تاریخ انتشار :جمعه ۱۲ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۲۳
فرماندار میرجاوه از برگزاری مذاکرات با دولت پاکستان برای تسهیل عبور زوار این کشور خبر داد.
دولت پاکستان پیشنهاد کمک نیروهای مردمی ایران را نپذیرفت/ ۲۰ هزار زائر در آن سوی مرزمعطل ماندند
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون ، محمدمیهنی در گفت و گو با خبرنگار لادیز،اظهار کرد: با توجه به مشکلات پیش آمده برای زائرین پاکستانی در مرز تفتان، اعم از کمبود پرسنل گمرک، کندی روند عبور زائرین و فقدان آب آشامیدنی و مواد غذایی در خاک پاکستان جلسه ای برای حل این مشکلات با حضور مرزبانان ایران و پاکستان در محل گروهان مرکزی میرجاوه برگزار شد.

وی با بیان اینکه شب گذشته قریب به ۳ هزار نفر در نقطه مرزی بدون اتوبوس و کاروان سالارحضور داشتند و ناچار به اسکان آنها شدیم، افزود: طی نشستی که با مرزبانی پاکستان داشتیم از طرف مقابل خواستیم تا ورود زوار از خاک پاکستان به مرز ایران به گونه ای انجام شود که کاروان،امیر سالار و کلیه مسافران به همراه یکدیگر وارد خاک ایران شوند تا از معطلی زائرین در پایانه مرزی میرجاوه جلوگیری شود.

وی افزایش پرسنل گمرک پاکستان را امری ضروری دانست و خاطرنشان کرد: از آنجایی که کمبود نیروی گمرک پاکستان یکی از علل اصلی ایجاد این شرایط بحرانی در خاک پاکستان است از طرف پاکستانی خواسته شد تا کار انتقال زوار از مرز این کشور را تسریع کند و طرف پاکستانی نیز اعتراف کرد که پیش بینی چنین جمعیت زائری را نداشته و مرزبان درجه یک پاکستان برای حل این بحران در مرز مستقر شده است.

میهنی با اشاره به امدادرسانی نیروهای بسیج مردمی ایران به زائرین در آن سوی مرز، تاکید کرد: طی این نشست به دولت پاکستان اعلام کردیم با توجه به اینکه شرایط بحرانی ایجاد شده همانند بحران هایی مانند سیل و زلزله نیازمند مشارکت و امدادهمگانی است، نیروهای مردمی ایران آمادگی امدادرسانی و پذیرایی از زائرین را در آن سوی مرز دارند اما دولت پاکستان اعلام کرد که پذیرایی از زائرین را در خاک خود انجام می دهند و پیشنهاد کمک نیروهای مردمی ایران را نپذیرفت.

فرماندار میرجاوه با بیان اینکه امیدواریم با توجه به جلسه برگزار شده، روند عبورزوار و اتوبوس ها تسهیل شود، اذعان کرد: شیهک بلوچ مرزبان درجه یک پاکستان اعلام کرده است تا در کمترین زمان ممکن نتیجه عمیاتی تصمیمات اتخاذشده را به اطلاع جمهوری اسلامی ایران می رساند.

وی درباره موضوع کتک زدن زوار توسط نیروهای پلیس پاکستان، عنوان کرد: مسئله ضرب و شتم و اهانت به زائرین نیز به مرزبان درجه یک پاکستان گوشزد شد و دراین باره مذاکراتی داشتیم اما طرف مقابل زیر بار پذیرش این موضوع نرفت.

میهنی با اشاره به عبورخودروهای تراتزیتی از پایانه مرزی میرجاوه ، ادامه داد: با توجه به بحران ایجاد شده در نقطه صفر مرزی پاکستان، عبور خودروهای ترانزیتی از محل پایانه مرزی میرجاوه،عبور و مرور اتوبوس های زوار را دچار مشکل می کند و قرار شد با هماهنگی گمرک و گذرنامه پاکستان، خودروهای ترانزیتی از مسیر دیگری عبور کنند.

وی با بیان اینکه پایانه مرزی میرجاوه برای اسکان موقت زائرین درنظرگرفته شده است، افزود: تمام تلاش مسئولین این است تا زوار در اسرع وقت به زاهدان منتقل شوند چرا که پایانه مرزی میرجاوه برای اسکان زائرین درنظر گرفته نشده اما شب گذشته به دلیل بی برنامگی دولت پاکستان، ناچار شدیم سه هزار و 64 زائر را در مرز میرجاوه اسکان دهیم.

میهنی با بیان اینکه عمده خدمات مردمی است، تصریح کرد: با توجه به حضور چند هزار زائر در مرز میرجاوه و بحران ایجاد شده نیازمند کمک های مردمی و هیئت های مذهبی و تهیه آب شرب، کنسرو، نان و پتوهستیم تا خدمات بهتری به زوار ارائه دهیم و با این روند باید امادگی پذیرش و اسکان روزانه  پنج هزار زائررا داشته باشیم چراکه بیش از ۲۰ هزار زائرپاکستانی در شهر تفتان منتظر ورود به  خاک کشور هستتند.

انتهای پیام/

https://www.asrehamoon.ir/vdcfjjd1.w6d1xagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما