تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۳ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۱۹
در حالی طوفان گرد و خاک میزان غلظت ذرات معلق در هوای منطقه سیستان را از شب گذشته تاکنون به 21 برابر حد مجاز رسانده که 75 نفر به مراکز درمانی و بیمارستان ها مراجعه کرده اند.
طوفان،زابل،ریزگرد،تالاب هامون، بیماری های تنفسی
عکس از اینترنت
طوفان،زابل،ریزگرد،تالاب هامون، بیماری های تنفسی عکس از اینترنت
به گزارش عصرهامون، خس خس سینه و سرفه های پی در پی امانش را بریده است. می گویند هرگاه بادی بوزد و فعالیت ریزگردها آغاز شود باید مادرشان را سریعا به بیمارستان منتقل کنند.
در این هنگام نظیر این بیمار بیشتر از 70-60 نفر به مراکز درمانی و بیمارستان های شهر مراجعه می کنند که هر کدام به علت بیماری های عفونی، تنفسی و چشمی است؛ برخی سرپایی درمان شده و برخی هم باید بستری شوند تا اوضاع جسمی آنها بهبود یابد.
آلودگی هوا و حرکت شن های روان ناشی از خشکسالی های دو دهه اخیر، جزئی از شرایط سخت زندگی ساکنان شهرستانهای مرزی هیرمند، زهک، زابل، هامون و نیمروز واقع در شمال سیستان و بلوچستان است که مردم این منطقه در سخت ترین شرایط آب و هوایی با بیماری های مختلف تنفسی به ویژه سل دست و پنجه نرم می کنند.
قصه پرغصه ریزگردها و حرکت شن های روان به علت وزش بادهای 120 روزه در سیستان ماجرایی است که با وجود گذشت سالها از وقوع آن هنوز راهکاری اساسی برای رفع این مشکل ارائه نشده و خاک و ریزگرد باید باز هم میهمان ریه مردم این خطه از سرزمینمان باشد.
 

 
بر اثر وزش طوفان و گرد و خاک 75 شهروند راهی بیمارستان شدند
در این خصوص رفعت رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی زابل با اعلام این خبر گفت: این افراد دچار مشکلات تنفسی ناشی از طوفان های شن در منطقه شده اند که از شب گذشته تا کنون به بیمارستان زابل مراجعه کرده اند. 
وی در تکمیل مطلب فوق بیان کرد: از این تعداد 33 نفر بستری و بقیه به صورت سرپایی درمان شدند.
گفته می شود سرعت طوفان و میزان غلظت ریزگردها از ظهر روز گذشته در این منطقه به هزار و 400 میکرو گرم بر متر مکعب و چهار برابر حد بحران و ناسالم رسیده است.
 
 

غلظت ذرات معلق در هوای سیستان سه هزار و 269 میکرو گرم بر متر مکعب است
در همین خصوص علی ملاشاهی رئیس گروه هشدار و پیش بینی اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: طوفان گرد و خاک میزان غلظت ذرات معلق در هوای منطقه سیستان را از شب گذشته تاکنون به 21 برابر حد مجاز رسانده است.
وی حد مجاز و استاندارد ذرات معلق در هوا را 150 میکرو گرم بر مترمکعب دانست و افزود: غلظت ذرات معلق در هوای منطقه سیستان سه هزار و 269 میکرو گرم بر متر مکعب گزارش شده است.
این کارشناس ادامه داد: سرعت وزش باد همراه با گرد و خاک در سیستان به 76 کیلومتر بر ساعت رسید که ضمن کاهش کیفیت هوا دید افقی در شهرستان زهک را به کمتر از 50 متر رساند.
 
 

غلظت ذرات معلق در هوای زاهدان به 15 برابر حد مجاز رسید
این مسئول در ادامه گفت: غلظت ذرات معلق در هوای زاهدان به 2 هزار و 324 میکروگرم بر متر مکعب یعنی 15 برابر حد مجاز رسید.
علی ای حال شرایط امروزی حاکم بر سیستان در هیچ نقطه ای از کشور قابل تحمل نیست، اما مردم سخت کوش و مقاوم این منطقه با صبوری ذاتی خود به زندگی کردن در این وضعیت سخت عادت کرده اند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcirpazrt1aup2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما