تاریخ انتشار :سه شنبه ۲ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۰۴
خشکسالی در منطقه سیستان و نرسیدن آب به زمین های کشاورزی سبب شد تا مزارع گندم در این منطقه از بین بروند و بوته ها و خوشه های نحیف به دلیل شوریِ رو به تلخی حتی خوراک دام ها نیز نشوند.
نابودی محصولات کشاورزی "سیستان" در اثر خشکسالی
نابودی محصولات کشاورزی "سیستان" در اثر خشکسالی
به گزارش عصرهامون، کم آبی سال های اخیر در حالی منجر به کاهش کشت گندم در منطقه سیستان و در مواردی خشک شدن پی در پی مزارع شد که امسال علی رغم قول هایی برای تامین آب، مزارع گندم کشاورزان زیر خاکستر وعده ها محصولی نداد.
بیان این مطلب بدان جهت است که به علت خشکسالی و کم آبی موجود در این منطقه، کشاورزان سیستانی می دانستند که کشت این محصول برایشان سود آور نیست و نتیجه نمی دهد اما قول هایی که برای تامین آب از سوی عده ای از مسئولان داده شد سبب شد تا از اندک پس انداز مالی خود برای کشت گندم استفاده و رنج کشت را متقبل شوند به امید آن که بتوانند تولیدی برای خود و کشور داشته باشند اما چه سود که نتیجه همان شد که از اول می دانستند؛ مسئولان وعده های خود را فراموش کردند و آبی وارد مزارع نشد به گونه ای که تنها خوشه های گندمی قد کشیدند که پوچ بودند.
در این راستا گفتنی است خشکسالی شدید در منطقه سیستان و نرسیدن آب به زمین های کشاورزی سبب شد تا مزارع گندم در این منطقه از بین بروند و بوته ها و خوشه های نحیف به دلیل شوریِ رو به تلخی حتی خوراک دام ها نیز نشوند.
 
هیچ گونه خسارتی به کشاورزان هیرمند پرداخت نشده است
با این وجود اما خشکسالی شدید و قطع کامل آب رودخانه هیرمند در سال زراعی 96 -97 از یک سو باعث شد تا میلیارد ها تومان به بخش کشاورزی این شهرستان خسارت وارد شود و از سوی دیگر زندگی بیش از 70 هزار نفر در قالب 15 هزار خانوار شهرستان مرزی هیرمند تحت تاثیر قرار گیرد و با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کنند.
 

حاجی شریف سارانی نماینده کشاورزان هیرمند در همین خصوص در گفت وگو با خبرنگار ما اظهار کرد: براساس قانون سازمان مدیریت بحران دولت باید به کشاورزان  شهرستان هیرمند که به دلیل خشکسالی در شرایط بحرانی قرارگرفته‌اند، کمک کند اما تاکنون هیچ گونه خسارتی بابت خشکسالی به کشاورزان شهرستان هیرمند پرداخت نشده است.
وی افزود: برای کاهش آسیب جدی به مردم محروم منطقه، تامین خوراک دام یارانه ای و آب آشامیدنی دامداران، فراهم کردن شرایط برای خروج دام های منطقه و چرای آنها در سایر استان های کشور باید کمک های بلاعوض به کشاورزان آسیب دیده مورد توجه مسئولان استانی و کشوری قرار گیرد.
 
یارانه تنها منبع درآمد کشاورزان هیرمندی
 سارانی ادامه داد: در سال جاری به دلیل نبود آب، زمین های کشاورزی بیمه نبودند و تنها چاهک های آب کشاورزی اقدام به کشاورزی کردند و از آنجایی که آب آورد رودخانه صفر بوده است اکثر چاهک ها شور یا خشک شدند.
وی با بیان اینکه کشاورزان هیرمند در وضعیت بد معیشتی قرار دارند و تنها درآمد آنها یارانه است، گفت: قرار بود وام های بخش کشاورزی دو سال تمدید شود و سود آن توسط دولت پرداخت شود ولی در مراجعه به بانک، مسئولان مربوطه اظهار بی اطلاعی می کنند.
نماینده کشاورزان هیرمندی در تکمیل مطلب فوق بیان کرد: هم اکنون به علت بدهی به بانک جلو حساب یارانه بیشتر کشاورزان بسته شده است، از مسئولان خواستار رسیدگی به این اوضاع هستیم زیرا این کشاورزان درآمد دیگری برای ادامه زندگی ندارند.
وی در خصوص وام های خود اشتغالی نیز از مسئولان خواستار شد تا 20 درصد پیش پرداخت وام خود اشتغالی برای کشاورزان  حذف شود.
وی ادامه داد: در این خصوص کشاورزان برای ضمانت این وام ها هم  با مشکل برخورد کرده اند.
سارانی ضمن تشکر از رهبر انقلاب بابت توجه ویژه به سیستان  خاطر نشان کرد: از نماینده های مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی خواستاریم پیگیر مصوبات دولت و مجلس در خصوص کشاورزان باشند.
دهمره یکی از کشاورزان این منطقه هم در گفت وگو با خبرنگار ما اظهار کرد: نبود آب برای کشاورزی باعث شد بسیاری از مزارع گندم سیستان خشک شود.
 

وی ادامه داد: برخی از گندم کاران برای امرار معاش اقدام به اجاره گلخانه کردند که در این راستا هم به علت عدم تامین آب مورد نیاز فقط به بدهی های مالی آنها افزوده شد.
این کشاورز بیان کرد: علی رغم خسارت هایی که خشکسالی بر محصولات کشاورزان وارد کرد اما هنوز خبری از پرداخت خسارت به گندم کاران نیست و مسدود کردن حساب یارانه آنها باعث شده با مشکلات بیشتری دست و پنجه نرم کنند.
 
خسارت 150 میلیارد تومانی به کشاورزان هیرمند
محمدعلی پیری فرماندار شهرستان مرزی هیرمند در شمال سیستان و بلوچستان اردیبهشت ماه جاری با بیان اینکه خشکسالی شدید و قطع کامل آب رودخانه هیرمند در سال زراعی 96 -97 افزون بر 150 میلیارد تومان به بخش کشاورزی این شهرستان خسارت وارد کرده است، گفت: خشکسالی این مدت به 80 درصد هشت هزار و 331 هکتار از زمین های زراعی و 33 هزار هکتار باغات و 40 درصد تولیدات دامی منطقه خسارت وارد کرده است.
وی بیان کرد: در این مدت 17 هزار هکتار از زمین های کشاورزی این شهرستان زیر کشت نرفت.
فرماندار هیرمند تصریح کرد: ضروری است برای کاهش آسیب جدی به مردم محروم منطقه تامین خوراک دام یارانه ای و آب آشامیدنی دامداران، فراهم کردن شرایط برای خروج دام های منطقه و چرای آنها در سایر استان های کشور، توزیع آرد بین روستاییان وعشایر و کمک های بلاعوض به کشاورزان آسیب دیده مورد توجه مسئولان استانی و کشوری قرار گیرد.
به گزارش عصرهامون سطح زیر کشت اراضی کشاورزی سیستان در زمان پرآبی 160 تا 170 هزار هکتار بود که به دلیل خشکسالی های پی در پی 120 هزار هکتار آن فاقد کشت شده است.


انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchkxnzm23nvqd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما