تاریخ انتشار :سه شنبه ۸ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۰۰
رئیس اداره استاندارد چابهار عدم همکاری منطقه آزاد این شهرستان با صنعت شیلاتی سواحل مکران را بزرگترین ظلم به اقتصاد و ملت دانست.
دلار، برجام،گرانی،چابهار، صنعت و معدن، منطقه آزاد
عکس از اینترنت
دلار، برجام،گرانی،چابهار، صنعت و معدن، منطقه آزاد عکس از اینترنت
به گزارش عصرهامون، تشدید موج گرانی در برخی از کالاها و خدمات در ایام ماه مبارک رمضان گرچه همخوانی چندانی با وعده های مسئولان برای تثبیت قیمت ها ندارد ولی به گفته عده ای از شهروندان کم فروشی و آب رفتن کیفیت محصولات مورد نیاز مردم نگرانی بسی بیشتری را برای آنان رقم زده است.
با این وجود اما حضور دلالان و سودجویان در بازار اگر چه باعث افزایش قیمت ها در بازار کالاهای اساسی شده و آنها به بهانه گرانی دلار کام روزه داران را از خوردن میوه و غیره در این ایام تلخ دارند از سوی دیگر نیز با فروش محصولات تولیدی و بومی در سبد غذایی مردم سعی در عدم حمایت از کالای ایرانی دارند به گونه ای که در چابهار که دروازه ملل نام دارد مردم در حسرت خرید تخم مرغ کیلیویی به سر می برند و قیمت میوه ها بسیار افزایش داشته است.
به گزارش چابهاران علت گرانی های بسیاری از اجناس تولیدی در این شهرستان به سودجویی دلالان باز می گردد به طوری که اجناس را با قیمت زیاد می فروشند و در نتیجه فروشندگان نیز باید جنس را با قیمت گران خریداری کنند و با کمی سود به مردم بفروشند.
 
دلار چه ربطی به محصولات داخلی دارد
​حتی نحوه فروش نیز در تورم بازار تاثیر گذار بوده و نظارتی در کار نیست به نحوه ای که تخم مرغ به صورت دانه ای بین 500 تا 700 تومان به فروش می رسد و برخلاف شهرهای دیگر ایران که فروش آن بر مبنای وزن و کیلویی نیز محاسبه می شود در چابهار با رد پای دلالان تنها به صورت دانه ای به فروش می رسد تا تخم مرغ های کوچک بازار خوبی برای سود داشته باشند.
یکی از فروشندگان چابهار در این خصوص اظهار کرد: علت گرانی بسیاری از اجناس مانند میوه فقط و فقط دلالان می باشند به طوری که با ادعای گرانی دلار و خروج آمریکا از برجام میوه ای که بومی و تولید داخل است را گران می فروشند و مغازه دار نیز باید گران بخرد نتیجه این گرانی می شود ضرر مغازه دار و محروم شدن مردم روزه دار از میوه و ویتامین های مورد نیاز که باید از میوه تامین شود.
 
دولت فکری به حال دلالان و ثبات بازار کند
عبدالحکیم جمالزهی افزود: دولت باید فکری به حال دلالان و ثبات بازار کند دلار چه ربطی به محصولات داخلی دارد برجام چه ربطی به این موضوع دارد نهایتا اگر دلار بر کرایه تاثیر بگذارد که آن هم مبلغ ناچیزی خواهد بود نه اینکه قیمت اجناس تولید داخل دو برابر شود.
رئیس اداره استاندارد چابهار در گفت و گو با چهاربهاران اظهار کرد: 16شرکت تولیدی تن ماهی در شهرستان چابهار مشغول به کارند ولی در این مقوله بحثی وجود دارد که چرا با وجود ماهی فراوان با قیمت های پایین در چابهار؛ تن های ماهی با قیمت های نجومی به فروش می رسد و این شرکت ها در منطقه آزاد چابهار اجازه فعالیت پیدا نکردند تا معاف از مالیات باشند.
ناصر جدگال افزود: دلایل سازمان منطقه آزاد چابهار مبنی بر اینکه در حوزه تخصیص زمین به شرکت های شیلاتی دستورالعمل وجود  ندارد که این مورد از بزرگترین عوامل ضربه اقتصادی به بخشی از تورم فروش تن ماهی می باشد.
 
صنعت و معدن چابهار نتوانست پای دلالان را صنعت شیلاتی و تولید تن ماهی قطع کند
وی با اشاره به وجود دلالان ادامه داد: همچنین سازمان صنعت و معدن چابهار نتوانسته پای دلالان را از حیث صنعت شیلاتی و تولید تن ماهی قطع کند به طوری که دلالان با خرید ورق های تولید تن از شرکت فولاد مبارکه اصفهان و رانت خواری با هیئت مدیره برای برچسب زدن قیمت کالا، بالاتر از نرخ خریداری شده و در آخر فروش ورق ها به شرکت های تولیدی تن ماهی چابهار باعث افزایش قیمت تن می شوند.
جدگال تصریح کرد: عدم همکاری منطقه آزاد چابهار با صنعت شیلاتی سواحل مکران بزرگترین ظلم به اقتصاد و ملت محسوب می شود در زمانی که می شد بدون پرداخت مالیات، تن ماهی با قیمت خیلی کمتر به مردم عرضه کرد.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcauun6u49nwi1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما