تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۲۳
گزارش میدانی عصرهامون از گشایش نمایشگاهی در زاهدان؛

مردم: قدرت خرید نداریم/ فروشندگان: مسئولان ما را وادار به گران فروشی می کنند!

در حالی نمایشگاه مواد غذایی ویژه ماه رمضان با هدف تامین مایحتاج مورد نیاز مردم در زاهدان گشایش یافت که تنها در سیطره کالاهای ایرانی نبود و از سوی دیگر گرانی در برخی از کالاهای آن موج می زد که این امر قدرت خرید را از مردم گرفته بود.
مردم: قدرت خرید نداریم/ فروشندگان: مسئولان ما را وادار به گران فروشی می کنند!
به گزارش عصرهامون، با هدف تامین مایحتاج مورد نیاز مردم نمایشگاه مواد غذایی ویژه ماه رمضان در زاهدان گشایش یافت. این نمایشگاه در سال حمایت از کالای ایرانی اگر چه در سیطره تولیدکنندگان ایرانی نبود و برنج های خارجی برای تنظیم بازار در ماه رمضان در آن به فروش گذاشته شده بود اما از یک سو صدای اعتراض تولیدکنندگان و فروشندگان کالاهای ایرانی را هم بلند کرده بود به گونه ای که قیمت بسیار بالای کرایه یک غرفه، هتل و ناهار و شام که به دو میلیون تومان می رسید دغدغه مشترک صاحبان غرفه ها بود که کیلومترها راه را طی کردند تا در این نمایشگاه حضور یابند.
در این میان حضور و استقبال مردم از نمایشگاه خوب بود اما فروشندگان از عدم خرید آنها گلایه داشتند و گفتند کیلومترها راه از یزد، اصفهان،گیلان، کرمانشاه و غیره طی کردیم تا در خدمت مردم این استان برای عرضه و فروش محصولات باشیم ولی این حضور امسال برایمان سود آور نیست چرا که مسئولان ما را وادار به گران فروشی می کنند.
وادار به گران فروشی می کنند به این دلیل که برای اجاره یک هفته غرفه بدون امکانات که حتی میزهای آن هم کرایه ای است باید قریب به یک میلیون تومان هزینه پرداخت کنیم که با فروش محصولاتمان هم خوانی ندارد؛ مگر چقدر فروش داریم که هر چه به دست آوردیم را صرف کرایه غرفه، هتل و هزینه حمل و نقل کنیم.
علی ای حال شنیدن اخباری از گرانی بی سابقه مرغ، گوشت، روغن، برنج و غیره در ماه رمضان با وجود اینکه برخی از مسئولان وعده کاهش قیمت ها را داده بودند؛ نگرانی های عمده ای را برای مردم موجب شد تا جایی که برخی دیگر اقدام به خرید نمی کنند، البته این عدم تمایل به خرید ناشی از نبود نقدینگی نزد بسیاری از اقشار جامعه است.
 
مسئولان ما را وادار به گران فروشی می کنند
یکی از فروشندگان مواد غذایی که از استان خراسان رضوی برای شرکت در نمایشگاه حضور یافته بود در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی عصرهامون ضمن گلایه از عدم خرید مردم اظهار کرد: درست است که در وضعیت اقتصادی کنونی جیب مردم خالی است و قدرت خرید کم شده اما یکی از دلایل گران فروشی، مسئولان هستند.
وی در تکمیل مطلب فوق گفت: قرار بود این ماده غذایی را در نمایشگاه با قیمت مناسب به فروش برسانیم اما وقتی در این مکان حضور یافتیم و قیمت های نجومی کرایه غرفه، هتل، هزینه حمل و نقل و غیره را در ترازوی منطق وزن کردیم متوجه شدیم برایمان نمی ارزد که کیلومترها راه طی کنیم و در آخر با ضرر و زیان به شهر خود برگردیم لذا اقدام به افزایش قیمت ها کردیم حال مسئولان مدام بگویند تنها 10 تا 15 درصد روی هر جنس باید سود کرد اما کدام فروشنده به حرف می کند.
یکی دیگر از فروشندگان برنج ایرانی نیز از درد مشترک غرفه داران در این مکان که همان هزینه بالای کرایه ها بود سخن گفت و ادامه داد: در سال حمایت از کالای ایرانی انتظار حمایت از تولیدکنندگان داخلی را از مسئولان داشتیم اما همچنان که مشاهده می کنید دولتمردان برای تنظیم بازار اقدام به عرضه برنج های هندی و پاکستانی کرده اند تا کمر فروشندگان و تولیدکنندگان برنج ایرانی خمیده تر شود.
 
بازار برنج در سیطره خارجی ها
وی بیان کرد: معلوم است تا وقتی برنج های خارجی در بازارهای داخلی خودنمایی کنند کسی سراغ برنج ایرانی نمی رود و تقریبا بیشتر مشتری‌ها برنج پاکستانی می خواهند.
البته برخی از شهروندان حاضر در نمایشگاه در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون علت استقبال از برنج های خارجی را قیمت ارزان آنها عنوان کردند و گفتند: اگر برنج های ایرانی قیمت بالایی نداشت قطعا از آنها خریداری می کردیم زیرا عطر و بو و کیفیت بیشتری دارند ولی وقتی قیمت هر کیسه 10 کیلویی برنج های خارجی 84 هزار تومان است خوب معلوم است مردم در چنین شرایط اقتصادی ترجیح می دهند با دادن 130 تا 140 هزار تومان برای 10 کیلو برنج ایرانی از برنج های هندی و پاکستانی استفاده کنند.
 
قدرت خرید نداریم
اصغری یکی از شهروندان زاهدانی در حالی در صف مرغ منتظر رسیدن نوبت است که به خبرنگار عصرهامون گفت: افزایش قیمت گوشت و مرغ قدرت خرید مرا پائین آورده است لذا ترجیح می دهم از این مرغ ها با قیمت 6هزار و 200 در نمایشگاه خرید کنم تا در بیرون از این مکان هرکیلو را با قیمت 8 هزار و 700 تومان به بالا نخرم.
وی که یک بازنشته است، ادامه داد: دو دختر و سه پسر تحصیل کرده‌ام بیکار هستند و هیچ درآمدی ندارند؛ من باید خرج آنها را بدهم، از کجا باید بیاورم تا شرمنده آنها نباشم.
 
دخل و خرج‌ها با هم نمی‌خواند
این شهروند زاهدانی بیان کرد: این روزها دخل و خرج خانواده‌ها به مدد بی‌توجهی مسئولان و سیاستمداران با این روند افزایش قیمت‌ها هم خوانی ندارد.
به گفته یکی دیگر از شهروندان که کیسه ای برنج در دست گرفته است مسؤولان هیچ‌وقت خودشان خرید نمی‌کنند که قیمت‌ها را بدانند، آنها حال و روز ما را درک نمی‌کنند که ما چه سختی‌هایی می‌کشیم.
وی افزود: من یک کارگر هستم؛ اگر چه قیمت کالاهای اساسی در نمایشگاه مناسب است اما درآمد من این اجازه را نمی دهد که برنج ایرانی را با قیمت 120 یا 130 هزار تومان بخرم وقتی غرفه کناری برنج هندی یا پاکستانی را 84 تومان به پایین عرضه می کند.
وی بیان کرد: گرانی زیاد است و شعارهای مسئولان در حد حرف؛ برای یک عدد روغن 800 گرمی باید 4هزار و 600 تومان پرداخت کنم در صورتی که شاید دو وعده ما هم نشود.
 
مردم نباید تاوان گرانی هزینه غرفه ها را پرداخت کنند
یکی دیگر از شهروندان در حالی با دستان خالی از نمایشگاه بیرون می رود که به خبرنگار عصرهامون گفت: اگر چه قیمت برخی کالاهای اساسی مناسب بود اما گرانی در اجناسی به مثل برنج، عسل، پاستیل و غیره ملموس بود؛ تمام قشر جامعه قدرت خرید از این محصولات عرضه شده را ندارند.
میری خاطر نشان کرد: مسئولان باید نظارت بیشتری بر عرضه محصولات در نمایشگاه داشته باشند، وقتی در قبال هزینه بالای یک محصول اعتراض کردم فروشنده از هزینه بالای غرفه سخن می گفت؛ مردم که نباید تاوان گرانی هزینه غرفه ها را پرداخت کنند.
 
مسئولان از کالای ایرانی حمایت کنند
کاشانی دیگر شهروند حاضر در نمایشگاه از عرضه محصولات با قیمت های مناسب سخن گفت و تصریح کرد: قیمت محصولات عرضه شده در نمایشگاه نسبت به بیرون بسیار مناسب تر است اما اینکه در سال حمایت از کالای ایرانی محصول خارجی در کنار ولیدات ایرانی خودنمایی می کند این خود عاملی برای عدم استقبال مردم از کالای ایرانی است؛ خوب بود مسئولان در چنین سالی که نمایشگاه را با هدف تامین مایحتاج مورد نیاز مردم دایر کرده بودند از عرضه کالاهای خارجی خود داری می کردند.
در مصاحبه ای که خبرنگار عصرهامون با تنی چند از شهروندان دیگر داشت آنها هم از عرضه محصولات و کالاهای اساسی با قیمت های مناسب در این نمایشگاه اعلام رضایت کردند اما از عرضه محصولات خارجی گلایه داشتند و خواستار حمایت مسئولان از تولیدکنندگان داخلی شدند.

خبرنگار: نجمه خسروپرست
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcgwx9q7ak9zn4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها