ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> الحاق دو بندر به منطقه آزاد چابهار گامی موثر در تسهیل روند صادراتتوسعه و اشتغال در گرو بهره گیری از ظرفیت ها | عصر هامون
تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۱۱
الحاق دو بندر به منطقه آزاد چابهار گامی موثر در تسهیل روند صادرات و حمایت از تولید داخل به شمار می آید.
بندرچابهار،کالای ایرانی،بندر شهید بهشتی
عکس اینترنت
بندرچابهار،کالای ایرانی،بندر شهید بهشتی عکس اینترنت
به گزارش عصرهامون، روز گذشته خبر مبنی بر مصوب شدن الحاق دو بندر شهید بهشتی و شهید کلانتری به منطقه آزاد اقتصادی-تجاری چابهار در جلسه هیئت دولت و در رسانه های جمعی و گروهی منتظر شد که این موضوع می تواند هم نقطه مثبت و هم نقطه منفی به شمار آید.
الحاق این دوبندر در صورتی که در مجلس شورای اسلامی مصوب شود، می تواند گامی موثر در تقویت و حمایت از کالای ایرانی و توصعه و رونق اشتغال و صادرات و از طرف دیگر نیز می تواند تنها عانلی بر واردات بیشتر به شمار آید.
در این میان نظارت ها و اجرای قوانین سخت گیرانه می تواند نقشی موثر در تحقق افزایش صادرات و رونق تولید در منطقه داشته باشد.
در سیستان و بلوچستان و خصوصا خود منطقه آزاد چابهار واحدهای تولیدی و کارخانجات متعددی وجود دارد که می تواند با بهره گیری از ظرفیت مناطق آزاد و بنادر تحت پوشش، صادرات کالاهای تولیدی را به کشورهای مختلف تسریع ببخشند.
چابهار با توجه به دسترسی به آبهای آزاد، دروازه بین الملل نام گرفته است.
 
الحاق بنادر شهید بهشتی و کلانتری به منطقه آزاد چابهار انگیزه ای برای صادر کنندگان در حمایت از تولید داخلی
مدیر گردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار در این خصوص گفت: در حال حاضر به دلیل مغایرت قوانین صادرات بین منطقه آزاد و اداره بنادر کاغذ بازی زیادی وجود دارد که در صورت تصویب این لایحه شاهد رشد اقتصادی در منطقه خواهیم بود.
طاهره شهرکی در گفت و گو با چهاربهاران در خصوص لایحه الحاق دو بندر شهید بهشتی و شهید کلانتری به منطقه آزاد چابهار اظهار کرد: تجار چابهار با توجه به اینکه صادرات و واردات کالاهای اولیه را از طریق بنادر چابهار انجام می دهند و قوانین ترخیص کالا طبق تعرفه های سرزمین اصلی از بنادر انجام می شد بدین وسیله در صورت تصویب این لایحه در مجلس شورای اسلامی، عملیات تخلیه و بارگیری از بنادر با تعرفه و قوانین منطقه آزاد محاسبه خواهد شد.
وی با اشاره به تحقق شعار سال طبق فرمایش مقام معظم رهبری افزود: اگر حمایت از کالای ایرانی صورت پذیرد مطمئنا اقتصاد کشور را توسعه می دهد و منطقه آزاد چابهار نیز بر همین اساس علاوه بر صادرات کالاهای داخلی و تولید داخلی؛ اکثرا بر روی وارداتی تمرکز کرده است تا بعد از فرآوری برای سود دهی صادر شود تا شاهد خروج ارز از کشور نباشیم و فرمایش رهبری در اقتصاد کشور بر کرسی نشیند.
مدیر گردشگری منطقه آزاد چابهار ادامه داد: افغانستان برای منطقه آزاد چابهار فرصتی بوده که باید بیشتر به آن توجه شود بدین صورت می توان با واردات کالاهای اساسی مانند مواد اولیه آهن آلات از مرز میلک شهرستان هیرمند در شمال سیستان و بلوچستان چه با فرآوری و چه بدون فرآوری در منطقه آزاد چابهار به کشورهای حاشیه دریای عمان صادر شود.
وی در خصوص تصویب تعرفه های منطقه آزاد در بنادر تصریح کرد: در این صورت شاهد افزایش واردات کالاهای مورد نیاز و اساسی خواهیم بود که با کمبود آن در کشور مواجه ایم به طوری که برخی تولید کنندگان تشویق به واردات و در نتیجه صادرات بیشتر خواهند شد.
شهرکی در خصوص فرایند فرآوری کالاهای اولیه تاکید کرد: پلی اتیلن و خشکبار مواد اولیه ای می باشند که به دلیل کمبود در برخی نقاط داخل کشور برای ساخت تجهیزاتی مانند تانکر نیازمند واردات اند و در صورت کاهش تعرفه در بنادر با افزایش واردات مسلما سوددهی و افزایشصادرات را در بر خواهد داشت که خود گامی در راستای تحقق شعار سال خواهد بود.
وی با اشاره به موافقت طرح الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به منطقه آزاد تجاری – صنعتی چابهار در نشست شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی توسط معاون اول رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: توسعه محدوده این منطقه و الحاق بنادر و شهر چابهار به آن سبب توسعه جنوب شرق کشور و تحول اقتصادی منطقه می شود.
 
فقط قوانین مناطق آزاد در بندر بهشتی اعمال می‌شود
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان گفت: با الحاق بنادر شهید بهشتی و کلانتری به منطقه آزاد چابهار، این دو بندر همچنان زیرمجموعه سازمان بنادر و دریانوردی فعالیت خواهند کرد.
به گزارش سازمان بنادر و دریانوردی، بهروز آقایی، با بیان اینکه مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی، تاثیر بسزایی در توسعه فعالیت‌های بندری دارند، افزود: با تصویب الحاق دو بندر استراتژیک چابهار به منطقه آزاد، فرآیند توسعه‌ای آنها سرعت پیدا می‌کند و جذب سرمایه‌گذار تسهیل می‌شود.
وی با اشاره به اجرایی شدن طرح توسعه بندر شهید بهشتی و حضور شرکت‌های هندی در توسعه آن، عنوان کرد: تبدیل بندر شهید بهشتی به منطقه آزاد تجاری-صنعتی باعث ترافیک بار، رفع موانع سرمایه‌گذاری و ایجاد واحدهای تولیدی در کنار بندر می‌شود.
وی تصریح کرد: با مصوبه شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی قرار است قوانین مناطق آزاد در بنادر شهید بهشتی و کلانتری تسری پیدا کند و دو بندر یاد شده تحت مدیریت مناطق آزاد قرار نخواهند گرفت.
 
انتهای پیام//
https://www.asrehamoon.ir/vdchqinzk23nv-d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما