تاریخ انتشار :جمعه ۳۰ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۰۹
دو سال پیش در روز اجرای برجام، آقای روحانی از عبارتی خوش چهره با عنوان "روز تعامل با دنیا" رونمایی کرد عبارتی که تجربه ای ناخوشایند و البته نه چندان طولانی در گذشته را در ذهن ملت ایران تداعی کرد.
برجام؛ تعامل با دنیا اما امتیازدهی یکسویه ایران با غرب
به گزارش عصرهامون، به نقل از چهاربهاران، "گفتگوی تمدن ها" عبارت خوش چهره ی دیگری بود که توسط رئیس دولت اصلاحات وارد جامعه ایران شد و معنای محتوایی و غایی آن هیچ تمایز و تناقضی با عبارت "روز تعامل با دنیا" در دولت آقای روحانی ندارد!
نتیجه "گفتگوی تمدن ها" در دوره اصلاحات نیز به مذاکرات و توافقات مقطعی در حوزه هسته ای انجامید که البته حسن روحانی بعنوان دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی، مسئول آن مذاکرات با طرف های غربی_آمریکایی بود!
جالب آنجاست که در آن مذاکرات نیز پس از اعتماد واهى به طرف های مذاکره، امتیازات بسیاری من جمله پلمپ کامل صنعت هسته ای پیش پرداخت شد اما نه تنها هیچ تغییر و کرنش قابل قبول و مورد انتظاری توسط طرف های مذاکره حاصل نشد بلکه در فاصله کوتاهی پس از عقب نشینی های بی سابقه در مذاکرات از طرف دولت اصلاحات به نمایندگی حسن روحانی، سران آمریکایی، ایران را محور شرارت خواندند و هیچ دستاوردی عاید کشور ایران نشد.
اشتباه استراتژیک دولت اصلاحات آن بود که دنیا را تنها به چند کشور غربی اروپایی و به اصطلاح توسعه یافته محدود میکرد و سعی در خود سازی و بازسازی کشور به سبک آن چند کشور محدود را داشت.
هرچند که از تجربه شکست خورده گفتگوی تمدنها مدتی نمی گذشت اما دولت یازدهم به ریاست حسن روحانی، در ادامه همان امیال و آمال گذشته، قدم در عرصه گفتگو و تعامل با همان چند کشور انحصار طلب غربی به نام "دنیا" نهاد. دولت آقای روحانی این بار با تفکر "هر توافقی بهتر از عدم توافق است" و با اعتماد سهل اندیشانه مجدد به لبخند غربی_آمریکایی، در مقابل وعده های نسیه، امتیازات و عقب نشینی های زیاد و بی سابقه ای در صنعت هسته ای پیش پرداخت کرد و در این راستا با عبرت نگرفتن از بدعهدی آمریکا در مذاکرات قبل، هیچ تمهیدی برای مقابله با نقض عهد آنها صورت نداد.
آقای روحانی که وعده های بسیاری در زمینه های مختلف بویژه حوزه معیشتی و اقتصادی مردم را به اجرایی شدن برجام در کشور گره زده بود سعی داشت تا با سامان دادن وعده ها و گشایش های پسابرجام، به ضم خود، الگویی جدید و جامع را به کشور معرفی کند و این الگو را به موارد و موضوعات دیگر از جمله اختلافات منطقه ای نیز تعمیم دهد! و از این رو بود که روز اجرایی شدن برجام را "روز تعامل با دنیا" نامید.
اشتباه استراتژیک این دولت علاوه بر اینکه دنیا را تنها محدود به چند کشور غربی و اروپایی میداند آن جاست که حتی با دشمنان آشکار این ملت نیز سعی در سازش و تعامل با هر وسیله و هر قیمتی دارد و به مقوله چالش حتی با ظالم و دشمن نیز وقع و محلی از اعراب قائل نیست!
اما پس از اجرایی شدن برجام و سنگ اندازی ها و کارشکنی ها از طرف آمریکا و نقض عهدهاى پیاپی آنها، در حالی که دستاورد کشور از برجام نیز تقریبا هیچ بوده است و حتی آقای ظریف نیز اخیرا اذعان به نقض برجام توسط طرف آمریکایی دارد پرواضح است که هم ملت و هم سیاستمداران و دولتمردان کشور به این نتیجه رسیده اند که الگوی برجام الگویی جامع برای ارتباط و اصطکاک با دنیای واقعی که شامل همه کشورها و ملت های جهان میباشد نیست و تعمیم آن به موضوعات دیگر کشور معقول نخواهد بود!
مرتضی دهقان- فعال دانشجویی https://www.asrehamoon.ir/vdcb90b9.rhb05piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما