ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> بیکاری30 هزار نفر در بخش کشاورزی دستاورد خشکسالی های 20 ساله در جنوب شرق 263 میلیارد تومان خسارت برآورد شد | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۰۰
در حالی خشکسالی های 20 ساله در سیستان وبلوچستان باعث افزایش بیکاری، معضلات اجتماعی و غیره شده که مدیر جهاد کشاورزی چابهار از برآورد خسارت بیش از 263 میلیارد تومان به بخش کشاورزی این شهرستان خبر داده است.
بیکاری30 هزار نفر در بخش کشاورزی دستاورد خشکسالی های 20 ساله در جنوب شرق/ 263 میلیارد تومان خسارت برآورد شد
به گزارش عصرهامون، عموما تصور مردم از خشکسالی زمین های خشک و بی آب و علفی است که در آن زمین ها به صورت ترک زده رخ می نماید؛ در صورتی که خشکسالی تبعات بسیار شدیدتری می تواند داشته باشد که از جمله آنها می توان به مسائل اقتصادی، کشاورزی و اشتغال، موضوعات فرهنگی، بحران های اجتماعی و غیره اشاره کرد.
با این وجود در حالی خشکسالی دامن اکثر نقاط شهری و روستایی ایران را  فرا گرفته است که سیستان و بلوچستان هم از این قاعده مستثنی نبوده است. این استان در بخش گرم و خشک و جنوب شرق ایران با 11.5 درصد وسعت کشور بزرگ‌ترین استان محسوب می‌شود که جغرافیای گوناگون آن سبب شده تا مناطق مختلف آن آب وهوایی متفاوت داشته باشد، به طوری که گاه اختلاف دمایی درآن بسیار محسوس است. این استان در طول 20 سال گذشته روند کاهش نزولات آسمانی را تجربه کرده و این امر سبب تشدید خشکسالی در آن شده است.
چابهار یکی از شهرستان های استان سیستان وبلوچستان و تنها بندر اقیانوسی ایران است که در طول خشکسالی سال های گذشته با خسارت های گوناگونی نظیر خشک شدن محصولات باغی و زراعی، سرمازدگی، سیل های مقطعی و گرمازدگی مواجه بوده و همین مشکلات باعث شده علاوه بر افزایش بیکاری شاهد از بین رفتن بیش از سه هزار هکتار از موزستان ها در آن باشیم.
 
بیکاری بیش از 20 هزار نفر در اثر خشکسالی در بخش کشاورزی
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان چابهار گفت: شرایط آب و هوایی شهرستان گرم و مرطوب بوده که میانگین حداکثر دمای سالانه آن 34 درجه، متوسط حداقل دما 15 درجه و میانگین دما 23 درجه سانتی گراد و دارای رطوبت نسبی 76% است که با برخورداری از اقلیمی مستعد و طبیعی، پرورش و تولید انواع محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری باغی و محصولات زراعی فصلی و غیر فصلی درآن فراهم شده است.
غلامحسین بامبری در گفت و گو با چهاربهاران با اشاره به دو دهه خشکسالی در استان افزود: خشکسالی ادامه دار 20 سال اخیر خسارت سنگین و جبران ناپذیری به بخش های کشاورزی و آب جنوب سیستان و بلوچستان وارد کرده است.
وی ادامه داد: شهرستان چابهار در طول خشکسالی سال های گذشته با خسارت های گوناگونی نظیر خشک شدن محصولات باغی و زراعی، سرمازدگی، سیل های مقطعی و گرمازدگی مواجه بوده و همین مشکلات باعث شده بیش از 20 تا 30 هزار نفر شغل خود را از دست بدهند.
مدیر جهاد کشاورزی چابهار در خصوص تولید محصولات زراعی در بخش دشتیاری بیان کرد: کشاورزی درمنطقه دشتیاری به روش نیمه دیم کاری از طریق روان آبهای فصلی مرسوم بوده است و در سالهایی که بارندگی و آب وجود داشته باشد حبوبات و به ویژه ماش نیز کشت می شود.
وی گفت: بر اثر این خشکسالی ها سه هزار و 90 هکتار از اراضی باغی کشاورزی، هزار و 300 هکتار باغات موز و انبه و 6 هزار هکتار زمین های زراعی در این شهرستان نابود شده است.

برآورد 263 میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی
وی با اشاره به برآورد ارزش خسارت به بخش کشاورزی در شهرستان چابهار تصریح کرد: سرمازدگی آذرماه سال  96 به 400 هکتار سبزیجات و 155 هکتار باغات موز منطقه عورکی این شهرستان خسارت 27 میلیارد ریالی؛ خسارت به باغات موز، لیموترش، انبه و سایر میوه های گرمسیری در اثر گرما و باد گرم را 541 میلیارد ریال و بارندگی های بهمن سال 95 نیز به 600 هکتار اراضی کشاورزی بخش های پلان و دشتیاری و منطقه عورکی چابهار خسارت 30 میلیارد ریالی و به منابع آبی و بندسارها خسارت 750 میلیون تومانی وارد کرده است
بامبری از برآورد خسارت بیش از 263 میلیارد تومان به بخش کشاورزی این شهرستان خبر داد.
مدیر جهاد کشاورزی چابهار با بیان این‌که چابهار به دلیل هم‌جواری با آب‌های آزاد اقیانوس هند دارای آب و هوایی معتدل در تمام فصول سال است، خاطرنشان کرد: در سال‌های آبی با زیر کشت رفتن 13 هزار هکتار اراضی کشاورزی باغی و زراعی بیش از 24 هزار نفر در بخش کشاورزی شهرستان چابهار مشغول به کار می‌شوند که این رقم در چند سال اخیر به دلیل خشکسالی‌ها به شدت کاهش یافته است.
وی گفت: متاسفانه زیرساخت های پایین، خشکسالی و سیل اخیر خسارت زیادی در این منطقه بجا گذاشته است و موجب تخریب قنوات، سازه های آبخیزداری و خسارت سنگین به کشاورزان باهوکلات چابهار، زرآباد کنارک و شهرهای نیکشهر و قصرقند شده است.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcji8evvuqeytz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما