تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۰۹
ازدواج شرعی اما غیرقانونی با اتباع بیگانه و کوتاهی زوجین در ثبت سند ازدواج موجب شده تا امروزه هزاران نفر از افرادی که در محدوده جغرافیایی کشور زندگی می‌کنند از حقوق ابتدایی شهروندی خود محروم بمانند.
فاقدین شناسنامه در پیچ و خم مشکلات زندگی/ رئیس مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان: پیگیر این مسئله در سطح ملی هستیم
به گزارش عصرهامون، شناسنامه تنها مدرک شناسایی رسمی است که تمامی مشخصاتی که دال بر حیات، ازدواج و حقوق قانونی افراد دلالت دارد در آن ثبت می‌شود اما با وجود اینکه این دفترچه کاغذی یکی از اصلی‌ترین نیازها برای زندگی و دریافت حقوق قانونی است اما بسیاری از افراد از داشتن این مدرک محروم هستند.
ازدواج شرعی اما غیرقانونی با اتباع بیگانه و کوتاهی زوجین در ثبت سند ازدواج موجب شده تا امروزه هزاران نفر از افرادی که در محدوده جغرافیایی کشور زندگی می‌کنند از حقوق ابتدایی شهروندی خود محروم بمانند و به افراد بلاتکلیفی  تبدیل شوند که درباره هویت ایرانی یا غیر ایرانی شان گفته ها و ناگفته های بسیاری وجود دارد.
شاید عجیب به نظر برسد که هنوز در برخی نقاط ایران، اصلی‌ترین خواسته مردم داشتن شناسنامه و هویت ایرانی باشد با این وجود آمار دقیقی از بی‌شناسنامه‌ها ارائه نشده، اما تعدادشان در استانی مثل سیستان ‌و بلوچستان آنقدر زیاد است که در حاشیه بیشتر شهرها و بسیاری از روستاها می‌توان با این افراد مواجه شد.
 
پیگیر مسئله فاقدین شناسنامه در سطح ملی هستیم
رئیس مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان در این زمینه گفت: راه حل فعلی ما برای فرزندان بدون شناسنامه فراهم کردن امکانات تحصیلی قبل از مشخص شدن تابعیت ایرانی آنها است.
محمد نعیم امینی فرد در گفت و گو با خبرنگار پهره، افزود: پیگیری مسئله فاقدین شناسنامه در سطح ملی جریان دارد و در حال حاضر طرحی به دنبال لایحه دولت که به نتیجه عملی نرسیده است، وجود دارد و برنامه ما برای فرزندان خانم های ایرانی که پدرشان از اتباع بیگانه هستند به این گونه است که در شرایطی فعلی بتوانیم امکانات تحصیل آنها را فراهم کنیم تا زمانی که تابعیت ایرانی شان تعیین شود.
وی افزود: در قانون فعلی شخص برای دریافت تابعیت ایرانی باید به سن 18 سالگی رسیده باشد، اما در تلاش هستیم تا این محدودیت سنی تغییر کند و این فرزندان قبل از این سن، تابعیتشان تعیین شود و بدون هیچ مشکلی به زندگی ادامه دهند.
رئیس مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: سیستان و بلوچستان یکی از استانهایی است که با این مسئله به شدت درگیر بوده و ما در مجمع نمایندگان استان مکررا پیگیر این موضوع هستیم و در سطح قوانین فعلی پیگیری هایی نیز انجام شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به محدودیت ها و مسائل امنیتی که سیستان و بلوچستان با آن مواجه است ،نباید نگاه ما به مرزها کشیده شده باشد، چون همه ما مسلمان هستیم و بسیاری از طوایف و اقوام داخل کشور آن سوی مرزها هم زندگی می کنند و این جدایی توسط استعمار پیر در زمان حکومتش ایجاد شده و مسئله بعدی این که بسیاری از این اقوام با توجه به جدایی هرگز حاضر به تبعیت پذیری از استعمار نبودند و بهای سنگین آن امروز متوجه شان شده و ما باید به آنها کمک کنیم تا مشکلی وجود نداشته باشد.
امینی فرد تاکید کرد: هزینه بالای انجام اقدامات پزشکی و آزمایش DNA برای تشخیص تابعیت ایرانی یکی از مسائلی است که دولت باید در این زمینه عزم جدی داشته باشد و با یک نگاه صحیح به این موضوع با حفظ رعایت مسائل امنیتی به آن افرادی که ماهیت ایرانی دارند شناسنامه را به عنوان یک مدرک هویت رسمی اعطا کند.
وی خاطر نشان کرد: راه حل دیگر این موضوع فراهم کردن امکانات برای افراد بدون شناسنامه در یک بازه زمانی بین پنج تا 10 ساله است تا پس از آن هویت و ماهیت ایرانی آنها تعیین و مشخص شود.

25467نفر فاقد شناسنامه دارای سند سجلی شدند
مسئول دبیرخانه کمیسیون فاقدین شناسنامه و مشکوک التابعین شورای تامین سیستان و بلوچستان گفت: در قالب طرح های مختلفی به مثل طرح شهید ارجمندی برای شناسایی افراد فاقد شناسنامه استان، 7هزار و 469پرونده تشکیل و مورد بررسی قرار گرفته است که براین اساس 25هزار و 467نفر دارای سند سجلی شده اند.
میثم برازنده در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون افزود: این طرح ها از سال 1392در استان آغاز شده و در حال حاضر دو هزار و 205پرونده دیگر نیز در سطح استان در دست بررسی قرار دارد.
وی با بیان اینکه دیگر نمی توان به دلایلی به مثل ورود و خروج اتباع بیگانه از استان، طرح عمومی اجرا کرد، تاکید کرد: افراد فاقد شناسنامه می توانند با مراجعه به ثبت احوال محل زندگی خود اطلاعات لازم درخصوص چگونگی تشکیل پرونده و دریافت سند سجلی را جویا شده و براساس قانون درخواست خود را پیگیری کند.
وی در خصوص تحصیل افراد فاقد شناسنامه نیز گفت: با توجه به دستور مقام معظم رهبری مبنی بر اجازه تحصیل اتباع بیگانه در کشور، پیگیری تحصیل مشکوک التابعین و فاقدین شناسنامه نیز از وزارت کشور صورت گرفت و خوشبختانه این افراد با پر کردن فرم خود اظهاری در فرمانداری ها می توانند تحصیل کنند و این موضوع با گرفتن شناسنامه متفاوت است.
برازنده در مورد ازدواج با اتباع بیگانه نیز گفت: در گذشته ثبت این ازدواج ها بسیار مشکل بود اما با ابلاغیه یک ماه گذشته وزارت کشور، این موضوع تسهیل شده و افرادی که ازدواج شرعی داشته باشند می توانند ازدواجهای شان را ثبت کنند.
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcg7q9qtak9zn4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما