تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۴۴
با این که از گذشته تاکنون، کتاب را غذای روح بشر عنوان کرده اند اما این روزها این مونس بشر در غربت قرار گرفته به طوری که کمتر کسی از این یار دیرینه بهره می گیرد.
غربت کتاب در کوچه، پس کوچه های تکنولوژی/ غذای روح بشر مورد غفلت قرار گرفت
به گزارش عصرهامون به نقل از پایگاه خبری اوشیدا؛ تکنولوژی و استفاده از موبایل جایگزین کتاب شده به طوری که امروزه به جای گذران وقت با مطالعه کتاب، اوقات فراغت با گشت و گذار در موبایل و صفحات مجازی و اینترنت می گذرد.

شمار زیادی از جوانان امروزی به جای خواندن کتاب و بهره برداری از معلومات آن، وقت خود را در قلیان سراها و پای دود قلیان هدر می دهند اما از خواندن کتاب سرباز می زنند تا به جای تامین غذای روح خود، به سوزاندن روح و جسم خود با دود قلیان مبادرت ورزند.

سرانه مطالعه ایرانیان و به ویژه مردم سیستان و بلوچستان آنچنان کم است که نوجوانان به جز مطالعه کتب درسی آن هم فقط با هدف حفظ مطالب و سپردن به حافظه کوتاه مدت، علاقه ای به مطالعه و خواندن سایر کتب ندارند و کتابخانه ها تنها جای مطالعه کتب درسی و به ویژه کتب کنکور شده است.

آخرین کتابی که خوانده ام را به یاد ندارم

مرتضی هاشمی به خبرنگار اوشیدا گفت: آخرین کتاب غیر درسی که مطالعه کردم به هیچ وجه به یاد ندارم چرا که پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه به هیچ وجه به سراغ کتاب نرفتم.

وی افزود: به جز کتب درسی علاقه ای به خواندن سایر متون نداشتم چرا که واقعا نیازی در خود احساس نمی کردم همچنین اینقدر وقتم پای کتب درسی گذرانده ام که دیگر علاقه ای به خواندن سایر کتب در وجودم باقی نمی ماند.

مرتضی ادامه داد: پس از پایان تحصیلات جویای کار بودم و پس از آن اشتغال و ازدواج دیگر وقتی برای خواندن کتاب برایم باقی نمی ماند بنابراین ترجیح می دهم به جای خواندن کتاب وقتم را به کار و سپس خانواده ام اختصاص دهم.

پنج هزار نفر عضو کتابخانه های شهرستان زابل هستند

رییس نهاد کتابخانه های شهرستان زابل اظهار داشت: در حال حاضر تعداد پنج هزار نفر عضو کتابخانه های عمومی در شهرستان زابل هستند که بنا بر جمعیت این شهرستان انتظار می رود تعداد بیشتری عضو این کتابخانه ها شوند.

محمدصالح حیدری در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان داشت: در شهرستان زابل پنج باب کتابخانه وجود دارد که در این راستا یکی در شهر بنجار و چهار تا نیز در شهرستان زابل دایر هستند.

وی با بیان اینکه، پنجاه هزار جلد کتاب در کتابخانه های شهرستان زابل وجود دارد افزود: افراد با عضویت در کتابخانه عمومی می توانند از سالن های مطالعه عمومی، نشریه و بخش کودک بهره مند شوند.

سرانه مطالعه در استان ۱۲ دقیقه است

رییس کتابخانه عمومی شهرستان زابل خاطرنشان کرد: در خصوص افزایش سرانه مطالعه در شهرستان کار پژوهشی خوبی شروع شده و در حال حاضر منتظر جواب و خروجی آن هستیم.

حیدری ابراز داشت: سرانه ی مطالعه استان ۱۲ دقیقه است در حالی که سرانه کشوری مطالعه ۱۵ تا ۱۶ دقیقه می باشد و در این راستا به طور حتم شهرستان زابل هم در رده استانی می باشد.

شهرداری از پرداخت نیم درصد حق کتابخانه خودداری می کند

حیدری همچنین گفت: نیم درصد از درآمد های شهرداری طبق قانون به کتابخانه ها باید اختصاص یابد بنابراین شهرداری هر شهر نیم درصد درآمد را جهت امورات جاری کتابخانه ها باید پرداخت کند اما متاسفانه بنابر دلایلی که محکمه پسند هم نیست مبلغی به این عنوان پرداخت نشده است.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه وضعیت ملک کتابخانه ها هنوز مشخص نیست باید بابت ملک به شهرداری هزینه پرداخت کرد بنابراین با توجه به شرایط ایجاد شده به طور حتم تا چندسال آینده کتابخانه ها تعطیل خواهد شد.

رئیس کتابخانه های عمومی زابل تصریح کرد: استقبال مردم همیشه از کتابخانه ها خوب است اما در ایام مدارس دانش آموزان و دانشجویان استقبال بیشتری می کنند.

وی در ادامه ابراز کرد: با توجه به اینکه کتابخانه فضایی است که همه افراد می توانند از آن بهره مند شوند بنابراین خانواده ها، ادارات، دانش آموزان و دانشجویان می توانند از ۵۰ هزار جلد کتاب و ۷۲ نشریه روز به صورت رایگان در کتابخانه عمومی زابل بهره مند شوند.

حیدری با عنوان اینکه افراد با عضویت در کتابخانه عمومی می توانند از سالن های مطالعه عمومی، نشریه و بخش کودک بهره مند شوند، تصریح کرد: افراد با مراجعه به کتابخانه ها هم دلگرمی برای کتاب دارها ایجاد و هم از فضا ایجاد شده استفاده کنند.

انتهای پیام https://www.asrehamoon.ir/vdci3wa3.t1a3y2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما