> از مصرف قارچ به صورت فله ای خودداری کنید موردی از مسمومیت در سیستان وبلوچستان یافت نشد | عصر هامون
تاریخ انتشار :پنجشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۲۲
در حالی مسمومیت ناشی از قارچ های سمی در کشور باعث شد تا برخی از استان ها با این پدیده عجیب و غریب دست و پنجه نرم کنند که تاکنون موردی از ابتلای شهروندان به این بیماری در سیستان وبلوچستان گزارش نشده است.
از مصرف قارچ به صورت فله ای خودداری کنید/ موردی از مسمومیت در سیستان وبلوچستان یافت نشد
به گزارش عصرهامون، پس از بارش های بهاری طی دو هفته اخیر شاهد روییدن قارچ هایی در اقصی نقاط کشور بودیم که باعث مسمومیت تعداد زیادی از شهروندان شد.
با این وجود مسمومیت ناشی از قارچ سمی در کشور باعث شد تا برخی از استان های کرمانشاه، لرستان، کردستان، آذربایجان غربی، کهگیلویه و بویراحمد، زنجان و قزوین با این پدیده عجیب و غریب دست و پنجه نرم ‌کنند.

18نفر جان باختند
مسمومیتی که بر اساس گزارش باشگاه خبرنگاران منجر به آن شد تا هزار و 151 نفر بر اثر مصرف قارچ های سمی به بیمارستان‌ها مراجعه کنند که از این تعداد ۹۶ نفر در بیمارستان بستری شده و متأسفانه ۱۸ نفر جان خود را از دست داده‌اند.
گفته می شود از تعداد جانباختگان، ۷ نفر مربوط به کرمانشاه،۴ نفر لرستان، ۳ نفر کردستان ۲ نفر مربوط به آذربایجان غربی، ۱ نفر مرکزی و ۱ نفر هم همدان هستند.
برای پیگیری این موضوع در استان پهناور سیستان وبلوچستان؛ فرزانه فرجیان معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: برخی از سموم موجود در قارچ ها  در برابر حرارت مقاوم می باشند و در فرآیند پخت و پز قارچ به طور کامل از بین نمی روند و راهکارهای تشخیصی ارائه شده توسط افراد عادی برای تمایز قارچ های سمی ازنمونه خوراکی معتبر و قابل اعتنا نیست.
وی با بیان اینکه بر خلاف باور عمومی تشخیص قارچ های خوراکی از انواع سمی آن توسط مردم عادی امکان پذیر نیست، افزود: تشخیص قارچ های خوراکی از انواع سمی بر مبنای مشخصات ظاهری آنها نظیر شكل، رنگ، بو و مزه کار مشكلی است که فقط توسط متخصصان و كارشناسان مجرب قارچ شناسی و گياه شناسی امكان پذير می باشد.

موردی از ابتلا به بیماری در سیستان و بلوچستان یافت نشد
این مسئول با اشاره به مسمومیت تعدادی از هموطنان در اثر مصرف قارچ، به شهروندان توصیه کرد که از مصرف قارچ های خودرو مخصوصا قارچ هایی که در کنار درختان خشک شده می رویند و يا قارچ هايی كه به صورت فله ای عرضه می شوند، خودداری كنند و فقط از قارچ های بسته بندی دارای مجوزهای سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی که در مراکز مجاز عرضه می شوند، استفاده کنند.
وی تصریح کرد: در صورت مصرف قارچ و بروز علايم و نشانه های گوارشی از قبیل تهوع، استفراغ و اسهال از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهيز کرده و بيمار را هرچه سریعتر به بيمارستان یا مراکز درمانی منتقل کنند و در صورت امكان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بيمار، را برای بررسی و شناسايی كادر پزشكی بيمارستان به همراه داشته باشند.
فریبرز راشدی رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هم گفت: خوشبختانه تا کنون گزارشی مبنی بر ابتلاء هم استانی های به مسمومیت قارچی در منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گزارش نشده است.
 

خبرنگار: نجمه خسروپرست
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjm8evouqeyiz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها