تاریخ انتشار :يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۰۴
در حالی پهناور ترین استان کشور از لحاظ داشتن راه های مناسب به عنوان فقیرترین استان محسوب می شود که هر 12 ساعت یک نفر جان خود را بر اثر تصادف در جاده های آن از دست می دهد.
جدال با مرگ در جاده های سیستان وبلوچستان/ هر 12 ساعت یک نفر جان می دهد!
به گزارش عصرهامون، سیستان و بلوچستان پهناورترین استان کشور است که از لحاظ داشتن راه های مناسب به عنوان فقیرترین استان کشور محسوب می شود.
عدم وجود راه های مناسب و استاندارد اما باعث شده این استان به کانون حوادث رانندگی در کشور با تلفات جانی و مالی بسیار بالا تبدیل شود.
اگر چه در این میان همیشه سرعت غیر مجاز، سبقت نابجا و برخورد با حیوانات اهلی به مثل شتر عوامل اصلی در وقوع تصادفات به شمار می روند اما عمده دلایل تصادفات در این استان پهناور کاهش دید افقی در جاده‌های استان در اثر طوفان و ریزگردها، کمبود راه های با کیفیت و استاندارد، کمبود و یا عدم وجود بزرگراه، نبود سیستم های روشنایی در برخی نقاط خطرناک و حادثه خیز و البته حضور پررنگ قاچاقچیان سوخت است که روزانه کام بسیاری از شهروندان سیستانی و بلوچ را تلخ کرده و آنها را عزادار عزیزانشان می کند.
 

از سوی دیگر اما کمبود «مجتمع خدماتی رفاهی بين راهی» در استانی که دارای منطقه آزاد تجاری و تعدد آثار باستانی و گردشگری است یکی دیگر از مشکلات به شمار می رود زیرا ساکنان این استان یا مسافرانی که در اين مسير رفت و آمد می کنند ناچارند مسافت های طولانی جاده ها را بدون توقف طی کنند و يا از خدمات رستوران های بين راهی استفاده کنند. هر چند که بسياری از اين رستوران های بين راهی نيز نکات بهداشتی و استانداردهای لازم را رعايت نمی کنند.
در همین راستا غلامرضا باغ شیرین رئیس اداره پیشگیری‌های امنیتی انتظامی دادگستری سیستان و بلوچستان در گفت وگو با تسنیم با بیان اینکه هر دو ساعت یک تصادف در جاده‌های استان رخ می دهد، اظهار کرد: براساس این آمار به طور متوسط هر 12 ساعت یک نفر در جاده‌های استان به واسطه تصادف جان خود را از دست داده است.
 
هر 2 ساعت یک تصادف رانندگی توام با جراحت
وی در تکمیل مطلب فوق با بیان اینکه در هر یک ساعت و نیم یک نفر در جاده‌های استان به دلیل تصادفات مجروح می‌شود، گفت: در سال گذشته سه هزار و 427 تصادف جاده‌ای در استان رخ داده که نشان می‌دهد هر 2 ساعت یک تصادف رانندگی توام با جراحت در استان رخ می‌دهد.
 

به گفته رئیس اداره پیشگیری‌های امنیتی انتظامی دادگستری استان بخش عمده‌ای از این معضلات به ویژگی‌های ساختاری استان برمی‌گردد، زیرا در سیستان وبلوچستان نسبت به میزان برخورداری فاصله عمیقی با دیگر استان‌ها داریم.

کمترین میزان بزرگراه سهم پهناورترین استان کشور
وی خاطر نشان کرد: با وجود رتبه‌های سوم و چهارم کشوری از نظر میزان راه‌های جاده‌ای در کشور، این استان از نظر طول بزرگراه دارای شاخص 4 است در صورتی که شاخص کشوری 22 است و از این نظر رتبه آخر کشور را داریم، همچنین از نظر مجتمع‌های خدمات رفاهی که در حال بهره‌برداری است شاخص کشور 7.5 است اما شاخص استان 3.7 است که از این نظر رتبه 29 را در کشور دارد.
 

پرحادثه‌ترین محورهای سیستان وبلوچستان
باغ شیرین پرحادثه‌ترین محورهای استان را براساس داده‌های وقوع تصادفات، محورهای زاهدان - خاش، ایرانشهر- بمپور، ایرانشهر-بزمان، خاش - ایرانشهر، زابل - زاهدان، ایرانشهر - نیکشهر و چابهار - جکیگور  دانست و گفت: این محورها بیش از 4 تا 5 درصد از سهم تصادفات کل جاده‌های استان را به خود اختصاص داده‌اند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdciurazpt1auw2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها