تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۳۷
آیا قاچاقچیان استان مجوز قاچاق سوخت به آن سوی مرزها را دارند؟
مبارزه جدی با قاچاق سوخت؛ از رویا تا واقعیت
مبارزه جدی با قاچاق سوخت؛ از رویا تا واقعیت
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از پهره، یکی از مهمترین معضلات و چالش‌های کشورهای در حال توسعه فساد مالی ناشی از اقتصاد زیرزمینی و مصداق بارز آن قاچاق می‌باشد. کشور ما نیز به عنوان یک کشور در حال توسعه، اخیراً با نوع جدیدی از قاچاق کالا در حوزه فرآورده‌های سوختی مواجه گشته، خطرات ناشی از قاچاق بی‌رویه این فرآورده نفتی ضمن تهدید اقتصاد ملی و ایجاد بحران در نظامهای اجتماعی، مالی زمینه بروز خطرات امنیتی را نیز فراهم نموده است.

افزایش فزاینده قاچاق سوخت از مرزهای کشور که معلول تفاوت فاحش قیمت سوخت در ایران با کشورهای همجوار است. علاوه بر ضربات شدیدی که قاچاق این موادسوختی بر پیکره اقتصاد منطقه و کشور وارد می‌سازد زمینه‌ساز ایجاد یک بحران کاذب و خطرات ناشی از آن است. برای نمونه حتی اگر یک بار در جاده های منطقه بلوچستان خصوصأ جاده ایرانشهر تردد نمایید خودروهایی را می بینید که با سرعت سرسام آور و با پلاکهای دستکاری شده در این مسیرها در تردد هستند و غالبا مشغول قاچاق سوخت به خصوص گازوئیل هستند.

غالب کار گازوئیل کشی در این استان بوسیله پژو ۴۰۵ یا وانتهای تویوتا قدیمی که البته موتور آنها با نمونه های جدیدتر و به روزتر تعویض شده انجام می گردد. شیوه رانندگی این سوداگران به گونه ای است که باعث وحشت سایر مسافران به خصوص خانواده ها می شود و در بسیاری موارد همین خودروها باعث تصادفات منجر به فوت شده اند.

قاچاق سوخت

از همه مهمتر در چند سال گذشته پدیده ای به فن آوری!! قاچاق آنها اضافه شده که دودزا نام دارد. کار دودزا این است که در صورتی که راننده قاچاقچی احساس خطر کند با فشردن دکمه ای خاص مخزنی در نزدیکی اگزوز که حاوی مواد خاصی است روی آن خالی و در نتیجه دود فراوانی پشت سر خودرو ایجاد می شود که دید ماشین عقبی را تقریبا از بین می برد.

به هر روی نظر به عادی شدن پدیده قاچاق سوخت به این شکل و تردد خودروهای حامل انرژی !!! با سرعت سرسام آور، نکاتی برای مسئولین مربوطه بصورت خلاصه وار بیان می گردد که امید است چاره اساسی در این زمینه بیاندیشند؛

۱-بهتر است از این پس از واژه قاچاق سوخت استفاده نشود چون در واژه قاچاق نوعی مخفی کاری یا رفتار مخفیانه مستتر است اما این نوع قاچاق سوخت یا به عبارت بهتر حمل سوخت در مقابل دیدگان مردم و حتی نیروی انتظامی انجام می شود که متاسفانه با عادی شدن آن قبح مسئله کاملا از بین رفته است.

قاچاق سوخت 2

۲-قاچاق سوخت، جاده های استان را به گواه آمار و ارقام به یکی از خطرناکترین جاده های کشور تبدیل نموده است. حرکت خودروهای حامل سوخت با سرعت وحشتناک باعث دهشت مسافران عادی به خصوص خانواده ها می گردد. از نیروی انتظامی انتظار متوقف کردن این خودروها نمی رود، اما ای کاش لااقل افسران وظیفه شناس راهنمایی و رانندگی که خودروهای عادی را در صورت داشتن حتی ۵ کیلومتر سرعت بیش از حد مجاز جریمه می نمایند، برای قاچاقچیان سوخت نیز جریمه و نمره منفی در نظر می گرفتند.

۳-به نظر می رسد با توجه به علنی بودن قاچاق سوخت و عدم مبارزه جدی با آن تاکنون، مشکل، عدم عزم جدی برای مبارزه با این پدیده باشد. احتمال دارد مسئولین نگران باشند که اگر این کسب و کار حرام متوقف شود افراد مشغول به آن بیکار شده و دردسرهای بیشتری از قبیل شرارت ایجاد نمایند. برای حل این دغدغه مهم می توان از طرح های مختلفی استفاده نمود. مشکل طرح های ارائه شده تاکنون این است که از سوی نخبگان و جوانان ارائه نشده اند. چرا که کلید حل این مشکل نیز مانند همه مشکلات در دست جوانان فکور و متعهد منطقه است. خوب است متولیان امر بدون رودربایستی و خجالت جوانان نخبه منطقه را فراخوانند و برای حل این مشکل چاره ای اساسی بیندیشند. استفاده از بزرگان و ریش سفیدان به هنگام اجرای طرح مناسبتر خواهد بود.

۴- اگر قرار است با قاچاق سوخت مبارزه جدی صورت نگیرد و اوضاع به همین منوال باقی بماند، لااقل مسئولین اعلام نمایند تا سوداگران با خیال راحت به جابجایی سوخت پرداخته و حداقل آرامتر و آسوده تر رانندگی کنند تا جان مردم عادی به خطر نیفتد، اما اگر قرار است با این پدیده شوم مبارزه شود بایستی از طرح ها و ایده های مختلف و متنوعی استفاده کرد که در هر صورت چاشنی قاطعیت در اجرا وجه لازمه آن خواهد بود.

انتهای پیام/4382 https://www.asrehamoon.ir/vdch-vn-.23n66dftt2.html
منبع : سایت پهره
نام شما
آدرس ايميل شما