ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> یکسال از وعده افتتاح بیمارستان تنفسی گذشت | عصر هامون
تاریخ انتشار :پنجشنبه ۷ تير ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۰۰
بیماری های تنفسی و چشمی ارمغان طوفان در زابل؛

یکسال از وعده افتتاح بیمارستان تنفسی گذشت

در حالی وزش بادهای 120 روزه امان مردم سیستان را بریده و آنها را با مشکلات تنفسی و چشمی مواجه کرده است که یکسال از وعده افتتاح بیمارستان تنفسی در این شهرستان می گذرد.
طوفان،زابل،ریزگرد،تالاب هامون، بیماری های تنفسی
عکس اینترنت
طوفان،زابل،ریزگرد،تالاب هامون، بیماری های تنفسی عکس اینترنت
به گزارش عصرهامون، میهمانان همیشگی مردم سیستان طوفان و ریزگردها هستند که زندگی را با مشکلات زیادی مواجه کرده اند.
وزش بادهای بیش از 120 روزه در این منطقه آن هم در ایام تابستان به دلیل پراکنده کردن ریزگردهای بستر تالاب بین‌المللی و البته "خشکیده" هامون در هوا، برای مردم این منطقه همواره دشواری‌هایی را به همراه داشته که اگر از تحمل آن در گرمای هوا گذر کنیم بروز مشکلات چشمی و تنفسی تنها بخشی از مشکلات به شمار می رود.
فیروزی یکی از ساکنان این شهرستان در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی عصرهامون با بیان اینکه شدت وزش طوفان و کاهش شدید کیفیت هوا باعث حبس مردم در خانه ها شده است، گفت: هوای این منطقه آلوده است به گونه ای که با وزش بادها که اکنون همیشگی شده روزانه تعداد زیادی از شهروندان به علت مشکلات تنفسی و چشمی به مراکز درمانی مراجعه می کنند.
وی گفت: با وقوع وزش بادهای شدید علاوه بر اینکه زندگی عادی مردم مختل می شود تردد در برخی محورهای مواصلاتی پنج شهرستان شمالی استان هم به کندی انجام می گیرد که این مهم باعث گلایه ساکنان شده و خواستار راهکاری برای رفع این معضل از سوی مسئولان هستند.
حسین آبادی دیگر شهروند سیستانی با بیان اینکه خشکسالی های چند دهه اخیر زندگی مردم این منطقه را با مشکل مواجه کرده است، افزود: ثمره این خشکسالی از بین رفتن شغل اهالی صیادی، دامداری و کشاورزی بود و نتیجه آن با وقوع بادها و فعالیت ریزگردها بیماری های تنفسی و چشمی برای سکنه است.
 

پیری دیگر شهروند سیستانی هم با بیان اینکه وزش بادهای 120 روزه امان مردم منطقه را بریده است، گفت:  در سال های اخیر این طوفان‌های بیش از 150 روز از سال را میهمان مردم منطقه هستند.
وی با بیان اینکه همسر و فرزندش به خاطر آلودگی هوا دچار ناراحتی تنفسی شده اند، افزود: با هر بار وزش باد و گرد و غبار غم و اندوه اعضای خانواده ام را فرا می گیرد  به گونه ای که همیشه دعا می کنیم هوا صاف و پاکیزه باشد تا سر و کارمان به بیمارستان نیفتد.
 
تداوم باد شدید و گرد و خاک تا پایان هفته در سیستان
بر اساس گزارش اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان باد شدید و گرد و خاک در پاره از نقاط طوفان گرد و خاک و کاهش دما تا پایان هفته میهمان مردم دارالولایه سیستان است.
 
یکسال از وعده افتتاح بیمارستان تنفسی زابل گذشت
علی اکبر نصیری رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی زابل سال گذشته در گفتگو با خبرنگار ما ابراز کرده بود: بیمارستان تخصصی تنفسی زابل تا مرداد سال ۱۳۹۶ افتتاح و به بهره برداری خواهد رسید.
وی گفت: ساخت این بیمارستان به طور جدی یک سال و نیم به طول انجامیده همچنین بخش های دیگر آن نیز در حال تکمیل است که با تکمیل و خرید تجهیزات لازم تا پایان مرداد ماه امسال (۱۳۹۶) به بهره برداری خواهد رسید.
این مسئول با بیان اینکه مشغول خرید و تهیه تجهیزات لازم این بیمارستان و تأمین نیروی انسانی و پزشک آن هستیم، اظهار کرده بود: با توجه به این که منطقه سیستان کانون بیماری های سل در منطقه شناخته می شود نیاز به چنین بیمارستانی ضروری به نظر می رسید و این امر در دستور کار قرار گرفت.
نصیری خاطرنشان کرده بود: تا تکمیل شدن این طرح و تجهیز و راه اندازی آن به هفت تا هشت میلیارد تومان دیگر نیاز است تا بیمارستان برای افتتاح و بهره برداری آماده شود.
 

خشکی تالاب هامون منشأ ریزگردهای سیستان
مشکل ریزگردها در سیستان اما به یک معضل دائمی تبدیل شده و حل آن تنها از طریق احیای تالاب هامون میسر است؛ آب این تالاب از طریق رودخانه هیرمند که منشا آن افغانستان است، تامین می‌شود و ایران همواره در دریافت حق‌آبه تالاب هامون از افغانستان دچار چالش است.
یکی از مشکلاتی که برخی از کارشناسان معتقدند موجب خشکی زودهنگام تالاب هامون می‌شود، این است که همان مقدار آبی هم که از طریق افغانستان وارد منطقه سیستان می‌شود، در حال حاضر به درستی مدیریت نمی‌شود و همین امر سبب شده تالاب بسیار زودتر از آنچه باید، خشک شود.
شمال هیرمند از مناطقی است که به دلیل آنکه در مجاورت هامون قرار دارد و در پی حمل ریزگردهای بستر خشکیده تالاب توسط طوفان، بسیار آسیب‌پذیر است به نحوی که بسیاری از خانه‌های روستایی در این منطقه زیر گرد و خاک و ریزگرد مدفون شده‌اند؛ البته بسیاری از خانوارهای ساکن این منطقه تاکنون به دیگر نقاط کشور مهاجرت کرده‌اند اما اندک خانوارهای باقی مانده امروزه با مشکلاتی همچون آسم و تنگی نفس دست و پنجه نرم می‌کنند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjotevhuqeyvz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما

قلندرزهی
هیییی عاقاااا- اینها همش حرف مفت میزنن و هیچ خبری نمیشه- اصلا مردم زابل رو جزو ایرانی ها نمیدونن- حالا شما هی خبر بنویس