تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۴۷
شهرستان سراوان با دارا بودن ۱۳ هزار هکتار سطح زیر کشت خرما به قطب تولید این محصول در سیستان و بلوچستان تبدیل شده که این روزها با استفاده از صنایع تبدیلی به منبع درآمد برای جوانان خلاق شهرستان تبدیل شده است.
خط تولید علوفه دامی و کود گیاهی در سراوان راه اندازی شد/ اشتغالزایی با استفاده از ضایعات درخت خرما
به گزارش سرویس اقتصادی عصرهامون به نقل از شستون، درختان خرما هر ساله توسط کشاورزان هرس و در نخلستان ها رها می شد که این موضوع در هنگام حوادث غیر مترقبه مانند آتش سوزی های رخ داده در نخلیلات، به افزایش حجم آتش دامن می زد و خسارات جبران ناپذیری را در این منطقه برجای می گذاشت.
مهدی دهواری یکی از کارآفرینان شهرستان سراوان با حمایت مؤسسه خیریه سعادتی اصفهان در راستای کاهش خسارات وارده به بخش کشاورزی، خط تولید علوفه دامی و کود گیاهی از شاخ و برگ و ضایعات درخت خرما را توسط خانه کارآفرینی تولید علوفه دامی و کود گیاهی امید شرق ابوالقاسم بانک، شهر محمدی با هدف حفظ محیط زیست، راه اندازی کرد. 
 
وی در گفت و گو با شستون با اشاره به مطالعات و بررسی های انجام شده توسط کارگروه اقتصاد موسسه خیریه سعادتی، اظهار داشت: با توجه ازدیاد نخلستان ها در بلوچستان، سالانه ۲۰۰ میلیون کیلو ضایعات خرما در طبیعت رها می‌شد که یک مشکل اصلی زیست محیطی را برای منطقه ایجاد کرده است.
 
 این کارآفرین خلاق سراوانی با بیان اینکه هر درخت خرما به طور متوسط در هر بار هرس بین 30 تا 50 کیلوگرم برگ خشک دارد، اضافه کرد: کشاورزان شاخ و برگ های هرس شده در باغات را رها می کردند که هنگام آتش سوزی ها در نخلستان ها خسارات جبران ناپذیری را به بخش کشاورزی منطقه به بار آورده است.  
 
دهواری افزود: در راستای کاهش خسارات به بخش کشاورزی و استفاده بهینه از ظرفیت های طبیعی موجود در این منطقه، با استفاده از دستگاه های مخصوص،  سر شاخه ها و برگ های درخت خرما را خرد کرده و با دیگر ضایعات خرما، با تکنیک خاص، غنی‌سازی می شود  و به صورت خرد شده در جیره دام ‌ها به میزان قابل ملاحظه‌ای به مصرف می رسد.
 
وی در ادامه اضافه کرد: همچنین از خرمای دور ریز و هسته خرما نیز  مکمل غذایی دام را  تولید می کنند که با توجه به قیمت بالای نهاده های دامی، این مکمل غذایی با یک سوم قیمت دیگر خوراک های دامی به فروش می رسد که صرفه اقتصادی را برای دامداران به همراه دارد.
 
کارآفرین سراوانی با بیان اینکه در مرحله اول برای پنج  نفر زمینه اشتغال زایی را فراهم کرده است و در روزهای آینده پنج نفر دیگر به این مجموعه اضافه می شود، خاطر نشان کرد: این امر باعث شده تعداد زیادی از  بومیان منطقه به صورت مستقیم و  غیر مستقیم  به کار گمارده شوند که روزانه مقدار زیادی از ضایعات و سرشاخه های درختان خرما را از نخلستان ها جمع آوری کرده و به کارگاه  منتقل می کنند و در این امر نقش موثری را ایفا می‌کنند.
  
دهواری به افراد جویای کار توصیه کرد: کارآفرینان و افرادی که ذوق و دغدغه تولید و رفع مشکلات منطقه خود را دارند می توانند با کمی دقت و موشکافی از منابع و ثروت های اطراف خود که از چشمان افراد پنهان مانده است، بهره مند شوند و برای خود و دیگران در آمد زایی و ایجاد اشتغال کنند.
 
وی در پایان تصریح کرد: تولید ذغال فشرده با استفاده از تنه درخت خرما، تولید انواع مصنوعات چوبی از ساقه نخل خرما،  تولید چیپس کاهش دهنده تبخیر آب به یک سوم، ساخت و تولید انواع  سازه های چوبی از ساقه نخل خرما شامل آلاچیق، کپر، اقامتگاه های چوبی، تولید پرده های حصیری متنوع از دیگر برنامه های خود عنوان کرد که قرار است این طرح در شهرستان هایی همچون جالق، ایرانشهر، سیب و سوران و شهر جالق که دارای حجم بالایی از درخت خرما هستند، اجرا شود.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdccmeqo.2bqoi8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما