تاریخ انتشار :سه شنبه ۸ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۲۵
سیستان و بلوچستان علی رغم داشتن جاده های غیراستاندارد و محورهای مواصلاتی پرتردد روزانه شاهد تصادفات زیادی است که نبود اورژانس جاده ای باعث شده شمار تلفات همچنان افزایش یابد.
اورژانس، بیمار، تصادفات، جاده 
عکس اینترنت
اورژانس، بیمار، تصادفات، جاده عکس اینترنت
به گزارش عصرهامون، فوریت‌های پزشکی یا همان اورژانس، سال‌ها پیش و برحسب ضرورت در کشور ایران راه‌اندازی شد تا کسانی که به علت حمله قلبی، مسمومیت‌ها، سوانح رانندگی و غیره نیاز به مراقبت‌های پزشکی و درمان فوری داشتند، درراه رسیدن به بیمارستان به علت از دست رفتن فرصت و نبود امکانات اولیه پزشکی جان خود را از دست ندهند.
اما در برخی از نقاط استان پهناور سیستان و بلوچستان علی رغم اینکه جاده های غیراستاندارد و محورهای مواصلاتی پرتردد است و روزانه به طور میانگین شمار تصادفات در آن ها بالا است نبود اورژانس جاده ای باعث شده تا شمار تلفات همچنان افزایش یابد.
گفته می شود بیش از پنج سال است که کلنگ اورژانس جاده ای واقع در شهرستان نیمروز بر زمین زده شده اما هنوز خبری از راه اندازی آن نیست و مردم این منطقه اگر مریض بد حال داشته باشند باید مسیر طولانی روستا تا شهر را طی کنند تا به نزدیک ترین درمانگاه برسند که این امر موجب افزایش آمار کشته شدگان تصادفات جاده ای و گلایه مندی مردم منطقه شده است.
همچنین دهستان کله گان در 45 کیلومتری روستای کلپورگان قرار دارد که با توجه به وجود 27 روستا در این منطقه و گستردگی قابل توجه کمبود اورژانس را در خود احساس می کند که موجب شده برخی از بیماران خاص فشار خونی یا قلبی به موقع به مراکز جامع سلامت دسترسی پیدا نکنند و جان خود را از دست دهند.
با توجه به گستردگی دهستان کله گان مردم این منطقه نیاز عدیده ای به اورژانس دارند که بتواند بیماران خاص آنها را در سریع ترین زمان به مراکز جامع سلامت منتقل کرده یا به آنها خدمات ارائه کند.
 
افزایش تعداد تلفات رانندگی با کوتاهی مسئولان در بهره برداری اورژانس
 افزایش تعداد بیماران در منطقه سیستان به ویژه بیماران تنفسی و ریوی به خاطر پدیده ریزگردها و همچنین افزایش میزان تصادفات رانندگی لزوم راه اندازی مراکز درمانی را در منطقه افزایش داده است.
عدم وجود اورژانس در بسیاری ازمناطق با تراکم جمعیت سبب بروز تلفات و همچنین تشدید بیماری ها می شود چرا که افراد به موقع نتوانسته از خدمات درمانی بهره مند شوند.
 
5سال چشم انتظاری برای افتتاح یک اورژانس جاده‌ای در نیمروز
یکی از اهالی نیمروز به خبرنگار اوشیدا گفت: اورژانس جاده‌ای شهرستان نیمروز واقع در روستای "چرک" از سال ۱۳۹۲ آماده افتتاح شده اما با گذشت چندین سال هنوز در انتظارحضور مسئولان مربوطه و افتتاح به سر می برد.
دهمرده ادامه داد: مردم این منطقه اگر مریض بد حال داشته باشند باید مسیر طولانی روستا تا شهر را طی کنند تا به نزدیک ترین درمانگاه برسند که این امر موجب افزایش آمار کشته شدگان تصادفات جاده ای و گلایه مندی مردم منطقه شده است.
وی افزود: اگر ایجاد این پایگاه جاده ای که زمان طولانی از احداث آن می گذرد از نظر مسئولان مهم نبود، چرا احداث شد و اگر مهم و لازم است چرا راه‌اندازی نمی‌کنند تا مردم از خدمات آن بهره‌مند گردند.
 
نبود اورژانس جاده ای خطری که جان مردم را تهدید می کند
این شهروند خاطرنشان کرد: با توجه به مظلومیت آشکار مردم منطقه سیستان، و از طرفی افزایش شدت ریزگرد ها و شیوع بیماری های تنفسی و ریوی در منطقه، راه‌اندازی هر چه سریعتر این پایگاه بهداشتی در روستای چرک شهرستان نیمروز امری لازم و ضروری است زیرا بر اثر تصادفاتی که در جاده رخ داده، بیشتر مجروحان در مسیر طولانی رسیدن به بیمارستان جان خود را از دست می‌دهند.
دهمرده با بیان اینکه آیا جان مردم سیستان اینقدر بی ارزش شده که مسئولان مربوطه زحمت پیگیری این اورژانس را به خود نمی دهند، تاکید کرد: این کوتاهی ها تا از دست دادن جان چندین هموطن می‌تواند ادامه یابد.
 
صدمات جبران ناپذیر در سایه جابجایی غیر تخصصی بیمار
یکی از اهالی دهستان کله گان در گفت و گو با شستون گفت: عدم وجود مرکز فوریت های پزشکی در این دهستان موجب شده که خدمات بهداشتی و درمانی به خوبی در اختیار بیماران خاص قرار نگیرد.
وی با اشاره به اینکه برخی افراد این منطقه خود مجبور به حمل بیماران خاص خود به شهر جالق هستند، تصریح کرد: جابجایی یک فرد بیمار به صورت غیر تخصصی می تواند صدمات جبران ناپذیری به او وارد کند.
این شهروند در ادامه از مسئولین خواست که جهت بهبود و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به بیماران فشار خونی و مادران باردار مرکز اورژِانس را در دهستان کله گان راه اندازی کنند.
 
عدم دسترسی به فوریت های پزشکی جان چند تن را در کله گان گرفته است
عبدالباسط رئیسی رئیس شورای کله گان شهرستان سراوان در این زمینه در گفت و گو با شستون اظهار کرد: با توجه به گستردگی دهستان کله گان و پایگاه اورژانسی که در شهر جالق قرار دارد، دسترسی کسانی که دچار تصادفات یا حوادث می شوند را بسیار سخت کرده است.
وی در ادامه توضیح داد: تا وقتی به اورژانس جالق تماس گرفته شود یا هماهنگی لازم صورت بگیرید، یک بازه زمانی هدر رفته و این امر موجب جان باختن اهالی دهستان کله گان  شده است.
رئیسی با بیان اینکه بیماری های قلبی عروقی از قبیل سکته قلبی و فشار خون، آمار بالایی در کله گان دارد و لازم است فوریت های پزشکی مراجعه سریعی نسبت به رسیدگی به بیمار داشته باشد، اذعان داشت: در دهستان کله گان افرادی را در اثر تصادفات جاده ای و بیماری های قلبی از دست داده ایم.
وی ادامه داد: با قول و مساعدت هایی که برای راه اندازی اورژانس به ما داده اند روستای کله گان در اولویت ها بوده است و متاسفانه تاکنون اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
رئیس شورای دهستان کله گان با توجه به اینکه کله گان دارای یک مرکز جامع سلامت و پنج مرکز بهداشت است، تصریح کرد: وجود اورژانس موجب می شود که به زنان باردار و کودکانی که بیماری های خطر ناک حمل می کنند با سرعت بیشتری خدمات درمانی و بهداشتی دریافت کنند.
وی یادآوری کرد: با پیگیری هایی که در مراکز استان انجام شده مسئولین بخاطر اینکه فاصله مراکز جامع سلامت کله گان وجالق کم است راه اندازی اوژانس را به تعویق می اندازند .
رئیسی در پایان تصریح کرد: دهستان کله گان دارای 27 روستا و وسعت زیادی است و فاصله نزدیک ترین اورژانس تا کله گان 15 کیلومتر می باشد که لازم است این دهستان با گستردگی خود اورژانس داشته باشد.

 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcfm0dyvw6dxva.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما