تاریخ انتشار :شنبه ۱۶ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۴۴
بیکاری جوانان به معضلی جدی در کشور و استان سیستان و بلوچستان تبدیل شده و افزایش آمار جوانان بیکار زنگ خطری جدی برای جامعه است که باید به عنوان اولویت کاری در دستور کار قرار گیرد.
بمب نرخ بیکاری خطری جدی برای اقتصاد کشور
به گزارش عصرهامون به نقل از لادیز، آمار‌های منتشر شده حاکی از این است که بیکاری در کشورمان همچنان در حال افزایش است و به مرز بحرانی رسیده است جزئیات شاخص‌های عمده نیروی کار نشان می‌دهد از مجموع ۳ میلیون و ۲۱۰ هزار و ۲۰۶ بیکار در سال گذشته، یک میلیون و ۷۵۶ هزار و ۱۳۵ نفر معادل ۵۴ درصد از کل جمعیت بیکار در گروه سنی ۱۵ تا ۲۹ سال قرار دارند.
این آمار نشان می‌دهد ۸۴۰ هزار و ۱۷۵ نفر از جمعیت بیکار کشور در گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال و ۹۱۵ هزار و ۹۶۰ نفر نیز در گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال قرار دارند.
اگرچه دولت بارها از حل مشکلات بیکاری و رونق اقتصادی سخن گفته است اما با گذشت بیش از 5 سال نشان داد که روز به روز بر تعداد بیکاران افزوده شده و دولت نیز هیچ اقدام مثبتی در قبال آن انجام نداده است.
یکی  از سیاست های غلط سوق دادن جوانان جویای کار به سمت دانشگاه ها بوده است تا مقداری از این شتاب برای پیدا کردن کار مناسب کاسته شود که به دلیل ضعف سطح آموزشی و همراه نبودن دانشگاه ها و صنایع امروزه هزاران هزار جوان تحصیل کرده بیکار نتیجه این سیاست ها شده است.
رکود حاکم بر بازار، قاچاق محصولات و کالاها و واردات بی رویه آن به کشور، عدم فرهنگ صحیح کار، مشکلات میان کارگران و کارفرمایان و قوانین سخت گیرانه، تئوری بودن آموزش های دانشگاهی و ارتباط نداشتن رشته‌های دانشگاهی با نیاز بازار کشور  علاوه بر انباشت نیروی کار از سال‌های گذشته و این حجم از تقاضای ورود به بازار کار امروز بیکاری را به ابرچالش اقتصادی تبدیل کرده است و تغییر در نظام آموزش؛ تعلیم نیروی انسانی مجرب و کارآمد متناسب با احتیاجات بازار کار و تدوین سامانه آموزشی برای نوجوانان برای یک برنامه ریزی بلند مدت می تواند راهکاری موثر برای برون رفت از چالش بیکاری در کشور باشد.
نماینده مردم شهرستان خاش و میرجاوه در مجلس شورای اسلامی پیش از این دراین باره گفته بود که یکی از مهم‌ترین وظایف وزارت علوم حمایت از دانشگاه‌هاست؛ وزارت علوم باید با بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌های موجود در جذب دانشجویان خارجی تلاش کند و از این طریق علوم و فنون متخصصان کشور را به کشورهای دیگر منتقل کند.
علی کرد بیان کرده یود که علم‌آموزی در دانشگاه‌ها باید توام با حرفه‌آموزی باشد؛ چراکه دانشجویان فارغ‌التحصیل نباید در بازار آشفته کار، دغدغه بی‌کاری داشته باشند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس عنوان کرده بود که آینده کشور را دانشجویان و متخصصان خواهند ساخت، و وزارت علوم باید استعدادهای نهفته جوانان را شناسایی و بستر مناسبی برای شکوفا کردن آن‌ها در زمینه اقتصاد و اشتغال فراهم کند.
نماینده مردم خاش،میرجاوه و نصرت آباد در مجلس بیان کرده بود که عملکرد دستگاه های اجرایی در زمینه رفع معضل بیکاری جوانان تنها بر روی کاغذ و صورتجلسه ها باقی مانده است و ثبت آمار و ارقام در این زمینه دردی از جوانان بیکار برطرف نمی کند.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdciypazyt1aup2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما