تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۰۴
ارتباط صنعت با دانشگاهها مقوله ی بسیار مهمی است که در تمامی دانشگاههای کشور باید به آن توجه خاص مبذول گردد زیرا اگر ارتباط صحیحی میان این دانشگاه و مراکز صنعتی وجود داشته باشد باعث می شود صنایع کشور شکوفا شود و پایدار بماند.
ارتباط صنعت و دانشگاه
ارتباط صنعت و دانشگاه
به گزارش عصر هامون، مهمترین علتی که می تواند انگیزه برای تحقیق در مورد این موضوع به وجود آورد این است که این ارتباط و تعامل می تواند باعث رشد و شکوفلیی جامعه شود و همچنین می توانیم صنعتی پویا و کار آمد داشته باشیم.

تعامل میان این دو می تواند آثار اقتصادی زیادی داشته باشدو موجود می شود که صنعت و دانشگاه به نقاط ضعف و قوت یکدیگر پی ببرد و درک متقابلی از یکدیگر داشته باشند .

در کل باید گفت صنعت بدون ارتباط با دانشگاه پایه و اساس نخواهد داشت . و باید به این موضوع اشاره نمود که نیاز صنعت و توان دانشگاه مکمل طبیعی همدیگر در توسعه صنعتی کشور هستند و آثار استفاده از این ظرفیتها در پویا تر شدن دانشگاههای کشور در شد و ترقی صنایع حائز اهمیت است.در نتیجه به دلیل اینکه این ارتباط می تواند آثار مطلوبی در جامعه داشته باش باعث شده این موضوع از اهمیت فوق العاده ای بر خودار باشد و به دلیل اهمیت آن پروژ ه ای در این باره تهیه نمودیم.

روابط بین پدیده های مختلف و همچنین روابطی که بین سازمان و بخش های مختلف به وجود می آید، یا به عوامل محیطی یا به دلیل نیاز داخلی پدیده ها یا به سازمان یا بخش ها مربوط می شود؛ بخشهای مختلف اقتصادی هر کشور نیز با یکدیگر در ارتباط هستند. به عبارت دیگر، بخش خدمات با بخش صنعت و بخش کشاورزی است. چنانچه خدمات آموزشی، پژوهشی را نیز مجموعه بخش خدمات و صنایع و معادن و ساختمان را زیر مجموعه بخش صنعت بدانیم، بنا به دلایل محیطی و داخلی هر دو بخش به یکدیگرنیاز دارند و ارتباط بین این دو بخش در حد امکان منسجم و هدفدار است. لکن در برخی موارد این روابط با توجه به عوامل داخلی و محیطی از انسجام کافی برخوردار نیستند. از طرفی، در یک اقتصاد توسعه یافته از ارتباط این بخش ها شفاف و قابل پیش بینی تر هستند.

لازمه برقراری ارتباط بین زیر بخش های این دو بخش رسیدن به درک صحیح و سودمند از یکدیگر است. در جامعه ای پیشرفته ارتباط بین مهمترین ارائه دهندگان اصلی خدمات آموزشی و پژوهشی ( دانشگاه ها) و صنعت بصورت خود جوش و سازمانی می باشد؛ بنحوی که صنعت گربدون دانشگاهی و دانشگاهی بدون صنعت گر امکان رشد تعالی نخواهد داشت و برای جامعه سودمند نخواهد بود؛ زیرا عرضه کنندگان هر محصولی اعم از کالا یا خدمات (از قبیل خدمات آموزشی و پژوهشی) بایستی متقاضی داشته باشند و تقاضا به عوامل متعددی از قبیل رضایت مندی از مصرف کالا ها و خدمات برای رفع احتیاجات مادی و معنوی بستگی دارد.

در نتیجه در کشور های پیشرفته دنیا، صنعت و دانشگاه محصولاتی را ارائه می کنند که هر دو به آن نیاز دارند و هر چه شرایط محیطی این دو رقابتی تر باشد نیاز صنعت و دانشگاه به یکدیگر بیشتر خواهد شد. حال با توجه به ارتباطات گسترده کشور ها با یکدیگر و برداشته شدن سریع محدودیتها برای تبادل کالا و خدمات بین کشور های جهان، شرایط محیطی برای صنعت و دانشگاه رقابتی تر خواهد شد. در این میان کشور های پیشرفته چون ارتباطات مناسب تری را از گذشته بین دانشگاه ها و صنایع مختلف برقرار نمودند سریع تر و کم هزینه تر در شرایط رقابتی جهان به فعالیت خود ادامه می دهند. ولی کشور های در حال توسعه و توسعه نیافته، به دلیل عدم وجود ارتباطات قوی بین صنعت و دانشگاه و عدم احساس نیاز به این ارتباط به دلیل وجود شرایط غیر رقابتی و فعال نبودن بخش خصوصی به معنای واقعی کلمه، در شرایط رقابتی شدن با مسائل و مشکلات حادتری مواجه می شوند

اکبر تجلی

انتهای پیام/۹۰۳۱ https://www.asrehamoon.ir/vdca.unik49nae5k14.html
نام شما
آدرس ايميل شما