کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

پیگیری مشکلات مردمی؛

روشنایی شبهای زاهدان با توربین بادی و خورشیدی تامین می شود

17 تير 1397 ساعت 9:00

برخی شهروندان زاهدانی در حالی از عدم کارایی توربین های بادی و خورشیدی نصب شده در خیابان دانشگاه گلایه داشتند که مسئول روابط عمومی شرکت توزیع برق استان گفت: روشنایی معابر خیابان دانشگاه کاملا توسط این دستگاه ها تامین می شود.


به گزارش عصرهامون، سیستان و بلوچستان با توجه به موقعیت ژئوپلتیک خاص خود در تمامی زمینه های انرژی های تجدید پذیر توانمندی و ظرفیت های بسیار ایده آلی دارد که انرژی بادی در کریدرهای باد، انرژی خورشیدی و تشعشع تابش سولار، انرژی زمین گرمایی در دامنه آتشفشان نیمه خاموش تفتان و کوههای منطقه دلگان و بزمان، انرژی بایومس و بایوگاز در مناطق دامداری سیستان، بمپور و باهوکلات و انرژی امواج و اقیانوس با موج های مناسب دریای بزرگ چابهار به بلندای بیش از 12 متر در فصل مونسون از آن جمله هستند.
در این میان خالی از لطف نیست اگر بگوییم این استان هرچند از نعمت هایی نظیر نفت، گاز و جنگل های انبوه بی بهره مانده است اما نعمت های خدادادی همچون باد، تابش خورشید و معادن به این استان هديه شده که این ها استان را به مجموعه اي بي نظير از انرژي هاي نو در ايران تبديل کرده است.
این خطه از کشور با برخورداری از انواع انرژی های نو و تجدید پذیر مانند انرژی خورشیدی، بادی، امواج و اقیانوس و زمین گرمایی به گنجینه ای با ارزش تبدیل شده که سرمایه گذاران می توانند با برخورداری از مزیت های فراوان این نوع انرژی زمینه را برای تولید برق فراهم کنند.
در همین راستا برای بهره گیری از ظرفیت انرژی های باد و خورشیدی سال 94 بود که قریب به 75 دستگاه لامپ های LED با استفاده از ژنراتورها یا توربین های کوچک بادی و خورشیدی برای نخستین بار در کشور در خیابان دانشگاه زاهدان نصب شد.
 

حالا پس از گذشت بیش از سه سال از اجرای این طرح در زاهدان در تماسی که برخی از مخاطبان عصرهامون با این پایگاه خبری داشتند، بیان کردند که پره های نصب شده بر روی این توربین ها در هنگام وزش باد حرکت نمی کنند.
به گفته این شهروندان، سیستان وبلوچستان سرشار از انرژی های نو به مثل خورشیدی و بادی است که با بهره گیری از آنها می توان مشکلات زیادی را حل کرد.
این شهروندان از خبرنگار این پایگاه خبری خواستار آن شدند تا علت چرایی این چراغ ها را از مسئولان اداره برق پرسیده و بگویند که آیا این دستگاه ها مثمر ثمر هم واقع شده اند یا نه محض زیبایی و هدررفت سرمایه می باشد.
برای رسیدگی به این مطالبه مردمی خبرنگار اجتماعی عصرهامون در تماسی که با ميلاد شجاعی نصيرآبادی مسئول روابط عمومی شرکت توزیع برق سیستان و بلوچستان داشت، وی اظهار کرد: این توربین ها به دو صورت بادی و خورشیدی در شهر زاهدان به کار رفته است.
وی گفت: برق روشنایی معابر خیابان دانشگاه کاملا به وسیله این دستگاه ها تامین می شود.
شجاعی در تکمیل مطلب فوق بیان کرد: در معابر این خیابان کابلی که به شبکه برق وصل باشد وجود ندارد جز اینکه از هر چهار پایه یک عدد لامپ به برق شهر وصل است آن هم به این دلیل که اگر زمانی این پایه ها دچار مشکل شد روشنایی معابر این خیابان حالت جایگزین داشته باشد.
 
برای اولین بار در کشور
به گزارش عصرهامون در این راستا مهندسان شرکت برق سیستان و بلوچستان با مطالعه دقیق و بررسی همه جوانب پخش نور، به این نتیجه رسیدند که با چهار کلاهک ال ای دی ۱۰۰ واتی با استفاده از انرژی های نو می توان مقدار نور بسیار کافی برای تردد مردم این شهر را فراهم کرد.
 

برای تامین انرژی پاک چهار لامپ ذکر شده یک توربین ۴۰۰ وات بادی شش پره با دارا بودن یک ژنراتور بسیار مدرن و پیشرفته کوچک از نوع مغناطیسم دائم و پیشبرنده بدون گیر بوکس استفاده و نصب شده است.
دم متحرک از مهمترین ویژگی های منحصر به فرد این سیستم است که می تواند مسیریابی و پیداکردن همیشگی جهت باد غالب را انجام دهد.
در این سیستم علاوه بر توربین بادی دو عدد پانل خورشیدی ۱۵۰ وات از نوع منوکریستال فتوولتائیک استفاده شده که ترکیب توربین بادی و پانل خورشیدی دو باطری ۲۰۰ آمپر را در روز و شب شارژ می کنند و با سیستم کاملا هوشمند پیشرفته خود در زمان تاریکی هوا به صورت اتوماتیک کلاهک LED را روی مدار آورده و روشنایی خیابان را تامین می کند.
این سیستم در هیچ نقطه از ایران به صورت بادی و خورشیدی استفاده نشده و برای نخستین بار در سیستان و بلوچستان توسط کارشناسان ارشد برق استان طراحی و در زاهدان با تعداد ۷۵ دستگاه در بلوار دانشگاه این شهر به صورت آزمایشی شروع به کار کرده است.
از مهمترین ویژگی های این سیستم داشتن مغناطیسم دائم، شش پره بودن، تحمل ۸۰ درجه دمای محیط، کارکردن با بادهای ۱۵۰ تا ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت، سیستم سولار مخصوص منطقه، برخورداری از راندمان بالای ۱۷ و نیم درصد سلول های خورشیدی فتوولتائیک، باطری های مخصوص سیستم با ۲۰۰ آمپر ساعت بدون نیاز به تعمیرات و نگهداری و سازگار با محیط زیست است.


انتهای پیام/


کد مطلب: 103395

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/103395/روشنایی-شبهای-زاهدان-توربین-بادی-خورشیدی-تامین-می-شود

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir