تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۱۴
در حالی خطر وقوع زمین لرزه هر لحظه بیخ گوش واحدهای نامقاوم در سیستان وبلوچستان به شدت احساس می‎شود که بیش از 40 درصد جمعیت شهری استان در بافت‌های فرسوده سکونت دارند.
خطر زلزله بافت های فرسوده سیستان و بلوچستان را تهدید می کند/ بیش از 40 درصد جمعیت شهری استان در بافت‌های فرسوده سکونت دارند
به گزارش عصرهامون، در حالی بیش از 40 درصد از جمعیت شهری استان سیستان وبلوچستان در بافت‌های فرسوده زندگی می‌کنند که ساختمان‌های واقع در بافت‌های فرسوده این خطه از کشور بدون ضابطه ساخته شده و از مقاومت چندانی برخوردار نیستند.
 
310 هزار نفر از ساکنان زاهدانی در بافت های فرسوده ساکن هستند
اوایل آبان ماه امسال بود که بر اثر ریزش ناگهانی یک دیوار قدیمی در خیابان مولوی زاهدان چهار شهروند جان باختند و عده ای نیز مجروح شدند که در همین رابطه هاشم زهی سرپرست شهرداری زاهدان در پاسخگویی به پیگیری حادثه ریزش دیوار در زاهدان گفته بود در حال حاضر 310 هزار نفر از ساکنان این شهر در بافت های فرسوده ساکن هستند که این مهم یک معضل برای شهر است.
با این تفاسیر در حالی خطر زلزله بافت های فرسوده در این استان به ویژه روستاها را تهدید می کند و زنگ خطر ریزش دیوارهای فرسوده در استان نواخته شده که وجود بافت های فرسوده و خانه های خرابه در اکثر نقاط این دیار نگرانی را برای ساکنان به وجود آورده که اگر زلزله ای هر چند کم ریشتر در این نقاط به وقوع بپیوندد چه بلایی بر سر اهالی خواهد آمد.
 

 
خطر وقوع زمین لرزه بیخ گوش واحدهای نامقاوم احساس می شود
اکثربافت های فرسوده در کلان شهر استان سیستان وبلوچستان در  مناطق کریم آباد، شیر آباد، همت آباد و بلوار رسالت است که این مناطق از نواحی حاشیه نشین این شهر به شمار می روند به گونه ای که باید بیان کرد زلزله های اخیر زنگ خطری برای مسئولین جنوب شرق کشور است چرا که استان سیستان و بلوچستان رتبه نخست بافت های فرسوده را در کشور دارد و خطر وقوع زمین لرزه هر لحظه بیخ گوش واحدهای نامقاوم این مناطق به شدت احساس می‎شود.
 

ریزش دیوار بر روی دختر بچه خردسال در شهر محمدان ایرانشهر
از این قبل خبرهای تلخ و ناگوار هر از چندگاهی در برخی از رسانه ها منتشر می شود به گونه ای که بهمن ماه سال گذشته بود که بر اثر ریزش یک دیوار فرسوده قدیمی نم کشیده براثربارندگی ها در شهر محمدان از توابع شهرستان ایرانشهر در جنوب سیستان و بلوچستان یک دختر بچه خردسال مصدوم شد.
 
جان معلم فدای دانش آموزان خاشی شد
بافت های فرسوده تنها خانه های این دیار را تهدید نمی کند چرا که در فروردین ماه سال گذشته نیز ریزش دیوار فرسوده در یک مدرسه باعث جان باختن یک معلم فداکار به نام حمیدرضا گنگوزهی شد.
 
بافت های فرسوده در سیستان وبلوچستان
در این خصوص گفته می شود بافت های فرسوده در شهرستان دلگان نیز بیش از ۴۰ درصد است که  بیشتر مربوط به خانه های گلی و کپری می باشد.
در شهرستان میرجاوه نیز اکثریت بافت های فرسوده در محله برفی  وجود دارد که در این محله ۴۰ درصد  منازل خشتی و فرسوده می باشد.
 

در شهرستان هیرمند نیز ۹۰ درصد منازل  روستایی هستند که حدود ۴۰ درصد از اهالی آن منازل خود را رها و مهاجرت کرده اند که این منازل هم اکنون در حال تخریب هستند.
در شهرستان ایرانشهر نیز 15 درصد بافت فرسوده وجود دارد که در این مهم حاشیه شهر 37 درصد می باشد؛ در این خصوص گفته می شود اقداماتی از قبل آسفالت و هموارسازی معابر انجام شده اما تسهیلاتی در این خصوص ارائه شده است که مردم از آن استقبال نکرده اند.
45درصد مساحت شهرهای ایرانشهر، کنارک و چابهار در محدوده بافت فرسوده شهری قرار دارند
در ادامه نیز رئیس اداره عمران و بهسازی شهری راه و شهرسازی جنوب سیستان و بلوچستان گفته بود شهرهای ایرانشهر، چابهار و کنارک با توجه به گستره حاشیه نشینی و بافت فرسوده در سند ملی بازآفرینی قرار گرفتند.
علی سارانی بیان کرده است که 45 درصد مساحت شهرهای ایرانشهر، کنارک و چابهار در محدوده حاشیه نشینی و بافت فرسوده شهری قرار دارد.
 
بافت های فرسوده شهر خاش با كوچكترين زلزله تخريب می شود
شهردار خاش در این خصوص بیان کرده است که باید راهکارهایی برای بازسازی و نوسازی بافت فرسوده اين شهر با توجه به سیاست های رونق گردشگری ارائه شود چرا كه این مناطق از استعدادهای نهفته زیادی برخودار هستند.
عبدالمجيد تمندانی گفته است که برخی از بافت های فرسوده شهر خاش با كوچكترين زلزله تخريب می شود که بايد شهروندان تا قبل از رخ دادن هرگونه حادثه احتمالی اين بافت ها را نوسازی كنند.
 

زندگی بیش از 40 درصد جمعیت شهری استان در بافت‌های فرسوده
مدیرکل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان هم چندی پیش در این خصوص در گفت وگو با برخی از رسانه ها با بیان اینکه بیش از 40 درصد از جمعیت شهری استان در بافت‌های فرسوده زندگی می‌کنند، گفته بود: ساختمان‌های واقع در بافت‌های فرسوده استان بدون ضابطه ساخته شده و از مقاومت چندانی برخوردار نیستند.
مسعود مالکی با بیان اینکه اکنون در بخش بلندمرتبه‌سازی تمامی نکات ایمنی رعایت می‌شود، افزود: در این زمینه سازمان نظام مهندسی به طور کامل روی عملکرد مهندسان نظارت می‌کند، همچنین گروه‌های نظارتی اداره کل راه و شهرسازی نیز براساس ماده 35 قانون نظام مهندسی نظارت دارند.
 

مدیر‌کل راه و شهرسازی استان با اشاره به وجود چهار هکتار بافت فرسوده در این استان گفت: استان سیستان و بلوچستان در رفع و پیشگیری از حاشیه‌نشینی برنامه‌های گسترده‌ای دارد و استان پایلوت کشوری در این زمینه است.
مالکی همچنین با بیان اینکه چهار هکتار بافت فرسوده درقالب سکونتگاه غیررسمی و مناطق حاشیه‌نشین دراستان سیستان وبلوچستان موجود است، گفت: در شهرهای زابل، ایرانشهر، زاهدان، خاش، چابهار و کنارک ۴۵ محله دارای بافت فرسوده و حاشیه نشین شناسایی شده و ۱۸ محله به عنوان هدف تعیین شده‌اند.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdccsxqsp2bqx48.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما