کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در ادامه بحران خشکسالی در جنوب شرق؛

وضعیت سد های جنوب شرق بحرانی شد/ کاهش ظرفیت سد های سیستان و بلوچستان به 42درصد

3 بهمن 1396 ساعت 8:20

در حالی خطر کمبود آب به یک بحران جدی در سیستان و بلوچستان تبدیل شده است که طبق گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان در حال حاضر 58درصد مخازن سدهای استان خالی است.


به گزارش خبرنگار عصرهامون، در حالی در هفته های اخیر سیستان و بلوچستان با خشکسالی و کمبود آب دست و پنجه نرم می کند که هرچه به جلو پیش می رویم شاهد کاهش میزان بارش نزولات جوی هستیم.
در همین راستا بنا به گفته برخی شهروندان سیستانی و بلوچستانی برخی از سدهای استان هیچ آبی را در مخازن خود نداشته و برخی نیز که مقداری آب را ذخیره کرده اند، محلی برای برداشت آب ندارند.
یکی از این سدها سد ماشکید علیا در سراوان است که ‌برای تأمین آب شرب کشاورزی و دامداری در حوزه شهرستان سراوان احداث شد و هیچ برداشتی از آن نمی شود و این درحالی است که با احداث آن، رودخانه بزرگ ماشکید خشک شده و تعداد قابل توجهی از آبزیان و حیوانات نیز تلف شدند.
سدهای سرایدان و بزمان و بند انحرافی بمپور در حوزه ایرانشهر و دو سد بتونی حوالی روستای خوشاب بخش لادیز شهرستان میرجاوه و در سیستان نیز سد سیستان و شیله نیز به دلیل عدم آب ورودی از افغانستان خشک می باشند.
بنا به گفته مردم، سد پیشین در حوزه شهر پیشین دارای 9میلیون متر مکعب آب است که حداقل 8میلیون متر مکعب آن رسوبات هستند.
درحوزه چابهار سد زیردان و کهیر به همراه بند شیرگواز وجود دارند که دارای آب در حدود نصف مخازن خود هستند اما به دلیل عدم توجه به ساختار سدها، محلی برای برداشت ندارند و عملا آب در پشت این سدها در حال تبخیر است.
با این اوضاع وضعیت آبی سیستان و بلوچستان چندان مطلوب نیست که در این خصوص گفت و گویی با مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان انجام داده ایم.
 
در حال حاضر 58درصد مخازن سدهای استان خالی است
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سیستان و بلوچستان گفت: میزان حجم ذخیره آب در پشت سدهای سیستان و بلوچستان هزار و 967 میلیون متر مکعب است که هم اینک تنها 42 درصد ظرفیت آنها ذخیره سازی و حدود 58 درصد نیز خالی است.
اتابک جعفری در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون افزود: ذخیره آب در پشت سدهای سیستان و بلوچستان از ابتدای سال آبی 96-97 با کاهش 13 درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته روبه رو بوده است.
وی ادامه داد: از ابتدای مهرماه امسال همزمان با شروع سال آبی جدید 817 میلیون متر مکعب آب در پشت هفت سد مخزنی سیستان و بلوچستان ذخیره شده که این مقدار آب نسبت به مدت مشابه سال قبل با 938 میلیون متر مکعب، کاهش 13 درصدی را نشان می دهد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سیستان و بلوچستان بر صرفه جویی در مصرف آب آشامیدنی و کشاورزی توسط مردم تاکید کرد و گفت: از مجموع 22 سد در دست بهره برداری در سیستان و بلوچستان، هفت سد مخزنی و 15 سد تغذیه ای است.
وی مهمترین سدهای در دست ساخت سیستان و بلوچستان شامل سد مخزنی کهیر(کنارک) با حجم 314 میلیون متر مکعب، سد تغذیه ای گوهرکوه(خاش) با حجم 10 میلیون متر مکعب و سد شهری کور (مهرستان) با حجم 103 میلیون متر مکعب عنوان و اظهار کرد: با ساخت این سدها ظرفیت ذخیره سازی سدهای سیستان و بلوچستان به دو میلیارد و 400 میلیون متر مکعب افزایش خواهد یافت.
وی در خصوص طرح های آبخیزداری که توسط جهاد کشاورزی و منابع طبیعی و آبخیزداری و شرکت آب منطقه ای استان انجام می شود نیز گفت: این طرح ها با توجه به تخصیص اعتبارات و طرح های مطالعه شده در دست انجام بوده اما زمان بر است.
 
انتهای پیام//


کد مطلب: 100916

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/100916/وضعیت-سد-های-جنوب-شرق-بحرانی-کاهش-ظرفیت-سیستان-بلوچستان-42درصد

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir