تاریخ انتشار :پنجشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۵۱
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه از ظرفیت مرز در سیستان وبلوچستان می توان برای سرمایه گذاری و صادرات دام و طیور استفاده کرد، گفت: به زودی دام زنده از کشورهایی که دارای شاخص های بهداشتی هستند با گواهی بهداشتی سازمان دامپزشکی، از طریق بندر چابهار وارد کشور می شود.
مرز آبی سیستان وبلوچستان فرصتی برای واردات دام/ ورود دام زنده به کشور با گواهی بهداشتی
به گزارش عصرهامون، سیستان و بلوچستان تنها استان هم مرز با کشور پاکستان و برخوردار از ظرفیت بالای واردات و تولید گوشت کشور است که در این راستا تامین کننده گوشت قرمز مورد نیاز بسیاری از استان های کشور هم به شمار می رود.
اگر چه خشکسالی های چند سال اخیر در استان به خصوص منطقه سیستان صنعت دامپروری و کشاورزی در این منطقه را تحت تاثیر خود قرار داد اما باز هم جای شکرش باقیست که اغلب مردم این منطقه که به دامداری و کشاورزی مشغول بودند توانستند علاوه بر تامین گوشت مورد نیاز خود و مردم استان، نیاز مردم برخی نقاط دیگر کشور را نیز برطرف می کنند.
در این دیار از یک سو وجود مرز آبی فرصتی برای واردات دام محسوب می شود و از سوی دیگر دارا بودن آب و هوای مناسب برای پرورش شتر و شترمرغ فرصتی برای اشتغال زایی و صادرات به وجود آورده که اگر کشتارگاه هایی در این زمینه ایجاد شود قطعا علاوه بر ایجاد اشتغالزایی با افزایش صادرات مواجه خواهیم بود.
در این راستا رئیس سازمان دامپزشکی کشور هم در بازدید از کشتارگاه دام و طیور زاهدان اظهار کرد:  مرز آبی سیستان و بلوچستان به عنوان فرصتی برای واردات دام است.
علیرضا رفیعی پور بیان کرد: مرز سیستان و بلوچستان با کشورهای همسایه فعال است و از این قابلیت می توان برای سرمایه گذاری و صادرات دام و طیور استفاده کرد.
وی با بیان اینکه به زودی دام زنده از کشورهایی که دارای شاخص های بهداشتی هستند با گواهی بهداشتی سازمان دامپزشکی، از طریق بندر چابهار وارد کشور می شود، افزود: طبق مصوبه این سازمان دام زنده از طریق دریا حمل و در بندر چابهار مراحل قرنطینه و تایید بهداشتی را برای انتقال  به داخل کشور می گذراند.
 
سیستان وبلوچستان ظرفیت پرورش شتر و شترمرغ را داراست
وی با اشاره به امضای پروتکل با کشورهای همسایه نظیر افغانستان در زمینه ورود دام گفت: تلاش می شود تا این سند با امضای وزیران دو کشور به امضای نهایی و اجرایی برسد تا در آینده مراحل قرنطینه دام تا شعاع 30 تا 50 کیلومتری مرز به سهولت انجام شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به آب و هوای مناسب استان برای پرورش شتر و شترمرغ گفت: تلاش می شود کشتارگاه هایی در این زمینه ایجاد شود تا فرصتی برای اشتغال زایی و صادرات به وجود آید.
 
گاو اصیل سیستانی و گوسفند نژاد بلوچی پایه های مستحکم صنعت دام و طیور در استان
وی گاو اصیل سیستانی و گوسفند نژاد بلوچی را یکی از پایه های مستحکم صنعت دام و طیور در استان دانست و ادامه داد: اگر در گذشته به جای تسهیلات اشتغال زایی به خانواده های روستایی به هر خانواده چند نفر شتر داده می شد دیگر مشکل مالی و اشتغال در صنایع روستایی وجود نداشت.
رفیعی پور با بیان اینکه یک همکاری چند جانبه با دو کشور تاجیکستان و پاکستان با محوریت ایران به صورت پایلوت در خصوص واکسیناسیون اجرا شده است که امید می رود در این خصوص گام های موثری برداشته شود.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcgnz9qtak9zy4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما