تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۰ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۲۳
مردم سیستان پس از گذراندن 20سال خشکسالی هر روز بیش از گذشته در مشکلات ناشی از این پدیده فرو می روند.
افزایش نمک خشکسالی بر زخم های مردم منطقه سیستان /مهاجرت تنها راه نجات از مشکلات بی آبی
به گزارش عصرهامون، منطقه سیستان در حوزه شمالی سیستان و بلوچستان قرار دارد و تنها راه تامین آب مورد نیاز برای شرب،صنعت، کشاورزی و دامداری و غیره تنها از آب ورودی است که از افغانستان وارد کشور می شود.
تالاب بین المللی هامون و چاه نیمه ها تنها محل های ذخیره گاه آب برای تامین نیازهای مردم منطقه محسوب می شوند که متاسفانه تالاب بین المللی هامون به سبب عدم دادن حق آبه از سوی کشور افغانستان قریب به دو دهه است که خشک شده و چاه نیمه ها نیز گاها با آب دشتمال دارای یک میزان مختصری آب می باشد که آن هم با توجه کمبود آب، برای شرب مردم منطقه مورد استفاده قرار می گیرد.
در سالهای اخیر نمایندگان استان و برخی از مسئولان تلاش هایی برای دریافت حق آبه از کشور افغانستان انجام داده اند اما مواضع دیپلماتیک کشور در این بخش ضعیف بوده و اطلاع رسانی و تلاش کمتری در این بخش به چشم می خورد.
در روز های اخیر نیز دو تن از نمایندگان استان نیز در این زمینه گلایه مندی های خود را در مجلس شورای اسلامی اعلام کرده اند.

رسیدگی به وضعیت خشکسالی سیستان در اولویت کاری رئیس جمهور قرار گیرد
نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی در سخنانی، از رئیس جمهور درخواست کرد تا نسبت به رفع خشکسالی سیستان اقداماتی را در دستور کار قرار دهد.
حبیب الله دهمرده در نشست علنی یکشنبه 19 فروردین مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود خطاب به رئیس جمهور خشکسالی سیستان، از دست رفتن دارایی مردم این منطقه را یادآور شد و گفت: رئیس جمهور به منظور کاهش درصدی از آلام مردم باید هیئتی را به این منطقه اعزام کند.
نماینده مردم زابل، زهک، هیرمند و نیمروز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بیش از 100 هزار هکتار از اراضی زراعی منطقه به دلیل کمبود منابع آبی فاقد کشت شده اند و در این راستا نیز نیاز است تا نسبت به پرداخت خسارت کشاورزان اقدام شود.
وی افزود: به دلیل عدم کشت و وجود چندین هزار دام در این منطقه، سازمان برنامه و بودجه باید نسبت به رفع مشکل تامین اعتبارات علوفه دامی اقدامات لازم را انجام دهد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس دهم تاکید کرد: رئیس جمهور همچنین باید نسبت به تامین حداقل 50 دستگاه تانکر آبرسان سیار برای روستاها و مناطق عشایری نیز اقدام کند.

مهاجرت مردم در پی خشکسالی
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز از بی توجهی مسئولان نسبت به سوختن مزارع در سیستان انتقاد کرد و گفت: بی توجهی به این معضل مهاجرت مردم را در پی دارد.
حسینعلی شهریاری در نشست علنی یکشنبه 19 فروردین ماه جاری مجلس شورای اسلامی نیز در تذکر شفاهی خود افزود: متاسفانه امروز مزارع مردم سیستان در انظار عام اعم مدیران، صاحب منسبان، کارگزاران و کسانی که از همین مردم نام و نشان پیدا کرده اند، در حال سوختن است.
نماینده مردم زاهدان با اشاره به فرمایش حضرت امام خمینی (ره) در پی اتفاقات سال های 49 و 50 مبنی بر اینکه عید نداریم، افزود: خشکسالی در آن سال ها باعث هجرت بسیاری از مردم شد، اکنون نیز به علت سوءتدبیر حقابه سیستان از افغانستان تحقق پیدا نکرده و سیاست لبخند در سیاست خارجی تبدیل به فاجعه ای شد که مرزداران غیور باید مهاجرت و مرز را تحویل کسانی دهند که دولت باید صدها میلیارد تومان برای تامین امنیت آن هزینه کند.
وی ادامه داد: متاسفانه مزارع سوخته را حتی دام ها نیز حاضر نیستند بخورند، به علت اینکه شور می باشد و خسارت های جدی به کشاورزان وارد شد که باعث شده بسیاری از مردم مهاجرت کنند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: انتظار مردم غیور سیستان تامین خسارت های آنها از سوی دولت است تا جلوی مهاجرت مردم گرفته شود.
حال با توجه به رو به افزایش بودن مشکلات مردم نیاز است تا دولتمردان اقدام جدی برای رفاه و معیشت بهتر مردم در منطقه سیستان را در دستور کار خود قرار دهند.

انتهای پیام// https://www.asrehamoon.ir/vdcdjf0fjyt0zj6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما