تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۵۶
بر اثر بی توجهی برخی از رانندگان به قوانین راهنمایی و رانندگی روز گذشته 13 نفر در حوادث رانندگی محورهای مواصلاتی سیستان وبلوچستان جان خود را از دست دادند.
تصادف محورهای مواصلاتی سیستان وبلوچستان
تصادف محورهای مواصلاتی سیستان وبلوچستان
به گزارش عصرهامون، در حالی پهناور ترین استان کشور از لحاظ داشتن راه های مناسب به عنوان فقیرترین استان محسوب می شود که هر 12 ساعت یک نفر جان خود را بر اثر تصادف در جاده های آن از دست می دهد.
غلامرضا باغ شیرین رئیس اداره پیشگیری‌های امنیتی انتظامی دادگستری سیستان و بلوچستان در این خصوص با بیان اینکه هر دو ساعت یک تصادف در جاده‌های استان رخ می دهد، اظهار کرده است: براساس این آمار به طور متوسط هر 12 ساعت یک نفر در جاده‌های استان به واسطه تصادف جان خود را از دست داده است.
 وی در تکمیل مطلب فوق با بیان اینکه در هر یک ساعت و نیم یک نفر در جاده‌های استان به دلیل تصادفات مجروح می‌شود، گفت: در سال گذشته سه هزار و 427 تصادف جاده‌ای در استان رخ داده که نشان می‌دهد هر 2 ساعت یک تصادف رانندگی توام با جراحت در استان رخ می‌دهد.
با این تفاسیر عدم وجود راه های مناسب و استاندارد اما باعث شده این استان به کانون حوادث رانندگی در کشور با تلفات جانی و مالی بسیار بالا تبدیل شود.
اگر چه در این میان همیشه سرعت غیر مجاز، سبقت نابجا و برخورد با حیوانات اهلی به مثل شتر عوامل اصلی در وقوع تصادفات به شمار می روند اما عمده دلایل تصادفات در این استان پهناور کاهش دید افقی در جاده‌های استان در اثر طوفان و ریزگردها، کمبود راه های با کیفیت و استاندارد، کمبود و یا عدم وجود بزرگراه، نبود سیستم های روشنایی در برخی نقاط خطرناک و حادثه خیز و البته حضور پررنگ قاچاقچیان سوخت است که روزانه کام بسیاری از شهروندان سیستانی و بلوچ را تلخ کرده و آنها را عزادار عزیزانشان می کند.
 

 
13 کشته و 7 زخمی در یک روز استان
سرهنگ بهروزی، فرمانده  پلیس راه سیستان و بلوچستان در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار کرد: بر اثر بی توجهی برخی از رانندگان به قوانین راهنمایی و رانندگی روز گذشته شاهد اتفاقات و سوانح ناگواری در استان سیستان وبلوچستان بودیم به گونه ای که در یک تصادف در کیلومتر 60 محور خاش به ایرانشهر بر اثر برخورد یک وانت تویوتا با یک دستگاه کامیون بنز 11 نفر کشته و هفت نفر زخمی شدند.
وی افزود: در محور سراوان به مهرستان نیز بر اثر واژگونی یک دستگاه خودرو یک نفر از هموطنان جان باخت، همچنین بر اثر واژگونی یک خودرو در بزرگراه خلیج فارس زاهدان هم شهروند دیگری جان خود را از دست داد.
فرمانده  پلیس راه سیستان و بلوچستان عمده دلایل این تصادفات را عدم گذشت در رانندگی عنوان کرد و ادامه داد: اگر کمی گذشت در رانندگی وجود داشته باشد این تصادفات رخ نخواهد داد.
وی در ادامه از والدین خواستار شد تا نظارت بیشتری بر نحوه عملکرد فرزندان خود داشته باشند زیرا حرکات مخاطره آمیز نمایشی باعث واژگونی خودروهای آنان در هنگام شب می شود.
 
 
 
سرعت غیرمجاز و غیر مطمئنه عمده علل تصادفات
سرهنگ یداله ستوده رئیس پلیس راه جنوب استان هم در این خصوص به خبرنگار ما گفت: در چهار ماهه نخست سال 97 شاهد رشد 35 درصدی تصادفات و تلفات جاده ای در جنوب استان بوده ایم.
وی عمده علل شکل گیری تصادفات در این مدت را این گونه شرح داد که سرعت غیرمجاز و غیرمطمئنه34 درصد، عدم توجه به جلو26 درصد، انحراف و تجاوز به چپ19 درصد، عدم رعایت حق تقدم 11 درصددر وقوع تصادفات نقش داشته اند.
رئیس پلیس راه جنوب استان ادمه داد: از نظر فراوانی تصادفات در ساعات مختلف بیشترین تصادفات در هنگام شب از ساعت 12 تا 20 رخ می دهد و 63درصد در روز به وقوع پیوسته است.
وی در تکمیل مطلب فوق تصریح کرد: 44 درصد تصادفات در 30 کیلومتری شهرها به وقوع پیوسته است که این نشان می دهد رانندگان باید دقت بیشتری داشته باشند، همچنین نقش واژگونی خودرو در بروز تصادفات 42 درصد بوده که عمدتا به علت عدم توجه به جلو و خستگی و خواب آلودگی  بوده در این زمینه هم رانندگان باید هر دو ساعت 15 دقیقه استراحت و هوای تازه استشمام کنند و بعد ادامه مسیر دهند.
ستوده با بیان اینکه در این مدت تصادفات محورهای اصلی 66 درصد و محورهای  فرعی 32 درصد بوده است، افزود: از نظر مقصر بودن وسیله نقلیه، سواری ها 56 درصد، موتور 18 درصد، انواع وانت 14 درصد و کامیون ها هم 11 درصد مقصر بوده اند.
 

 
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر طرح کنترل و مهار  ویژه مرداد ماه توسط پلیس راه و نیروی انتظامی در حال اجرا است، طرحی تلفیقی با هدف مدیریت سرعت، کنترل و برخورد با تخلفات حادثه ساز نظیر سبقت غیرمجاز، سرعت غیر مجاز، انحراف و تجاوز به چپ اجرا می شود که ضمن اعمال قانون رانندگان پر خطر  وسیله نقلیه آنان هم ظرف 72 ساعت متوقف می شود و رانندگان مشمول دریافت نمره منفی خواهند شد که در صورت به حد نصاب رسیدن نمره منفی گواهینامه آنان ضبط خواهد شد.
رئیس پلیس راه جنوب استان گفت: در این طرح از ظرفیت تیم های نامحسوس و داوطلبان آموزش دیده مورد وصوق تبصره 3ماده دو قانون رسیدگی به تخلفات استفاده خواهد شد.
به گزارش عصرهامون بر اساس گزارش پزشكی قانونی استان سیستان وبلوچستان، در سال گذشته شهرستان های ایرانشهر با 244 نفر، زاهدان با 159 نفر و چابهار با 129 نفر بيشترين و شهرستان های زابل با 83 ، خاش با 82 ، سراوان با 68 و نیکشهر 55 نفر كمترين تعداد كشته های ناشی از حوادث رانندگی را داشته‌اند.
گفتنی است در سال گذشته هفت هزار و 408 مصدوم تصادف به مراكز پزشكی قانونی استان مراجعه كرده اند كه اين تعداد نسبت به سال گذشته 19 درصد افزايش يافته به گونه ای که از این تعداد 5هزار و228نفر مرد و یک هزار و736 زن بوده اند.

 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcbgab89rhbggp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما