> عصر هامون - از چشم انتظاری سهامداران برای دریافت سهام عدالت تا اشتغالزایی و رفع مشکل تحریم های بانکی - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

فهرست وعده های پشت گوش افتاده در دولت دوازدهم؛

از چشم انتظاری سهامداران برای دریافت سهام عدالت تا اشتغالزایی و رفع مشکل تحریم های بانکی

10 دی 1396 ساعت 11:51

در حالی روحانی در بحث رونق زندگی مردم یکی از مسایل بسیار مهم را مسأله اشتغال عنوان می کند که بر اساس گزارش مرکز آمار در ابتدای سال ۸۵ تعداد شاغلان در کشور حدود ۱۹ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بود که در ابتدای تابستان سال ۹۲ به هنگام تحویل دولت به روحانی تعداد شاغلان به ۲۲ میلیون و ۱۷۰ هزار نفر رسید.


به گزارش عصرهامون، دیر زمانی نمی گذرد که حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در بهارستان و در حضور نمایندگان ملت برای دومین بار سوگند یاد کرده بود که به وعده‌های انتخاباتی خود عمل کند. او قول داد که سالانه بیش از ۹۰۰ هزار شغل ایجاد کند، فقر و کارتن‌خوابی و کودکان کار را به‌کلی برچیند و دهها وعده دیگر.
در همین راستا برخی از مهم‌ترین وعده‌های انتخاباتی روحانی به  فقرزدایی؛ بهبود وضعیت رفاهی و افزایش درآمدها؛ توانمندسازی روستاها؛ افزایش یارانه دهک‌های پایین؛ توسعه بیمه و افزایش مستمری مددجویان و حقوق بازنشستگان و کارمندان؛مقابله با افزایش تحریم‌ها؛افزایش صادرات ایران؛بهبود فضای کسب و کار؛توسعه گردشگردی؛ طرح کارورزی و اشتغال جوانان (کاج)؛ نوسازی و بهینه سازی حمل و نقل؛پایبندی به حقوق شهروندی؛ جوان گرایی در دولت و به‌کارگیری زنان؛ توزیع سهام عدالت؛ ایجاد نظام جامع تأمین اجتماعی؛ ریشه کن کردن فقر مطلق؛ تولید و اشتغال؛ ایجاد یک انقلاب اقتصادی بر می گردد که این موارد تنها بخشی از وعده‌های روحانی در انتخابات ۹۶ است.
 
مشکل تحریم بانکی
روحانی در گفتگوی تلویزیونی تلاش کرد ادامه تحریم‌های بانکی را منکر شود و عدم تحقق وعده‌ها درباره رفع تحریم‌های بانکی پس از برجام را به مشکل خود بانک‌های ایران ربط دهد.
 روحانی اظهار داشت: بانک‌های ما برای ارتباط‌ با دنیا و کار با بانک‌های جهانی نیاز به یک تحول بزرگ دارند. بعضی‌ها فکر می‌کنند که مشکل بانک‌ها برجام است. یک بخش آن مربوط به برجام است. خیلی از قوانینی لازم است تصویب کنیم که این مشکلات رفع شود. اخیراً دو لایحه در ارتباط با مبارزه با پولشویی و مبارزه با تروریسم به مجلس شورای اسلامی دادیم تا بتوانیم این مشکلات را حل کنیم.
به گزارش مشرق، این اظهارات روحانی در حالی است که اخیرا مشکلات بانکی برای تجار ایرانی در چین و امارات و ترکیه پیش آمده که در اوج تحریم‌ها نیز خبری از آنها نبود.
 
اشتغال
روحانی مجددا آمار نادرستی از میزان اشتغالزایی دولت قبل ارائه کرد. روحانی خاطرنشان کرد:
در بحث رونق زندگی مردم یکی از مسایل بسیار مهم مسأله اشتغال است. در اشتغال یک عقب‌ماندگی‌هایی از گذشته داریم.
در این باره به گزارش مشرق، یعنی از سال ۸۵ تا ۹۲ تقریباً اشتغال خالص ما صفر بوده و از سال ۹۳ تحرک خوبی در زمینه اشتغال شروع شده است؛ متوسط اشتغال خالص از پاییز ۹۳ تا تابستان ۹۶ ، سالانه به طور متوسط ۶۸۵ هزار اشتغال خالص بوده است.
آمار روحانی در شرایطی است که بر اساس گزارش مرکز آمار در ابتدای سال ۸۵ تعداد شاغلان در کشور حدود ۱۹ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بود که در ابتدای تابستان سال ۹۲ به هنگام تحویل دولت به روحانی تعداد شاغلان به ۲۲ میلیون و ۱۷۰ هزار نفر رسید.
بنابراین از ابتدای سال ۸۵ تا بهار سال ۹۲ بیش از ۲.۱ میلیون شغل ایجاد شده است. بنابراین مشخص نیست چرا روحانی اصرار دارد به مردم آمار بدهد که در دوره دولت قبل، خالص اشتغال صفر بوده است؟
 
سهامداران منتظر سود سهام عدالت هستند
اما این وعده ها همچنان ادامه یافت به گونه ای که اسحاق جهانگیری در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی در خراسان رضوی با بیان اینکه سهام عدالت برای ۵۰ میلیون ایرانی در نظر گرفته شده است گفته ما سه سال وقت گذاشتیم که راهکاری پیدا کنیم که ۷۰ میلیون ایرانی در کارخانجات شریک باشند و هم اکنون این سهام به جمعیت زیر پوشش کمیته امداد و بهزیستی یک‌ میلیون تومان پرداخت شده‌ و سهامشان ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان ارزش دارد و امسال نیز سود سهام آنها مانند همه افراد دیگر سهامدار در شرکت‌ها به مبلغ ۱۵۰ هزار تومان پرداخت خواهد شد.
البته این اظهارنظر معاون اول دولت روحانی در خصوص سهام عدالت تازگی ندارد و پیش‌تر هم در جریان کارزار انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری اسحاق جهانگیری در مناظره اقتصادی خود با دیگر نامزدها با اشاره به اینکه از شهریور سال ۱۳۹۶ سهام عدالت واقعی خواهد شد گفته بود ما سهام عدالت را واقعی خواهیم کرد. من به شما اطمینان می دهم شما ۵۰ میلیون مردم ایران در کارخانه ها سهامدار خواهید شد،  سه سال روی این طرح کار شد که سهام عدالت طوری ساماندهی شود که مردم مزه سهامدار شدن در کارخانه‌ها را بچشند.
همچنین بنابر وعده آن روزهای معاون اول دولتهای یازدهم و دوازدهم، از شهریور ۱۳۹۶ هر تحت پوشش کمیته امداد مالک ۱۰ میلیون تومان در کارخانه های کشور خواهد بود و بقیه ۵ میلیون نفر جمعیت بین ۵ تا ۱۰ میلیون تومان سهام بهترین کارخانه ها را خواهند داشت و در سود کارخانه ها مشارکت خواهند کرد.
البته پس از انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس دولت دوازدهم و نیز تثبیت جایگاه اسحاق جهانگیری در جایگاه معاون اولی دولت تدبیر و امید در دولت دوازدهم، مدیران سازمان خصوصی سازی هم سنگ تمام گذاشتند و به کرات در خصوص تقسیم و توزیع سود سهام عدالت در شهریور و مهرماه امسال وعده دادند، موضوعی که از گفته های معاون اول دولت تدبیر و امید و نیز اظهارات مدیران سازمان خصوصی سازی در دوره‌های یازدهم و دوازدهم ریاست جمهوری حسن روحانی تنها وعده و وعیدهای بی‌ثمر باقی گذاشته و مردم بویژه ۵۰ میلیون سهامدار عدالت آنها را به یاد خواهند سپرد!
در همین راستا علیم یارمحمدی نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با عصرهامون در خصوص وعده هایی که در سال های اخیر از سوی برخی مسئولین دولتی داده شده است، بیان کرد: این موارد را ما نمایندگان مجلس هم مرتبا متذکر می شویم و این پیام ها را به گوش مسئولان می رسانیم اما اینکه چرا عملیاتی نمی شود باید آنها پاسخگو باشند و شفاف سازی کنند.
حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی هم در این خصوص بیان کرد: برخی دستگاه ها در شان ملت شجاع، قهرمان و انقلابی ما عمل نکردند که به نظر می آید نیازمند یک بازنگری جدی در ساختارهایشان هستند تا بتوانند مشکلات مردم را حل و رضایتمندی آنان را جلب کنند.
 
انتهای پیام/
 


کد مطلب: 100572

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/100572/چشم-انتظاری-سهامداران-دریافت-سهام-عدالت-اشتغالزایی-رفع-مشکل-تحریم-های-بانکی

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir