تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۰۶
در حالی از اواسط اردیبهشت ماه کار برداشت انبه سرباز آغاز شده که به علت نبود صنایع تبدیلی و افزایش واردات از آن سوی مرزها این روزها طعم این میوه بر کام کشاورزانش تلخی کرده و راهی استان هرمزگان برای تهیه ترشی می شود.
طعم تلخ انبه بر کام کشاورزان/ نبود صنایع تبدیلی شاه میوه گرمسیری جنوب شرق را راهی هرمزگان می کند
به گزارش عصرهامون، شهرستان قصرقند و سرباز به عنوان قطب کشت انبه در سیستان و بلوچستان مطرح هستند. این میوه اگر چه به شاه میوه گرمسیری بلوچستان معروف است اما به علت نبود صنایع تبدیلی و افزایش واردات انبه از آن سوی مرزها این روزها طعم این میوه بر کام کشاورزانش تلخی می کند به گونه ای که پس از ماه ها تلاش و کوشش اکنون که از اواسط اردیبهشت ماه کار برداشت این میوه نوبرانه در استان آغاز شده این محصول راهی میناب استان هرمزگان می شود تا از آن ترشی و سایر محصولات دیگر درست شود.
 
نگه داری انبه بعد از رسیدن سخت است
در همین رابطه سعید نارویی مدیر جهاد کشاورزی سرباز  با اشاره به آغاز کار برداشت انبه از باغات شهرستان سرباز، اظهار کرد: کار برداشت محصول انبه نارس سرباز از اواسط اردیبهشت ماه امسال آغاز شده و تا اواخر خردادماه ادامه دارد.
وی در گفت وگو با پاپایا بیان کرد: در مجموع 541 هکتار اراضی شهرستان سرباز زیر کشت انبه قرار گرفته است که از مجموع این اراضی، 430 هکتار آن بارور بوده و پپیش بینی می شود سه هزار و 780 تن از این محصول برداشت شود که به بازار داخل و خارج از استان عرضه می شود.
 

مدیر جهاد کشاورزی سرباز با اشاره به اینکه نگه داری انبه بعد از رسیدن سخت است و حجم زیادی از این محصول در زمان نارس بودن تبدیل به ترشی می شود، خاطرنشان کرد: در شهرستان سرباز بخش زیادی از انبه برداشت شده به صورت نارس و به دلیل عدم وجود صنایع تبدیلی به میناب استان هرمزگان برای تهیه ترشی صادر می شود، درصورتی که با ایجاد کارگاه های فرآوری این محصول در استان می توان زمینه اشتغال را برای افراد جویای کار فراهم کنیم.

شاه میوه گرمسیری به نام سرباز به کام میناب
وی ادامه داد: از مصارف شاه میوه گرمسیری سرباز می توان به مصرف تازه آن، تهیه ترشی، پودر شربت و استفاده در صنایع آب میوه سازی و دیگر بخش ها دارویی و زیبایی، نام برد.
 

نارویی با بیان این مطلب که به تازگی تعدادی سرمایه گذار علاقه خود را برای سرمایه گذاری در زمینه محصول انبه اعلام کرده اند، گفت: امیدواریم با استفاده از ظرفیت سرمایه گذاری بخش خصوصی و حمایت دولتی، کار احداث کارگاه های ترشی سازی در سال های آینده دنبال شود و در صورت به تحقق پیوستن این امر، شاهد تولید ترشی انبه با نام سرباز و صادر کردن آن به سایر کشورها جهان و نقاط مختلف ایران باشیم.
وی در پایان با اشاره به اینکه شهرستان سرباز در جنوب سیستان و بلوچستان دارای 17 هزار و 500 هکتار باغات انواع میوه و زمین کشاورزی است، تصریح کرد: شرایط بسیار مناسب اقلیمی و آب و هوای مطلوب در شهرستان سرباز موجب شده تا این منطقه در کشت انواع میوه‌های گرمسیری و خارج فصل رونق زیادی داشته باشد.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcepw8znjh87xi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما