تاریخ انتشار :شنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۵۷
گرما و بی‌آبی در حالی امان مردم روستاهای شهرستان هیرمند را بریده که خط لوله اصلی آب این شهرستان از ولایت نیمروز افغانستان می گذرد و برداشت بی رویه آب در کشور همسایه به انتهای لوله آبی را نمی رساند.
بی آبی،خشکسالی،پروژه،انتقال آب با لوله،سیستان
عکس اینترنت
بی آبی،خشکسالی،پروژه،انتقال آب با لوله،سیستان عکس اینترنت
به گزارش عصرهامون، بحران بی‌آبی در سیستان و بلوچستان بیداد می‌کند. این در حالی است که این خطه از کشور یکی از استان های در جوار دریای عمان است اما سال هاست که عدم مدیریت صحیح آب سبب شده تا روز به روز جز خشک ترین استان های کشور قرار گیرد و مردمانش طعم تشنگی را بیشتر احساس کنند. به گونه ای که علاوه بر خشکسالی هفتمین تالاب بین المللی جهان "تالاب هامون" در حال حاضر سه هزار روستا در اقصی نقاط این استان پهناور فاقد شبکه آب‌رسانی هستند و با تانکر آب رسانی می‌شوند و سرانه آب برای هر نفر در دو روز 15 لیتر است.
با این تفاسیر اما مردم سیستان پس از گذراندن 20سال خشکسالی هر روز بیش از گذشته در مشکلات ناشی از این پدیده فرو می روند. به گونه ای که بخشی از منطقه سیستان در گرمای شدید هوا که مقارن با ماه مبارک رمضان است با قطعی مکرر آب مواجه هستند و در گرمای بالای 50 درجه با زبان روزه، ایام سحر و افطار را با بی آبی سپری می کنند.
در همین راستا گرما و بی‌آبی امان مردم روستاهای شهرستان هیرمند را بریده به گونه‌ای که اگر این روزها هرگوشه از روستاها را نظار ‌کنیم زن و مرد یا کودکی گالن به دست خواهیم دید که به دنبال جرعه‌ای آب هستند.
 

 
در این میان به گزارش ندای هیرمند در حالی روستاهای شمالی شهرستان هیرمند از بی آبی شدید رنج می برند، که خط لوله اصلی آب در شهرستان هیرمند از ولایت نیمروز افغانستان می گذرد و برداشت بی رویه آب در کشور همسایه به انتهای لوله آبی را نمی رساند.
بسیاری از مسئولین منطقه سیستان می گویند که عدم ورود آب در سال جاری از کشور افغانستان باعث این خشکسالی شدید شده است، اما مردم منطقه سیستان بر این باورند که طرح لوله کشی از چاه نیمه ها به روستاها سال هاست متوقف شده و مسئولین عملا هیچ توجهی به این مسئله ندارند.
 
پیگیری ها نتیجه مطلوب نداد
محمد علی پیری فرماندار هیرمند از بحران شدید آب در تابستان امسال خبر داد و گفت: علیرغم پیگیری های جدی که در دو بخش شهری و روستایی در سطح استان انجام دادیم اما متاسفانه نتیجه خوبی حاصل نشده است.
انتقاد روحانی روستا از فرماندار هیرمند
در این خصوص اما یکی از روحانیون مستقر در روستا در گفت وگو با یکی از رسانه ها در انتقاد از این صحبت فرماندار بیان کرده شما که شرایط بحرانی امروز را پیش‌بینی کرده بودید، چه اقدامات موثری برای حل مشکل اندیشید؟ انتظار می‌رفت شما به عنوان مسؤول شهرستان تدابیر لازم را اتخاذ کرده و راهکارهای کارشناسی را نیز بررسی کنید، اعلام اینکه تابستان سختی پیش رو داریم صرفا کافی نبود.
 
تعطیلی 7ساله مانع تکمیل شدن پروژه انتقال آب توسط لوله به شهر دوست محمد!
پیری با بیان اینکه شهر دوست محمد با جمعیت ده هزار نفری هم از لوله آب شرب روستایی هیرمند استفاده می کند، ادامه داد: شهر دوست محمد باید لوله ای مجزا داشته باشد متاسفانه کار انتقال آب توسط لوله مختص شهر دوست محمد سال 89 شروع و پس از انجام  18 کیلومتر از طول این خط در سال 90 کار تعطیل شده است. علیرغم پیگیری های انجام شده در آب و فاضلاب شهری استان کار خاصی جهت ادامه اجرای لوله گذاری انجام نشده است.
 
 
غبار فراموشی بر احداث مخزن آب پنج هزار متر مکعبی
فرماندار هیرمند افزود: احداث مخزن آب پنج هزار متر مکعبی شهر دوست محمد با 90 درصد پیشرفت فیزیکی سالهاست که کار اتمام آن به دلایل مختلف به تعویق افتاده و عملا به حال خود رها شده است.
 
تعطیلی پروژه انتقال آب شرب از زهک به هیرمند پس از اجرای 50 کیلومتر کار
پیری گفت: لوله فعلی آب روستایی از شهرستان زهک شروع و پس از طی نمودن مسیری 120 کیلومتری به روستاهای شمال شهرستان هیرمند می رسد و در طول مسیر روستاهای شرقی زهک، ولایت نیمروز افغانستان، شهر دوست محمد و روستاهای هیرمند از این لوله آب برداشت می کنند که با این اوضاع عملا آبی در پایان مسیر در لوله باقی نمی ماند.
فرماندار هیرمند گفت: برای برطرف شدن بحران آب در روستاهای هیرمند در سال 94 اجرای خط دوم لوله انتقال آب شرب از زهک به هیرمند مصوب شده و پس از اجرای 50 کیلومتر متاسفانه کار اجرای این خط لوله هم تعطیل شده است.


انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdce7w8zpjh87vi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما