تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۰۹
یک جوان دم بخت سیستانی گفت: برای دریافت وام ازدواج 10 ماه است در صف انتظار هستیم و مسئولان هر روز بهانه جدیدی می آورند، در آخرین مراجعه ما به بانک گفته شد که یک نفر از زوجین باید کارمند باشد!
تجمل گرایی ازدواج جوانان را به تعویق انداخته
تجمل گرایی ازدواج جوانان را به تعویق انداخته
به گزارش عصرهامون، قریب به اکثرشان از ازدواج به عنوان غول بزرگی یاد می کنند که از آن فراری هستند. به راستی که جوانان امروزی تفاوت های بسیاری در زمینه ازدواج نسبت به جوانان دیروزی دارند. فاصله گرفتن از ازدواجی آسان که باعث شد امروز برای آغاز پیوندی مشترک پیچ و خم های زیادی طی و در مسیر راه توقف کنند. نبود اشتغال، هزینه های گزاف سالن عروسی و خریدهای مختص عروس و داماد، کرایه خانه، افزایش بهره وام ها، معطلی بیش از حد در صف انتظار برای دریافت وام ازدواج، مهریه های نجومی، تهیه جهیزیه، افزایش قیمت طلا و غیره همه دست در دست هم دادند تا سقفی برای زندگی دو زوج تشکیل نشود و مجردی را برگزینند و دیگر به دنبال سیندرلای قصه‌ها و شاهزاده سوار بر اسب زندگی‌شان نباشند.
در همین راستا به مناسب سالروز پیوند آسمانی ترین زوج عالم حضرت زهرا(س) و امام علی(ع)، خبرنگار اجتماعی عصرهامون اقدام به تهیه گزارشی مبنی بر حال و هوای این روزهای زندگی مشترک کرد. زندگی هایی که باید با الگو پذیری از پیشوایان دین ساده انتخاب شود و برای جوانان سخت در نظر گرفته نشود تا فرار را به ماندن ترجیح دهند.
مهرداد یکی از جوانان سیستانی که به تازگی ازدواج کرده است، در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون اظهار کرد: گمان نمی کردم گذر از ازدواج شرایط سختی داشته باشد، برای دریافت وام ازدواج 10 ماه است در صف انتظار هستیم و مسئولان هر روز بهانه جدیدی می آورند. جالب است در آخرین مراجعه ما به بانک گفته شد که یک نفر از زوجین باید کارمند باشد! وقتی کاری در جامعه نیست من جوان از کدام نهاد یا اداره دولتی برگه اشتغال به کار بیاورم تا بتوانم وام ازدواج دریافت کنم.
 

وی ادامه داد: هر روز زمان برقراری جشن ازدواجمان را موکول به وقت دیگری می کنیم، در این زمینه باید دولتمردان اقدام اساسی برای رفع مشکلات جوانان بیاندیشند نه اینکه یک روز طلا بالا می رود روز دیگر اجاره بها و کرایه خانه ها، جوانی که شغلی ندارد چگونه از عهده مخارج زندگی مشترک بر می آید.
این شهروند سیستانی که در لبنیات فروشی مشغول به کار است، بیان کرد: وقتی درآمد کافی برای تامین حداقل‌های زندگی وجود ندارد چطور از یک جوان توقع داریم که ازدواج کند؟
میلاد جوان 26 ساله زاهدانی در این خصوص به خبرنگار عصرهامون گفت: بنده در یک سالن ورزشی مشغول به کار هستم اما درآمدی که کسب می کنم کفاف چرخاندن یک زندگی دو نفره را ندارد. به این نتیجه رسیده ام که وقتی شغل و درآمد مناسبی ندارم  ازدواج هم نکنم؛ این یک معضل است که باید دولتمردان را از خواب بیدار کرد تا چاره ای اساسی پیدا کنند.
یکی از بانوان زاهدانی هم در این خصوص بیان کرد: مسائل اقتصادی و شغلی اولین دلیل تاخیر ازدواج جوانان است که در این راستا مسئولان ذی ربط باید تلاشی جدی در رفع معضلات پیش روی جوانان داشته باشند.
حجت الاسلام میثم درانی کارشناس مذهبی شهرستان زاهدان در این خصوص به خبرنگار عصرهامون گفت: مهریه های سنگین، تجملات، اسراف، سالن های پرخرج، جهزیه های سنگین، چشم و هم چشمی و به رخ کشیدن ثروت، غلط های باور رایج در برپایی مراسمات عروسی است که این اقدامات آغاز یک زندگی مشترک را برای جوانان سخت کرده است.
 

وی در خصوص ویژگی‌های ازدواج آسمانی حضرت زهرا(س) و علی(ع) عنوان کرد:  پیام این ازدواج برای ما این است که همسان بودن، متناسب بودن و اصطلاحا هم‌کفو بودن طرفین ازدواج سبب خوشبختی می‌شود.
درانی در تکمیل مطلب فوق بیان کرد: این روزها با رایج شدن شبکه های اجتماعی و ماهواره ای دید جوانان نسبت به امر مقدس ازدواج تغییر کرده است و برخی از جوانان با الگوپذیری از این کانال ها زندگی را به کام خود تلخ کرده اند به گونه ای که سبک زندگی غربی، جوانان را به ازدواج بی میل و بی رغبت کرده است.
وی ادامه داد: این رسومات غلط و مهریه های سنگین که در تضاد با ازدواج ساده است از سبک زندگی غربی به ما تزریق می شود، اگر جوانان ما زندگی مشترکشان را بر پایه تکاثر، تفاخر، تبرّج، تجمل‌گرایی و اشرافی‌گری بنا نهند، زندگی آنها آرامش و خوشبختی دائمی را به خود نخواهد دید و دیر یا زود دچار مشکل می‌شوند.
این کارشناس مذهبی در پایان ترویج ازدواج آسان بدون تجملات اضافی را راهکاری جهت کاهش آسیب های اجتماعی عنوان کرد و از خانواده ها خواستار شرایط آسان برای جوانان شد.


انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcbwab8grhbg8p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما