کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اوج محرومیت در سرزمین چهارفصل؛

تنهابندر اقیانوسی ایران با افزایش حاشیه نشینی روبرو است/ دسترسی به آب آشامیدنی فاجعه‌بارترین شاخص مردم در چابهار

4 بهمن 1396 ساعت 8:41

در حالی بیش از ۶۰ هزار نفر حاشیه نشین در تنها بندر اقیانوسی ایران با شرایطی اسف‌بار در سکونتگاه‌های غیررسمی زندگی می‌کنندکه فاجعه‌بارترین شاخص را در دسترسی به آب آشامیدنی دارند.


به گزارش عصرهامون، در حالی شهرستان چابهار به عنوان قطب اقتصادی سیستان و بلوچستان و تنها بندر اقیانوسی ایران با معضل حاشیه نشینی دست و پنجه نرم می کند که ساکنان حاشیه‌نشین آن پایین‌ترین شاخص‌های زندگی را دارند به گونه ای که بر اساس آمارهای موجود بیش از ۶۰ هزار نفر حاشیه نشین داشته و جمعیت سکونتگاه های غیر رسمی آن از جمعیت حاشیه نشینی مراکز برخی استان ها بیشتر است.
با این تفاسیر چابهار یکی از چهار شهر دارای بیشترین آمار جمعیتی حاشیه نشین در استان سیستان و بلوچستان محسوب می شود که حاشیه نشینان کمب مراد آباد، تیس، کمب للو، عثمان آباد، رمین، جنگلوک، نوک آباد در بندر چابهار روزگار سختی را سپری کرده و از نظر امکانات اولیه نظیر برق، مدرسه، بهداشت، آب، آموزش و غیره با مشکلات جدی مواجه هستند.
 

هرچند در یک روی سکه چابهار ویژگی‌های منحصر به فردی دارد اما در روی دیگر سهم مردم چابهار پایین‌ترین شاخص‌های توسعه‌ای و بالاترین نرخ حاشیه نشینی در کشور است.
کمب للو بزرگترین سکونت گاه غیررسمی کشور به شمار می رود که جمعیت بسیار بالایی در آن سکونت داشته و زندگی خود را سپری می کنند.
جنگلوک یکی دیگر از سکونت گاه های غیر رسمی در این شهرستان است که جمعیتی بالغ بر دو هزار نفر در آن زندگی می کنند این منطقه در حاشیه شهر وجود دارد و مردم آن باید به زمین تخصیص داده شده به وسیله اداره مسکن و شهرسازی نقل مکان کنند که گویا این مهم هنوز تحقق پیدا نکرده است.
مراد آباد دیگر منطقه حاشیه نشین در تنها بندر اقیانوسی ایران است که در محور ترمینال وجود دارد و نیازمند خدمات رسانی و کمک رسانی از سوی دولت است زیرا مردم آن با وضعیت بسیار نامناسبی زندگی کرده به گونه ای که خانه هایشان نیز چوبی می باشد.
عدم برخورداری از حداقل های زندگی در این نقاط منجر به آن شد تا سال گذشته در منطقه حاشیه نشین جنگولک چهار نفر بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست دهند که کشته شدگان این حادثه سه کودک و یک پیرمرد هستند. البته این حادثه تنها موردی نیست که ساکنان نقاط حاشیه نشین به علت عدم موجود زیرساخت های مناسب با آن روبرو هستند بلکه بر اثر بارندگی نیز پنج خانه بر سر اهالی در این منطقه آوار شد و باعث شد ساکنان مصدوم شوند.
 

اگر چه مردم ساکن در این نقاط با مشکلات زیادی مواجه هستند اما از یک سو به دلیل نبود آب لوله کشی در پاره ای از نقاط مردم آب مصرفی مورد نیاز خود را به وسیله بانکه های 10 لیتری و فرغون جابجا می کنند و از سوی دیگر نیز این مناطق پناهگاهی برای افراد معتاد به مواد مخدر و بزهکار شده است تا با خیال راحت اقدام به مصرف  انواع مواد مخدر کنند که با این اوضاع انتظار می رود مسئولان فکری اساسی برای حل مشکلات حاشیه نشینان بیاندیشند تا مشکلات مردم محروم و کم درآمد مناطق کمب مراد، کمب للو، جنگلوک، رمین و غیره مرتفع شود چرا که مردم چابهار درحالی در کنار آب‌های بیکران زندگی می‌کنند که فاجعه‌بارترین شاخص را در دسترسی به آب آشامیدنی دارند.
انتهای پیام/
 


کد مطلب: 100934

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/100934/تنهابندر-اقیانوسی-ایران-افزایش-حاشیه-نشینی-روبرو-دسترسی-آب-آشامیدنی-فاجعه-بارترین-شاخص-مردم-چابهار

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir