تاریخ انتشار :جمعه ۱۳ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۰۰
معاون حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت: از ابتدای سال تاکنون هزار و 752هکتار از اراضی ملی رفع تصرف و به انفال عمومی بازگردانده شد.
1752هکتار از اراضی ملی رفع تصرف شد/یگان حفاظت با کمبود اعتبار و نیرو مواجه است
به گزارش عصرهامون، اراضی ملی و عرصه های منابع طبیعی از دارایی های دولت ها به شمار می آیند و حفظ آن یکی از الزامات به شمار می آید که با سلامت انسانها ارتباط دارد.
حفاظت از این عرصه ها از اولویت های هر جامعه به شمار می آید و در کشور ایران نیز مقام معظم رهبری تاکیدات فراوانی بر این امر دارد.
جنگل‌ها و مراتع طبیعی از جمله نعمت‌های بزرگی است که خداوند در اختیار بشر قرار داده که با یک برنامه‌ریزی درست می‌توان از آن استفاده‌های مادی و معنوی کرد اما این نعمت بزرگ نیاز به نگهبانی دارد تا مورد سوءاستفاده قرار نگیرد.
با توجه به اهمیت این موضوع، یگان ویژه حفاظت از منابع طبیعی، که یکی از زیرمجموعه‌های نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به شمار می آید، با درخواست و تامین بودجه از سوی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور و با تصویب ستاد کل نیروهای مسلح از اواخر سال ۱۳۸۴ رسماً تشکیل شد.
هدف از تاسیس این یگان، دفاع مؤثرتر از جنگل‌ها و منابع طبیعی کشور خصوصا با توجه به حملات و قتل محیط بانان و جنگلبانان توسط سودجویان، قاچاقچیان چوب و شکارچیان غیرمجاز می باشد.
برخورد با متصرفان، جلوگیری از چرای بی‌رویه دام و حفاظت از منابع و جنگل‌ها از جمله مهم‌ترین وظایف این یگان است.
در رابطه به آخرین اقدامات یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان، خبرنگار ما گفت و گویی با معاون حفاظت این اداره کل انجام داده است.
 
1752هکتار از اراضی ملی استان رفع تصرف شد
معاون حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت: در مدت 9ماه اول امسال، هزار و 752هکتار از اراضی ملی استان رفع تصرف شد.
مصطفی دلخوش در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون افزود: این میزان در راستای حفظ و صیانت از عرصه‌های منابع طبیعی و اجرای حکم صادره از سوی محاکم قضایی و اجرای تبصره ذیل ماده ۵۵ حفاظت و بهره‌برداری مبنی بر رفع تصرف از زمین‌های ملی توسط یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری و همکاری مستمر مأموران انتظامی و مراجع قضایی رفع تصرف شده و به انفال عمومی بازگردانده شده است.
وی ادامه داد: میزان ارزش ریالی این اراضی رفع تصرف شده براساس برآورد انجام شده 836میلیارد ریال می باشد که در طی 312فقره حکم قضایی انجام شده است.
وی اظهار کرد: در این مدت 20حلقه چاه غیر مجاز نیز به ارزش دو هزار میلیون ریال پر شده است.
این مسئول اذعان کرد: متاسفانه در رفع تصرفات افراد سودجو با بهره گیری از نا آگاهی مردم، اقدام به فروش اراضی دولتی به مردم می کنند و این در صورتی است که باید قبل از خرید هر گونه زمین، از مراجع قانونی وضعیت زمین مربوطه را جویا شد تا در آینده با مشکلی مواجه  نشویم.
این مسئول با تأکید بر حراست از عرصه های ملی و منابع طبیعی افزود: با توجه به دغدغه های مقام معظم رهبری در این خصوص، این اداره کل با قاطعیت به دنبال رفع تصرف اراضی از هر شخص حقیقی و حقوقی می باشد تا این ثروت های خدادادی را برای نسل های آینده حفظ شود.
وی با اشاره به مشکلات موجود در حوزه یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: کمبود و ناکافی بودن اعتبار و خصوصا عدم تخصیص و نقدینگی و همچنین بازنشستگی بدون جایگزینی نیروهای رسمی که وظیفه حفاظت را به عهده داشته اند، باعث شده تا در چند سال اخیر موضوع حفاظت و نگهداری از انفال و پوشش های جنگلی و مرتعی متناسب با سطح و نیاز استان نباشد.
دلخوش اظهار کرد: در حالی که نرم موثر حفاظت از عرصه های جنگلی هر 10 هزار هکتار و عرصه های مرتعی تا سی هزار هکتار می باشد اما عرصه های ملی 17میلیون هکتاری استان صرفا با تعداد اندکی حفاظت می شوند به طوری که متوسط عرصه ای که هر نیروی حفاظتی باید گشت و مراقبت انجام دهد، به بیش از 600هزار هکتار می رسد.
وی تاکید کرد: خطر تخریب و تصرف اراضی ملی و قطع درختان از جمله درختچه تاغ به شدت استان را تهدید می کند و ضرورت دارد دستگاه های ذی مدخل در تخصیص اعتبار، اداره کل منابع طبیعی استان را یاری کنند.
این مسئول بیان کرد: به منظور جبران بخشی از کسری نیروی حفاظتی، پروژه ای تحت عنوان حفاظت مشارکتی در سطح اداره کل تعریف شده و اعتبار هرچند ناکافی به آن اختصاص داده شده که در مناطق بحرانی ضمن توزیع رایگان آبگرم کن خورشیدی و تنور گازی، تفاهم نامه حفاظتی با بهره برداران منعقد و تعهداتی برای آنها به منظور جلوگیری از بوته کنی و قطع درختان و اطلاع رسانی در خصوص آتش سوزی های احتمالی تعیین شده است.
وی گفت: مردم می توانند هرگونه آتش سوزی و تخریب و تصرف عرصه های منابع طبیعی را از طریق تماس به شماره 1504« امداد جنگل و مرتع» اطلاع دهند تا در اسرع وقت با متخلفین و متجاوزین برخورد قانونی انجام شود.
با توجه به آمار ها، مسئولان باید در راستای حفظ سلامت مردم و جلوگیری از هرگونه تخریب اراضی ملی و عرصه های منابع طبیعی، اعتبار و امکانات ونیروی لازم را در اختیار این یگان قرار دهند.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcao6n6u49nww1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما