تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۲۱
زلزله کرمانشاه زنگ خطری برای مسئولین جنوب شرق کشور است چرا که استان سیستان و بلوچستان رتبه نخست بافت های فرسوده را در کشور دارد و خطر وقوع زمین لرزه هر لحظه بیخ گوش واحدهای نامقاوم این مناطق به شدت احساس می‎شود.
زلزله غرب ایران زنگ خطری برای مسئولین جنوب شرق کشور/ بافت های فرسوده سیستان و بلوچستان در کمین یک زلزله کوچک!
به گزارش عصرهامون به نقل از تفتان ما، زلزله یک پدیده طبیعی و کشور ما متاسفانه زلزله خیز و بر روی خط زلزله و از زلزله های اخیر از طبس ، رودبار وبم وکرمانشاه و غیره ما فقط شاهد تلفات و خسارات فراوان زلزله هستیم ؟
بعد از زلزله هر کسی از ظن خود از زلزله می گوید: یکی ان را نتیجه گناه و عصیان مردم، یکی ظلم و بی عدالتی، یکی تنبیه و هشدار خالق هستی، یکی هم حرکت لایه های پوسته زمین و فعل و انفعالتی که در زمین اتفاق می افتد و شاید هم یکی تکان خوردن گاوی که زمین بر روی شاخ اوست و...!؟
همه عقاید درست هستند و کاری به علت زلزله ندارم ولی زلزله برای ما پیام دارد. شاید درست و منطقی نباشد که همه تقصیرها را بر گردن زلزله اندازیم و خودمان در این تلفات و خسارات بی تقصیر باشیم؟! زیرا زلزله فقط تنها در کشور ما اتفاق نمی افتد و در این کره خاکی کمتر جایی میتوان یافت که از زلزله مصون باشد؟!
زلزله ها آمدند و رفتند تا به ما بگویند: زلزله امری طبیعی و غیر قابل پیش بینی اما فقر در کشوری که بیشترین ثروتهای خدادادی را دارد طبیعی نیست و این سرپناههای سست فقرا هستند که به سادگی بر سرشان خراب می شوند؟! زلزله آمد تا به ما بگوید نظارتی دقیق بر ساخت و سازهای ما نیست و برای بسیاری از ناظران و پیمانکاران ما دنیای انها از جان مردم ارزشمنذ تَر است؟! زلزله امد تا بگوید: اندکی منصفانه به خسارات و تلفات زلزله تامل کنید و بعد در باره مقصر اصلی قضاوت کنید؟! زلزله امد تا بگوید برای مقابله با من اماده شوید تا شهرهای تان ویران نشوند و به عزای عزیزانتان ننشینید؟
تو ای زلزله به سرزمین فقر و محرومیت سیستان و بلوچستان گذر نکن که خانه های فقر و محرومیت سست تَر از خانه عنکبوت است!؟ مدارس و دیگر ساختمانها هم مستحکم تَر از بیمارستان تازه افتتاح شده اسلام آباد نیستند؟!
علی ای حال اگر هزاران بار بیایی شهرهای ما ویران کنی هزاران هزار جان از ملت ما بگیری ، برای ما مایه عبرت نخواهی شد و ما هر گز برای مقابله با تو اماده نخواهیم شد؟! اگر می خواهی درس عبرت دهی و هماورد می طلبی به جاهایی مانند کوبه ژاپن رو؟! و اگر از گناه و عصیان خشمگینی، اینجا بیرون امدن یک تار موی زنی گناه ولی اختلاس و فساد و رانت و عدم نظارت و نداشتن وجدان انسانی در ساخت سازها و کمک نکردن به فقرا در داشتن سرپناهی مستحکم گناه نیست؟!
* بیش از 40 درصد بافت های شهری سیستان و بلوچستان فرسوده است
مهندس زمین شناسی و زلزله نگاری و عضو سازمان نظام مهندسی و استاد دانشکده ملی صنعت و معدن شهرستان خاش در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما اظهار کرد: بیش از 40 درصد بافت های شهری در سیستان و بلوچستان فرسوده هستند و ساختمان و منازل واقع در بافت های فرسوده بدون قانون و ضابطه ساخته شده و لذا از مقاومت و استحکام کافی برخوردار نیستند و باید هرچه زودتر توسط صاحبان املاک بازسازی شوند.
محمدصالح تمندانی بیان کرد: در حال حاضر در بخش بلند مرتبه سازی همه نکات ایمنی، فنی و مهندسی رعایت شده است و در این خصوص سازمان نظام مهندسی به صورت کامل روی عملکرد مهندسان نظارت می‌کند.
وی با بیان اینکه گروه های نظارتی و مهندسی اداره کل راه و شهرسازی استان طبق ماده 35 قانون نظام مهندسی نظارت دارند، گفت: چهار هکتار بافت فرسوده در سیستان و بلوچستان وجود دارد.
* 43 درصد جمعیت شهری استان در بافت‌ های فرسوده سکونت دارند
تمندانی با بیان اینکه  43 درصد جمعیت شهری استان در بافت‌ های فرسوده سکونت دارند، افزود: سیستان و بلوچستان در رفع و پیشگیری از حاشیه‌نشینی برنامه‌های گسترده‌ای دارد و استان پایلوت کشوری در این زمینه است.  
عضو سازمان نظام مهندسی ایران با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان روی مدار زلزله قرار دارد، خاطرنشان کرد: چهار هکتار بافت فرسوده در قالب سکونتگاه غیررسمی و مناطق حاشیه نشینی در شهرهای خاش، چابهار، کنارک، زاهدان، ایرانشهر و زابل 45 محله دارای بافت فرسوده شناسایی شدند.
* شهروندان از مهندسان ناظر در شهرستان ها جهت نظارت بر منازل خود استفاده کنند
تمندانی با بیان اینکه شهروندان از مهندسان ناظر در شهرستان ها جهت نظارت بر منازل خود استفاده کنند، افزود: مهم‌ترین رویکرد در سیستان و بلوچستان بهسازی و مقاوم‌سازی بافت‌های فرسوده شهری است لذا باید منابع مشارکتی در این مورد تدوین شود.
استاد دانشکده ملی صنعت و معدن شهرستان خاش با بیان اینکه سوق دادن انبوه‌سازان به مناطق حاشیه‌ای در تغییر چهره زشت این مناطق موثر و منشأ تحول است، اظهار کرد: در سالیان گذشته توجه به خصوصی به ساماندهی بافت‌شهری و تامین امکانات تفریحی برای خانواده‌ها در استان شده است‌.
 
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcirva3.t1a3z2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما