تاریخ انتشار :شنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۲۰
عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: در حالی بوئینگ از فروش هواپیما به ایران سر باز زده که شرکت های بسیاری همچون شرکت های روسی خواهان عقد قرارداد با ایران هستند.
هواپیما،هواپیمای برجامی،بوئینگ،برجام
عکس اینترنت
هواپیما،هواپیمای برجامی،بوئینگ،برجام عکس اینترنت
به گزارش عصرهامون، بسیاری از کارشناسان ورود هواپیماهای جدید به ایران را بسیار دشوار و در حد محدود تصور کنند به این علت که تصمیم ترامپ برای خروج آمریکا از برجام باعث شد بسیاری از همکاری های اقتصادی ایران در فضای بین المللی با ابهام هایی مواجه شود و در این بین انحصار آمریکا در صنعت هوایی جهان باعث شد قراردادهای خرید هواپیماهای جدید ایران عملا با مانعی حل نشدنی مواجه شوند.
ایران‌ایر که در ماه های پس از اجرایی شدن توافق هسته ای توانسته بود با سه قرار داد جداگانه خرید ۲۰۰ فروند هواپیمای مسافربری جهانی را از ایرباس، بویینگ و ای تی آر نهایی کند، در شرایطی تنها ۱۱ هواپیمای جدید خود را تحویل گرفته بود که به دلیل سنگ اندازی های سیاسی عملا امکان نهایی کردن فاینانس دیگر هواپیماها را نداشت و این مسئله اجرای قرارداد خرید هواپیما ها را با اما و اگر مواجه می کرد.
 
بعد از خروج آمریکا از برجام قرارداد با بوئینگ ملغی شده است
در این خصوص علیم یارمحمدی عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به سرنوشت هواپیماهای برجامی اظهار کرد: در حال حاضر اظهارنظر در خصوص این موضوع زود است زیرا برخورد آتی اتحادیه اروپا با خروج آمریکا از برجام مشخص نبوده از این رو نمی توان آینده این قراردادها را پیش بینی کرد.
وی با بیان اینکه بعد از خروج آمریکا از برجام قرارداد با بوئینگ ملغی شده است، گفت: خوشبختانه ایران پیش پرداختی به این شرکت پرداخت نکرده و از این منظر متضرر نخواهد شد.
 
اتکا به نیروهای متخصص داخلی تحولی در صنعت هوایی ایجاد می کند
یارمحمدی با اشاره به پیشرفت های چشم گیر ایران در حوزه های مختلف افزود: با بومی سازی صنعت تولید هواپیما باید یک بار دیگر نشان دهیم که اتکا به نیروهای متخصص داخلی می تواند تحولی در این صنعت ایجاد کند.
وی بیان کرد: باید منتظر عملکرد اتحادیه اروپا پس از حواشی اخیر برجام باشیم تا بتوانیم در خصوص آینده این صنعت و مراودات آتی ایران با کشورهای مختلف در این زمینه اظهارنظر کنیم.
 
شرکت های روسی خواهان عقد قرارداد با ایران هستند
نماینده مردم زاهدان در ادامه خاطر نشان کرد: اگر اتحادیه اروپا نیز نسبت به آینده مراودات اقتصادی خود با ایران دچار تزلزل شود باز هم کشورهای دیگری متمایل به برقرار ارتباط با ما هستند.
وی در تکمیل مطلب فوق تصریح کرد: در حال حاضر که بوئینگ از فروش هواپیما به ایران سر باز زده شرکت های بسیاری همچون شرکت های روسی خواهان عقد قرارداد با ایران هستند.
یارمحمدی با بیان اینکه قرارداد با روسیه برای خرید هواپیما باید قائم به رعایت استانداردها، کیفیت و اشتراکات با منطقه جغرافیای ما باشد، افزود: هر نوع عقد قرارداد برای خرید هواپیما باید با بررسی های کارشناسانه دقیق جهت مطابقت کامل هواپیمای خریداری شده با شرایط کشور دارد تا حادثه ای همچون سقوط هواپیماهای توپولوف دیگر تکرار نشود.
عضو کمیسیون عمران مجلس در پایان خاطر نشان کرد: آینده نگری در خصوص قرارداد با کشورهای مختلف برای خرید هواپیما امری ضروری است زیرا بدون این مهم هدر رفت منابع و عدم کارایی هواپیماهای خریداری شده در داخل رخ می دهد.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdceow8zvjh87fi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما