تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
این روزها مردم استان سیستان و بلوچستان در حالی نزدیک به ۱۷ ساعت روزه داری می کنند که گرمای بی سابقه هوا امان مردم را بریده و در اکثرساعات روز با بی آبی و بی برقی دست و پنجه نرم می کنند.
بی آبی،افت فشار برق،بحران آب، سیستان،روزه داران
عکس اینترنت
بی آبی،افت فشار برق،بحران آب، سیستان،روزه داران عکس اینترنت
به گزارش عصرهامون، سیستان و بلوچستان یکی از استان هایی است که در جوار دریای عمان است اما سال هاست که عدم مدیریت صحیح آب سبب شده تا روز به روز این استان جز خشک ترین استان های کشور قرار گیرد و مردمانش طعم تشنگی را بیشتر احساس کنند. به گونه ای که علاوه بر خشکسالی هفتمین تالاب بین المللی جهان "تالاب هامون" در حال حاضر سه هزار روستا در اقصی نقاط این استان پهناور فاقد شبکه آب‌رسانی هستند و با تانکر آب رسانی می‌شوند و سرانه آب برای هر نفر در دو روز 15 لیتر است.
با این تفاسیر اما همچنان مصرف بی رویه آب و حفاری های غیر مجاز بحران بی آبی در این استان را تشدید می کند و باعث شده تا هر روز بر تعداد روستاها و شهرهایی که با بحران و قطعی آب روبرو می شوند افزایش یابد. به گونه ای که مردم بخشی از منطقه سیستان در گرمای شدید هوا که مقارن با ماه مبارک رمضان شده است با قطعی مکرر آب و برق مواجه هستند و در گرمای بالای 50 درجه با زبان روزه، ایام سحر و افطار را با بی برقی و بی آبی سپری می کنند.
این اتفاق در حالی رقم می خورد که دریای عمان بیخ گوش سیستان و بلوچستان است اما همچنان بسیاری از روستاهای این استان با بحران آب روبرو هستند و لب های تشنه روزه داران هر روز تشنه تر از قبل می شود.
 

علی ای حال این روزها مردم استان سیستان و بلوچستان در حالی نزدیک به ۱۷ ساعت روزه هستند که گرمای بی سابقه هوا و قطعی مکرر آب و برق امان آنها را بریده است و در بسیاری از مناطق استان گرمای هوا تقریبا همیشه بیش از  46 درجه است.
گفته می شود این مشکل بر اثر مصرف بیشتر آب در تابستان توسط خانواده های سیستانی واقع در شهرستان هیرمند رخ می دهد و خط لوله آب که سابقه ای احداث آن به بیش از دو دهه می رسد و در گذشته با توجه به آمار کم جمعیت احداث شده بود را ندارد.
با این حال با افزایش جمعیت و همچنین اضافه شدن کولرهای آبی که مصرف آب را تا حد قابل توجهی بالا می برد هر ساله مشکلات کمبود و قطعی آب در سیستان وجود دارد.
تنها راه فراری از بی آبی را می توان طرح احداث لوله جدید به بخش قرقری شهرستان هیرمند دانست، که می تواند با توجه به حجم دهانه لوله و همچنین مصرف مشترکین کمتر جوابگوی بی آبی مکرر روستائیان باشد.
 

این لوله به گفته برخی از مسئولین شهرستان هیرمند تا 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است اما در حال حاضر از حرکت ایستاده است و هیچگونه اقدامی جهت ادامه احداث انجام نمی گیرد.
یکی از شهروندان شهرستان هیرمند در گفت و گو با ندای هیرمند گفت: به دلیل افت فشار برق نمی توان از کولر های گازی استفاده کرد.
وی افزود: با این وجود شهروندان به اجبار باید از کولر های آبی استفاده کنند و این عمل باعث می شود تا مصرف آب ناخوداگاه بالا برود و همچنین افت فشار در منطقه شمال شهرستان کاهش یابد.
این شهروند سیستانی خاطرنشان کرد: برق این شهرستان نیز در گرمای بیش از 50 درجه و با وجود ماه مبارک رمضان و روزه دارانی که در منازل استراحت می کنند بارها قطع می شود و پس از ساعات طولانی مجدد وصل می شود.
گفتنی است که دمای هوا در برخی از تلفن های هوشمند و همچنین دماسنج برخی از خودروها بیش از 50 درجه نشان داده شده است واین گرما با بی برقی و بی آبی در برخی از روستاها همراه بوده است.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcc1iqsi2bqxm8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما