کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

یادداشت/

چگونه باید پلیسی "مقتدر" و " مهربان" باشیم ؟

7 خرداد 1395 ساعت 15:29

یک پلیس به عنوان" یار مهربان" باعث افزایش منزلت اجتماعی ناجا و ارتقاء سرمایه اجتماعی نظام اسلامی است و دوم اینکه یک "پلیس مقتدر" از پیش نیازهای توسعه است .


به گزارش سرویس سیاسی عصرهامون به نقل از  زاهدانه، دیدار فرماندهان ناجا با فرماندهی معظم کل قوا ، همیشه نقطه عطفی در ترسیم جهت گیری های پیش روی نیروی انتظامی بوده است . امسال نیز رهبر معظم انقلاب در این دیدار نکات مهم و راهبردی را به فرماندهان گوشزد نموده و خواستار اجرایی شدن آنها شدند . تاکید ایشان بر مولفه هایی چون "اقتدار و قاطیت بدون بی رحمی " ، " عطوفت و کمک به مردم " "سلامت درونی" " ضرورت توجه به دغدغه های مردم مانند امنیت اخلاقی ،اعتیاد،شرارت ها و هنجار شکنی ها " " مبارزه بی امان با قاچاق کالا" " برنامه ریزی دقیق و مستحکم عقلانی و صحیح " و"ارتباط صمیمانه با اقشار مختلف مردم" از جمله مهم ترین محورهایی بود که معظم له بر آن تاکید داشتند . اما مولفه مهمی که بیشتر مورد توجه واقع شد و تحلیل ها ونظرات محتلف کارشناسان را  در رسانه ها پیرامون این موضوع  در برداشت  انتظار ایشان از نیروی انتظامی به عنوان " یار مهربان و مقتدر" بود . اما به راستی چگونه باید زمینه های تحقق حداکثری این دغدغه مهم و بحق رهبری معظم انقلاب را برآورده ساخت ؟
دراهمیت این موضوع باید به دونکته اشاره نمود: یکی اینکه یک پلیس به عنوان" یار مهربان"  باعث افزایش منزلت اجتماعی ناجا و ارتقاء سرمایه اجتماعی نظام اسلامی است و دوم اینکه یک "پلیس مقتدر" از پیش نیازهای توسعه است .
اما بنده به عنوان سرباز کوچکی که بیش از دو دهه در مسئولیت های مختلف در مجموعه نیروی انتظامی حضورداشته  و تجارب گوناگونی را کسب نموده ام مواردی را جهت تحقق  پلیس مهربان ومقتدر درذیل برمی شمارم  والبته این بدان  معنا نیست که تا کنون به این مقولات توجه نشده بلکه مراد بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب " برنامه ریزی دقیق،مستحکم، عقلانی و صحیح" می باشد .
1.    نگاه کارشناسانه و دغدغه مندانه به مسائل : یکی از موضوعاتی که می تواند مصداق نگاه کارشناسانه باشد. آموزش مهارت های رفتار اجتماعی به شهروندان  است. در واقع رویکرد جامعه محورانه پلیس می طلبد تا با برنامه ریزی های دقیق و برپایی دوره های آموزشی ویژه اقشار مختلف جامعه رفتارهای صحیح و بهنجار آموزش داده شود این مهم نقش چشمگیری درپیشگیری از جرایم وآسیب های اجتماعی خواهد داشت.ونمونه کاملی از مشارکت مستقیم شهروندان وپلیس است.
مطلب بعدی تقویت مراکز مشاوره و مددکاری در کلانتری هاست . آمار بیش از 7 هزار پرونده مصالحه شده در سال 94 در کلانتری ها ی شهرستان زاهدان که شامل موضوعات گوناگونی نظیر  اختلافات ملکی ، نزاع ها ،دعواهای خانوادگی و .... است دلیل گویایی است به اهمیت این مراکز! تصور کنید با این تعداد پرونده که ختم به خیر شده چه میزان در وقت طرف های درگیر،ماموران وپرسنل دادگاهها  صرفه جویی شده و جلوی هدررفت چه هزینه مالی را میگیرد؟! در ثانی وجود کارشناسان مهربان و کاردان که به دردودل مراجعین در یک فضای مناسب درکلانتری ها گوش داده و در واقع سنگ صبور آنها می شوند،جلوه عملی است از یک  پلیس مهربان که خاطره خوبی  در اذهان تداعی مینماید .
2.استاندارد سازی رفتار پلیس: در اینکه استاندارد سازی در همه حوزه ها از چه میزان اهمیتی برخوردار است جای هیچگونه بحث و تردیدی نیست اما منظور از استاندارد سازی رفتار پلیس این است که اولا در گزینش نیروها شاخص هایی چون خیرخواهی، صبوری و پاکدامنی مورد توجه بیشتر قرار گیرد و دوم اینکه پلیس طوری پرورش یابد که در عملکرد خود سنگ صبور مردم باشد و همیشه دربرخورد با آحاد جامعه گفتگوهای صمیمانه و منطقی حاکم باشد نه خدایی ناخواسته پرخاش و ... (به دلیل سختی واسترس بالای کار). در حوزه شهرستان زاهدان نیز در این زمینه اقدامات مثبتی صورت گرفته که افزایش ملموس تقدیر از رفتار ماموران و کاهش انتقادات گواه این ادعاست. هر چند که تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله وجود دارد . یک مامور باید طوری پرورش یابد تا توانایی این را داشته باشد که در موقعیت های مختلف رفتار و عکس العمل های متفاوتی داشته باشد . "یک رفتار ظریف و نجیبانه" که به عنوان مثال بین اراذل و اوباش و جمعی جوانان خطاکار نوع مواجهه  وتصمیم گیری  ومدیریت درصحنه  متفاوت باشد طوری که  از این رفتار جز اقتدار و عقلانیت نتیجه دیگری گرفته نشود!
3. مجهز شدن به تجهیزات به روز و کارآمد : تجهیزات نیز همیشه مهم بوده است هر چند همه مساله نیست اما تسلط مناسب بر حوزه استحفاظی از طریق بکارگیری جدیدترین و به روزترین امکانات پلیس روز دنیا میسور است . و این مهم، پلیس را در چشم مردم مقتدر تر و رفتار او را عالمانه تر جلوه خواهد داد و در نتیجه اعتماد مردم را بیشتر خواهد ساخت .
4. توجه به دغدغه های روز جامعه : منطبق شدن عملکرد و راهبردهای پلیس با نیازها و مقتضیات روز هر منطقه ای نیز از دیگر مولفه ها در تحقق پلیس مقتدر می باشد . به عنوان مثال امسال که سال اقتصاد مقاومتی ، اقدام وعمل است باید بر این موضوع توجه کرد که این پلیس است که نقش مهم و تعیین کننده ای درتحقق شعار سال دارد . چراکه تامین امنیت و تحقق شرایط بهنجار در جامعه پیش نیاز رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی است . امروز با توجه به شرایط ویژه این منطقه و پدیده مذموم قاچاق کالا و سوخت و مواد مخدر که ضررهای جبران ناپذیری را بر پیکره اقتصاد وارد آورده است  از جمله مهم ترین مسائلی است که توجه جدی ، عالمانه و مبارزه بی امان و مبتکرانه را می طلبد .
امید است که ان شاءا... ما به عنوان سربازان رهبری معظم انقلاب با تلاش مجاهدانه و برنامه ریزی عالمانه در مجموعه نیروی انتظامی در تحقق منویات معظم له و مطالبات بحق مردم سهیم باشیم .
یادداشت از: «سرهنگ غلامرضا جعفری» فرمانده انتظامی شهرستان زاهدان
انتهای پیام/


کد مطلب: 85095

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/note/85095/چگونه-باید-پلیسی-مقتدر-مهربان-باشیم

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir