تاریخ انتشار :شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۲۹
عضو کمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس گفت: فروش خرما با روش فله ای به اقتصاد خرماداران لطمه وارد می کند.
لطمه به اقتصاد خرماداران با روش فروش فله ای/ توسعه صنایع تبدیلی خرما مدنظر قرار گیرد
به گزارش عصرهامون، سیستان و بلوچستان یکی از مهم ترین مناطق کشور با وجود نخلستان های فراوان در تولید خرما به شمار می رود به طوری که از نظر وسعت نخلستان ها می توان به عنوان اولین استان و از نظر میزان تولید دومین استان یاد کرد.
با این وجود این استان با طبیعت خاص گرمسیری، بیشترین سطح زیر کشت خرما در کشور را به خود اختصاص داده و از گذشته های بسیار دور خاستگاه اصلی خرمای ایران بوده است ولی متاسفانه نامی از خرمای سیستان و بلوچستان در بازارهای داخلی و خارجی شنیده نمی‌شود و به واقع خرمای این استان مشهور اما گمنام است.
این محصول خاص گرمسیری همواره در سفره های مردم این دیار حاضر بوده و با آن انواع غذاهای محلی طبخ می شود.
سراوان یکی از شهرستان های سیستان وبلوچستان و دومین تولید کننده خرما در کشور است که خرمای ربی و مضافتی دو نمونه از با کیفیت ترین نمونه های خرما در این شهرستان می باشد.
 

در این استان 70 رقم خرما تولید می شود که مهمترین آنها ربی، مضافتی، زاهدی، دسکی، رنگنو، هلیله، کلگی، شکری و سنگ شکن است. 
 
توسعه صنایع تبدیلی خرما مدنظر قرار گیرد
محمد باسط درازهی با بیان اینکه فروش فله‌ای خرما با نرخ نازل اقتصاد خرماداران را تحت تاثیر قرارداده است، اظهار کرد: برای بهبود اقتصاد و معیشت نخل داران باید توسعه صنایع تبدیلی خرما مدنظر قرار گیرد.
وی نگاه ویژه به وضعیت تولید را یکی از محورهای اساسی ارتقای صنعت کشاورزی دانست و افزود: برای ایجاد فرصت‌های اشتغال پایدار در صنعت کشاورزی باید نگاه ویژه به مزیت شناسی تولید کرد؛ به گونه ای که با فرآوری خرما و توسعه صنایع تبدیلی در این راستا می‌توان فروش خرمای سیستان و بلوچستان را به کیلویی 50 هزار تومان نیز رساند؛ اما متاسفانه با فروش خرما با روش فله ای به اقتصاد خرماداران لطمه وارد می شود.
نماینده مردم سراوان در مجلس تصریح کرد: باید فکراساسی برای بیش از 60 هزار هکتار خرما دراین حوزه انتخابیه کرد تا بتوان اقتصاد کشاورزان را با فروش بهینه خرما هدفمند کرد.
 

وی با اشاره به اینکه توقف فروش فله ای خرمای بلوچستان با توسعه صنایع تبدیلی امکان پذیر است، گفت: مهار بادهای طوفانی و توسعه آبیاری قطره ای از راهکارهای اساسی برای جان گرفتن کشاورزی سیستان و بلوچستان است.
درازهی با بیان اینکه بیش از 70 نوع خرما در این حوزه انتخابیه وجود دارد، گفت: اگر به این تنوع تولید درصنعت کشاورزی بها داده شود، به طورحتم می‌توان با تولید محصولات مختلف فرآوری شده اقتصاد کشاورزان را تضمین کرد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchxinzz23nvxd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما