تاریخ انتشار :سه شنبه ۵ تير ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۴۸
رئیس بهزیستی شهرستان چابهار با اشاره به هزینه ۶۷۰ هزار تومانی برای ترک هر معتاد گفت: دولت هیچ حمایتی برای ترک معتادان سیستان و بلوچستان انجام نداده است.
حشیش،موادمخدر صنعتی،اعتیاد،کشفیات،تریاک،مرفین، هروئین
عکس از اینترنت
حشیش،موادمخدر صنعتی،اعتیاد،کشفیات،تریاک،مرفین، هروئین عکس از اینترنت
به گزارش عصرهامون، تصویر مردان ژولیده‌ای که تا کمر داخل سطل‌های بزرگ زباله شهری خم شده‌اند و غذای روزانه و پول موادشان را لابه‌لای مصرف‌زدگی اهالی شهر جستجو می‌کنند، تصویر غریبی نیست؛ این هم نوعی از زندگی است اگرچه شاید نتوان نام زندگی بر آن نهاد.
قریب به 10 سال است که از خانه و کاشانه آواره شده به گفته خودش اولین بار در خیابان همراه یکی از دوستانش سیگار بر کنج لب گذاشته تا کنجکاوی اش را درمان کند اما همین کنجکاوی بلای جانش شد تابه کشیدن تریاک و هم اکنون هروئین روی بیاورد.
ایمان حالا26 سال دارد و ادامه می دهد: از خانواده که طرد شدم جا و مکانی برای خوابیدن نداشتم غذایم پسماندهای اهالی کوچه خیابان های شهر و مکان خوابم گوشه خیابان و صندلی پارک ها شد.
اشاره به کیسه پر از زباله کنارش می کند مملو از بطری و کارتن است که هر روز از سطح شهر آنها را جمع آوری می کند، می گوید: زباله زیاد است هر آن چه به درد بخور باشد را جمع آوری کرده و می فروشم تا خرج موادم را در می آورم.
اعتیاد مرا به این روز انداخت؛ سکوت می کند...
 

گاهی ممکن است غذایی برای خوردن نداشته باشم اما به دلیل اینکه هروئین بدنم را ضعیف کرده حتی اگر نای راه رفتن هم نداشته باشم  به تکدی گری می پردازم و با مشقت و سختی آن را تهیه می کنم.
 
وجود 5 هزار معتاد صنعتی در شهر چابهار
رئیس بهزیستی شهرستان چابهار در این خصوص در گفت و گو با چهاربهاران اظهار کرد: هیچ بودجه دولتی برای ترک اعتیاد معتادان سطح شهر نداریم؛ همچنین هیچ طرح جامعی برای ترک اعتیاد تدوین نشده است به طوری که از بین پنج هزار معتاد صنعتی شهر چابهار در دو ماه گذشته ۲۷۶ نفر را موفق شدیم جمع آوری و در کمپ های ترک اعتیاد از مخدر پاکسازی کنیم.
 
دولت هیچ حمایتی برای ترک معتادان سیستان و بلوچستان انجام نداده است
حسن تاوانه با اشاره به هزینه ۶۷۰ هزار تومانی برای ترک هر معتاد افزود: دولت هیچ حمایتی برای ترک معتادان سیستان و بلوچستان انجام نداده است به طوری که به دنبال اجرای ماده ۱۶ در چابهار هستیم ولی این مهم تاکنون محقق نشده تا ترک اعتیاد به صورت دولتی انجام شود.
وی ظرفیت کمپ های زاهدان و زابل را که تنها شهرهای مجری ماده ۱۶ می باشند را در مجموع ۱۰۰ نفر عنوان و ادامه داد: سراوان سومین شهری است که در حال به دست آوردن این ماده می باشد و در تلاش هستیم که شهرستان چابهار را برای دستیابی به این موضوع تجهیز کرده ولی در صورت اجرای ماده مذکور به دلیل محدود بودن منابع مالی تخصیص یافته باید ادارات و نهادهای مردمی جهت کمک رسانی به بهزیستی وارد عمل شوند.
 

سپاه تنها نهادی است که برای جلوگیری از شیوع اعتیاد گام برداشته است
وی با اشاره به عدم کمک رسانی مالی منطقه آزاد، اداره کل بنادر، اداره کل شیلات و مجموع ادارت شهرستان چابهار برای ریشه کن شدن اعتیاد در سطح شهرستان عنوان کرد: تنها سپاه پاسداران با فعالیت های فرهنگی برای جلوگیری از شیوع اعتیاد در جامعه گام برداشته است ولی انتظار ما این است که منطقه آزاد و ادارت کل چابهار به دلیل برخورداری از منابع مالی بیشتر نسبت به سایرین در کمک رسانی به بهزیستی در ترک معتادان گمنام چابهار در ذخیره دنیا و آخرت خویش سهیم و دخیل باشند.
رئیس بهزیستی چابهار تاکید کرد: معتادان چابهار توسط کمپ های خصوصی ترک اعتیاد سالم سازی می شوند لذا جامعه سالم نیازمند همیاری و همبستگی مدیران ادارات می باشد وقتی چابهار دارای معضل بزرگ اجتماعی در حیطه متکدیان و معتادان شده است مطمئنا بهزیستی به تنهایی قادر به ترک ۱۰ هزار معتاد و فراهم سازی جامعه ای سالم نمی باشد.
 
ادارات همکاری لازم را در ترک اعتیاد داشته باشند
وی ضمن گله مندی از نیروی انتظامی چابهار خاطرنشان کرد: متاسفانه در ادوار گذشته حافظان امنیت جامعه هیچ برخورد مدونی برای جمع آوری خرده فروشان مخدر در سطح شهر نکرده‌اند بنابراین بسیاری از معتادان بعد از بازگشت به جامعه به دلیل دسترسی آسان مجدد به دامان اعتیاد برگشته اند.
وی یکبار آلوده شدن افراد سالم به مواد مخدر را شروع نابودی زندگی دانست و خاطرنشان کرد: برخی از ادارت اگر برای ترک اعتیاد کمک مالی نمی‌کنند حداقل با نصب بنر، بروشور، کاتالوگ و پوستر در محیط عمومی در ساختن فرهنگ مبارزه با اعتیاد دخیل باشند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcbzfb85rhbg8p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما