حاشیه را ببیند ولی به حاشیه نرود.

انتهای پیام// https://www.asrehamoon.ir/vdcfv0d1.w6d1xagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما