تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۱۳
جانمایی سنگ فرش های رنگی برجسته ویژه نابینایان و کم بینایان در معابر شهری زاهدان نه تنها مشکل آنها را برطرف نکرد بلکه به گفته خودشان آنها را از چاله به چاه انداخته است.
رنج مضاعف نابینایان از سنگفرش های شهری/ خطوط راهنمایی که نابینا را از چاله به چاه انداخت!+فیلم
به گزارش عصرهامون، مناسب سازی پیاده رو و فضای شهری یکی از وظایف شهرداری ها می باشد که موظف به اجرای آن هستند. یکی از این موارد که باید در بحث مناسب سازی مدنظر قرار بگیرد تعبیه مسیرهایی ویژه تردد افراد نابینا و کم بینا در پیاده روها است که خوشبختانه این امر از چند سال گذشته در کلان شهر زاهدان نیز در حال اجراست و در اکثر پیاده روهای سطح شهر، شاهد خطوط و موزائیک های برجسته رنگی هستیم که در واقع این موزائیک های برجسته راهنمای تردد افراد هستند.
هر چند هنوز عده زیادی از مردم به دلیل عدم اطلاع رسانی صحیح از سوی دستگاه های مربوط، آشنایی کاملی با این طرح ندارند اما در آغاز اجرای این طرح افراد نابینا و کم بینا خوشحال شدند که پس از سالها غفلت، در نهایت شهرداری قصد دارد تا گامی برای تردد آسان تر این قشر بردارد.
این امید نابینایان اما در همان ماه های اول شروع کار به یاس و ناامیدی بزرگی تبدیل شد و به عقیده بیشتر آنها، تعبیه خطوط راهنمای نابینایان تنها یک مانور تبلیغاتی و نمادین برای مسئولان اجرایی این حوزه بود.
نابینایان امید داشتند که با تعبیه این خطوط می توانند از گوشه خانه خارج شده و در بیشتر نقاط شهر با خیال راحت و بدون همراه در شهر تردد کنند و دل خوش به این باشند که خطوط راهنما، می تواند هدایت گر آنها در مسیر رفت و برگشت باشد اما نه تنها چنین نشد بلکه خطوطی که قرار بود دردی از آنها درمان کند به دردی بزرگتر برایشان مبدل شد.
از آنجا که ماهیت اصلی این خطوط هدایت افراد به سمت مسیر ایمن و بدون مانع است، نابینایان خود را به این راهنمای برجسته و زرد رنگ سپرده و طی طریق می کردند که متاسفانه بارها و بارها ضربات سخت و دردناکی را از این خطوط متحمل شدند.
 
مانور تبلیغاتی در نصب سنگفرش
محمد.ش که دچار نابینایی مادرزاد می باشد در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون گفت: به دلیل اینکه معابر شهری زاهدان از امکانات لازم برای تردد افراد نابینا و معلول مناسب سازی نشده بود به ندرت امکان رفت و آمد در شهر را داشتم و همیشه باید با یک همراه در نقاط مختلف تردد می کردم.
وی ادامه داد: پس از آنکه متوجه شدم شهرداری زاهدان اقدام به جانمایی موزائیک های برجسته راهنما ویژه افراد نابینا کرده خوشحال شدم و چندین بار به پشتوانه همین خطوط راهنما قصد داشتم تا به تنهایی پیاده روی کنم اما همان دفعه اول متوجه شدم که اعتماد به این خطوط عاقبتی جز صدمه دیدن ندارد و آنجا بود که متوجه شدم این خطوط راهنما در زاهدان تنها نماد زیبایی و تزئین را دارد و هیچ کارایی دیگری ندارد.
با گذری کوتاه در اکثر خیابان هایی که این موزائیک ها نصب شده متوجه می شویم که این خطوط در بیشتر پیاده روها به جای اینکه راه صاف و درست را نشان دهد به چاله، ستون، دکه های فروش مطبوعات، تابلوهای تبلیغاتی و... ختم می شود.
نکته جالب تر اینجاست که حتی خود شهرداری ها هم نسبت به این قضیه بی اعتنا هستند و در برخی نقاط که به تازگی نیز کار شده متوجه می شویم پرسنل شهرداری مبلمان شهری را دقیقا وسط این خصوص جانمایی کرده اند که واقعا جای تاسف و البته تامل جدی دارد.!

اینجاست که متوجه می شویم شاید پیمانکاران اجرای این طرح نیز با چرایی نصب این خطوط آشنایی کامل ندارند و آنها نیز تنها با هدف تزئین شهر این خطوط برجسته رنگی را در پیاده روها اجرا کرده اند.
این اشتباه بزرگ نه تنها در اکثر پیاده روهای اجرا شده قدیمی دیده می شود بلکه شاهد هستیم در اجرای جدید و زیباسازی پیاده روهای حال حاضر نیز در حال تکرار چنین اتفاق ناگواری هستیم و متاسفانه هیچ گونه نظارتی از سوی نهادهای مرتبط و شهرداری صورت نمی گیرد.

معاون شهردار: مشکل را قبول داریم
معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهری شهرداری زاهدان در این باره به خبرنگار عصرهامون گفت: این مشکل را قبول داریم و در برخی از معابر استاندارد لازم رعایت نشده است اما در طرح های آینده حتماً این موضوع مدنظر قرار می گیرد.
محمود دشتی افزود: در گذشته این کار صورت گرفته و شهرداری های مناطقی که این کار را انجام داده اند باید نسبت به رفع ایراد و بهسازی معابر اقدام کنند.
وی خاطرنشان کرد: ما در مسائل فنی توصیه های لازم را به مناطق می کنیم اما اجرای طرح ها بر عهده شهرداری های هر منطقه است که به دلیل رفع این موضوع نیز در حال رایزنی و پیگیری با اداره برق و مخابرات هستیم تا نسبت به بهسازی و رفع موانع موجود اقدام شود.
دشتی تصریح کرد: متاسفانه چون هیچ نظمی در معابر برای نصب تجهیزات شهری وجود ندارد با این مشکلات مواجه می شویم که باید به طور جدی مورد بررسی قرار گیرد.
آنچه بیشتر مردم نسبت به آن اعتراض دارند این است که چرا چنین پروژه هایی پیش از آغاز به طور دقیق مورد کارشناسی قرار نمی گیرد؟! چرا پیمانکاران مطلع و آگاه به امور شهری به کار گیری نمی شوند؟! چرا در زمان اجرا هیچ نظارتی وجود ندارد؟! و اصولاً این سئوال مطرح می شود که چه کسی باید پاسخگوی حیف و میل این همه سرمایه که از جیب مردم مظلوم و محروم منطقه خرج می شود باشد؟!
انتهای پیام//
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdci35azqt1auz2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما