تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۶ دی ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۳۱
در حالی شاهد جولان لوازم آرایش قاچاق در بازارهای کشور هستیم که در پنج ماهه نخست سال بیش از 462میلیارد تومان از گروه کالایی " روغن های اسانسی و شبه رزین ها، محصولات عطرسازی و فرآورده های آرایشی" محصول وارد کشور شده است.
حراج سلامتی با برندهای تقلبی/ واردات بیش از 462میلیارد تومان محصولات عطرسازی و فرآورده های آرایشی به کشور
به گزارش عصرهامون، در حالی سیستان و بلوچستان با توجه به هم مرز بودن با دوکشور پاکستان و افغانستان که دارای مرزهای باز بوده و کنترل گمرکی در آن کشورها وجود ندارد و دسترسی به تنها بندر اقیانوسی کشور به یکی از دروازه‌های اصلی ورود لوازم آرایشی قاچاق به کشور تبدیل شده است که بخش عمده آنها هم تقلبی و غیراستاندارد هستند و استفاده آنها به ویژه در درازمدت، سلامت پوستی اقشار مختلف و به طور خاص نوجوانان و جوانانی را که به مصرفکنندگان اصلی لوازم آرایشی تبدیل شده اند تهدید می‌کند.
 
کشف دپوی بزرگ کالای قاچاق و تقلبی تاریخ گذشته لوازم آرایشی
با قدم گذاشتن در هر یک از شهرهای این استان متوجه این حقیقت تلخ خواهیم شد که مغازه‌های پر زرق و برق خرازی و لوازم آرایش با انواع نمونه های مواد آرایشی بهداشتی قاچاق و تنها با فاصله بسیار کم از هم و حتی در نزدیکی مدارس، در حال کاسبی و فروش لوازم آرایش و بهداشتی هستند که متاسفانه برخی از محصولات آنها تایید شده اداره آرایش و بهداشت سازمان غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی نیست اما بازهم هیچ کنترلی بر این کسب و کارها وجود ندارد.
وجود لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق تنها مختص به سیستان وبلوچستان نبوده به گونه ای که در هفته های اخیر از شبکه خبر, گزارشی دال بر کشف دپوی بزرگ کالای قاچاق و تقلبی تاریخ گذشته از لوازم آرایشی و بهداشتی پخش شد که باعث بروز نگرانی در بین برخی بانوان شد.
در این گزارش آورده شده بود که چهار انبار بزرگ کالای قاچاق و تقلبی در شهر قدس شهرستان شهریار کشف و مقادیر زیادی لوازم آرایشی و بهداشتی و تجهیزات پزشکی به ارزش بیش از 100 میلیارد تومان از این انبارهاکشف و ضبط شد.
 

 
واردات بیش از 462میلیارد تومان فرآورده آرایشی به کشور
با این تفاسیر اگر چه روزانه خبرهایی مبنی برکشف یک محموله قاچاق در زمینه های مختلف به گوش می رسد اما در پنج ماهه نخست سال در 200 محموله از کشورهای مختلف حدود 714/800/724/628/4 ریال از گروه کالایی " روغن های اسانسی و شبه رزین ها( رزینوئیدها)؛ محصولات عطرسازی یا پاکیزگی آماده و فرآورده های آرایشی" به ارزش دلاری 375/534/142 دلار محصول وارد کشور شده است.
 

در بین کشورهای وارد کنند اسامی برخی از کشورها به مثل امارات متحده عربی، فرانسه، ترکیه، سوئیس، هند، اتریش، آلمان، انگلستان، منطقه آژاد کیش و غیره دیده می شود که بر اساس آمار منتشر شده در سایت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران حدود 111/838/562/208/1 ریال به ارزش دلاری 239/219/37 دلار از امارات متحده عربی، حدود 825/022/958/70 ریال به ارزش دلاری 779/183/2 دلار از انگلستان، 732/164/460/149 ریال به ارزش دلاری 705/605/4 از هند و حدود 398/172/001/72 ریال به ارزش دلاری 447/216/2 دلار از منطقه آزاد کیش از این گروه کالایی وارد کشور شده است.
 
استعلام کد ۱۶رقمی برچسب زرد رنگ رهگیری اصالت ضروری است
علی ای حال در این رابطه رئیس اداره بهداشتی و آرایشی سازمان غذا و دارو در گفت وگو با یک رسانه ضمن توصیه مردم به استفاده به جا و مناسب از فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی خاطر نشان کرده بود که برندهایی را مورد استفاده قرار دهند که تست‌های کنترل کیفی را گذرانده باشند که برای اطمینان از این مطلب و  همچنین پیشگیری از خطرات و تهدیدهای فرآورده‌های آرایشی غیراصیل، توجه به نشان سازمان غذا و داروی مندرج در آن و به ویژه استعلام کد ۱۶رقمی برچسب زرد رنگ رهگیری اصالت ضروری است.
به گفته مصطفی اسماعیلی علت چرایی عرضه قیمت پائین فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی تقلبی و قاچاق، این است که فرآورده‌های اصیل پروسه تولید و واردات ضابطه‌مند را طی کرده و به تائید مراجع قانونی رسیده است. ضمن آنکه فرایند توزیع آنها تا رسیدن به دست مصرف کننده با نظارت‌ها و سختگیری‌های موشکافانه سلامت‌مدار همراه است. اما دست اندرکاران عرضه محصولات تقلبی و قاچاق برای ایجاد حاشیه سود هر چه تمام‌تر از هر آنچه به کیفیت و ماده موثره مربوط است می‌کاهند و توان خود را در تهیه بسته بندی شیک و ظاهر پسند خرج می‌کنند.
 
انتهای پیام/ الهه جهان بین
https://www.asrehamoon.ir/vdciuuazrt1auv2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما