تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۰۸
مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان از مردم درخواست کرد تا زمانی که علمک درب منزل نصب نشده است برای لوله کشی اقدام نکنند زیرا امکان دوباره هزینه تراشی برای آنها وجود خواهد داشت.
3هزار مشترک از نعمت گاز در زاهدان برخوردار هستند/ تا زمان نصب علمک برای لوله کشی اقدام نکنید
به گزارش عصرهامون، تردد خاورهای حامل کپسول های زرد رنگ گاز در کلانشهرهایی چون تهران ، اصفهان ، شیراز و غیره را می توان تنها در لابه لای خاطرات پدران و مادران از زندگی شهری بدون دسترسی به نعمت گاز پیدا کرد. کپسول های مایع زرد و سبز رنگی که امروز نوجوانان و جوانان ساکن کلان شهرهای کشور هیچ آشنایی با صف های طولانی دریافت آن، تفاوت وزن کپسول خالی و کپسول پُر، حمل کپسول های 11 کیلویی در سرما و گرما و غیره ندارند.
با این وجود خاطره سالهای دور بسیاری از هموطنانمان، زندگی روزمره مردم در یکی از شهرهای جنوبی کشور است.
 

علی ای حال مردم استان پهناور سیستان و بلوچستان به ویژه مردم کلان شهر زاهدان که به دلیل نبود گاز شهری مجبور به حمل سیلندرهای بزرگ و کوچک گاز مایع بودند، همیشه از این موضوع شکایت داشتند و طی سالیان متمادی به ویژه در فصولی که با کمبود گاز مایع روبه رو می شدند بیش از پیش متقاضی انتقال گاز طبیعی به این شهر بودند تا این که بالاخره به آرزوی دیرینه خود رسیدند و اواخر سال گذشته طرح بزرگ گازرسانی با حضور رئیس جمهور در مرکز پهناورترین استان کشور افتتاح شد.
طرحی که عملیات اجرایی آن در خیابان ها و محله های مختلف زاهدان حدود دو ماه بعد از رسیدن گاز آغاز شد و روند خوبی را طی می کند اما با وجود این، بسیاری از مردم زاهدان هنوز هم با مشکلاتی مواجه هستند  که عمده آن به هزینه بالای لوله کشی گاز منازل مربوط می شوند.
 

در همین راستا محمد حسن طهرانی مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در زمینه درخواست مردم برای اشتراک گاز با وضعیت بهتری نسبت به گذشته مواجه هستیم، اظهار کرد: در حال حاضر چهار پیمانکار در دو بخش مشغول به کار هستند که عده ای در پخش شبکه اصلی معابر و دسته ای هم به نصب علمک مشغول به ارائه خدمات هستند.
وی با بیان اینکه حدود 300 کیلومتر شبکه اصلی در زاهدان کار شده است، افزود: در این راستا حدود چهار هزار و 500 علمک نصب شده است و قریب به سه هزار نفر از اشتراک گاز بهره مند شده  و استفاده می کنند.
این مسئول خاطر نشان کرد: استقبال مردم با توجه به سرد شدن نسبی هوا بهتر شده  و مراجعات به سازمان نظام مهندسی خوب است و این سازمان به انجام نظارت و فرایند لوله کشی داخلی می پردازد.
وی بیان کرد: منطقه زیبا شهر، حد فاصل بلوار جمهوری و دانشجو و حد فاصل بلوار بزرگمهر و دانشگاه تحت پوشش گاز قرار گرفته اند و مردم برای اشتراک پذیری مراجعه می کنند.
مدیر عامل شرکت گاز استان با اشاره به افزایش مناطق تحت پوشش گاز در شهر زاهدان گفت: شبکه گذاری منطقه دانش، بلوار معلم، جانبازان و انقلاب آماده می شود که علمک ها نصب شوند.
وی از مردم درخواست کرد تا زمانی که علمک درب منزل نصب نشده است برای لوله کشی اقدام نکنند زیرا امکان دوباره هزینه تراشی برای آنها وجود خواهد داشت.
طهرانی در تکمیل مطلب فوق بیان کرد: با خدماتی که ارائه می دهیم بحث اشتراک خانگی 220 هزار تومان است و مابقی هزینه ها برای نظارت و لوله کشی منازل دریافت می شود که در این راستا مردم باید به سازمان های دیگر مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه باید برای ایجاد جایگاه CNG از طریق شرکت پخش فرآورده های نفتی اقدام کرد، افزود: ما به عنوان اینکه می تواند گاز را در اختیار آنها قرار دهد پاسخگو هستیم و متقاضیان باید به شرکت پخش فرآورده های نفتی مراجعه و تشکیل پرونده دهند که تاکنون در این زمینه حدود8-7 متقاضی مراجعه کرده که وضعیت آنها در حال بررسی است اما جایگاهی که بالفعل قابلیت استفاده داشته باشد در زاهدان ایجاد نشده است.
این مسئول تصریح کرد: بیشترین فرآیند کار مربوط به  CNGباید در پخش فرآورده های نفتی زاهدان انجام و مجوز از آنجا صادر شود.
به گفته مدیرعامل شرکت گاز استان از آن جایی که لوله کشی داخلی منازل بر عهده سازمان صنعت، معدن و تجارت و نظارت آن با سازمان نظام مهندسی است با این مجموعه ها جلساتی برگزار شد و نرخ نظارت داخلی 30 درصد کاهش پیدا کرد که در کاهش هزینه ها تأثیرگذار است.
 

وی در تکمیل مطلب فوق خاطر نشان کرد: با مجریان نیز برای کاهش نرخ های لوله کشی مذاکراتی داشتیم تا بتوان در این بخش هم به مردم کمک کرد.
طهرانی در ادامه بیان کرد: : بر اساس مبحث 17 گاز طبیعی در گازکشی منازل باید به تأمین دودکش و هوای تازه توجه شود، ناظران هم در این باره سخت گیری می کنند زیرا این موضوع ماهیت کار بوده و ایمنی مردم مطرح است بنابراین دودکش حتی در خانه هایی که پکیج دارند باید با قطر 15 سانتی متر نصب شود، البته این کار سبب تخریب در منازل می شود و در خانه های آپارتمانی به ویژه طبقاتی هزینه هایی را برای صاحبان آن به همراه دارد.
مدیرعامل شرکت گاز استان با بیان اینکه موضوع مدارس اهمیت زیادی دارد، خاطر نشان کرد: برای گازرسانی این مکان ها در شورای عالی آموزش و پرورش حضور پیدا کردیم و با توجه به این که حدود70 درصد مدارس شهرها به ویژه زاهدان غیر انتفاعی است و منازل مسکونی بزرگ به عنوان مدرسه استفاده می شود و از لحاظ استاندارد کاربری آموزشی ندارد در این باره تذکر دادیم و از مسئولان خواسته ایم که مدارس بر اساس استانداردهای اماکن عمومی از گاز طبیعی استفاده کنند.
وی بیان کرد: استاندارد اماکن عمومی این است که از سیستم مرکزی استفاده کنند نه بخاری، چرا که بخاری برای دانش آموزان فوق العاده خطرناک است.
به گفته این مسئول لازم است که مدارس از سیستم حرارت مرکزی با پکیج استفاده کنند زیرا ایمن ترین راه برای آن ها محسوب می شود.
 طهرانی در پایان گفت: از آنجایی که 130 مجری در سطح شهر زاهدان در این راستا مشغول به کار هستند رقابتی بین آنها ایجاد شده که این مهم در همکاری و تعامل آنها با مردم اثر گذار است.

منبع:جوان
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcbfzb9.rhb9apiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما