ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> بازی‌های بومی و محلی گذرگاهی به سوی ورزش قهرمانی | عصر هامون
تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۲۳
ورزش‌های بومی و محلی به دلیل داشتن ویژگی‌های منحصر به فرد راهی برای معرفی ورزشکاران به عرصه قهرمانی است.
بازی‌های بومی و محلی گذرگاهی به سوی ورزش قهرمانی
به گزارش عصرهامون، بازی ها از جمله نمودهای اجتماعی و فرهنگی هر اجتماع به حساب می آیند و در حقیقت ویژگی اصلی بازی، درس آموزی و سازگاری با نظام و محیط طبیعی اجتماعی پیرامونی است.
ورزش های سنتی و بازی‌های بومی و محلی روستایی غنی از آداب، رسوم و خرده فرهنگ‌هایی است که بیانگر فرهنگ اصیل مردمان هر دیار است.
اهمیت بازی‌های بومی و محلی و نقش تاثیرگذار آن در حفظ و بقای خرده فرهنگ‌های هر منطقه زیاد است و به همین دلیل مسئولان و مدیران فرهنگی باید در سیاست‌گذاری‌های کلان و خرد نگاهی ویژه به این مقوله داشته باشند.
ورزش های سنتی، بومی و محلی علاوه بر آثار و مزیت های ورزشی از نظر علایق فرهنگی، هنری و گرایشات مردم مناطق مختلف کشور؛ بهترین عامل ایجاد سرگرمی های مفرح و سالم به شمار می روند.
بازی‌های بومی و محلی سرشار از آداب و رسومی است که بیانگر فرهنگ غنی و اصیل مردم، سرمایه فرهنگی و میراث معنوی است. همین موضوع کافی است تا مسئولان کشور نگاهی ویژه به این بازی ها داشته باشند. در این میان وظیفه ارگان هایی مانند صداوسیما، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بسیار اهمیت دارد.
بازی های محلی و روستایی علاوه بر بهره گیری از مهارت های جسمانی و توانایی فردی، افراد را در افزایش آمادگی انرژی، حرکتی و مهارتی در سنین پایه برای ورود به عرصه ورزش قهرمانی آماده می کند. به علاوه این که قانون‌پذیری، مسئولیت‌پذیری، تمرین هم‌افزایی و کارگروهی، احترام به حقوق دیگران، مدیریت رفتار را نیز شکوفا می کند. 

اولویت منطقه آزاد چابهار در راستای مسولیت‌های اجتماعی است
مدیر ورزش و امور اجتماعی منطقه آزاد چابهار با اشاره به حمایت از ورزش‌های بومی برای کمک به جوامع محلی به خبرنگار چهاربهاران، گفت: منطقه آزاد چابهار حمایت از ورزش را در راستای مسولیت‌های اجتماعی خود و برمبنای تقویت و توسعه ورزش‌های بومی و محلی دنبال می‌کند‌.

‌مهدی آبروش افزود: بازی‌های بومی محلی گنجینه‌ای تمام‌نشدنی از همه فاکتورهای آمادگی جسمانی و فرهنگی ناب ایرانی را در خود نهفته دارند.

وی ادامه داد: بازی های بومی و محلی ماهیتی آموزشی و تربیتی دارند به همین دلیل در فرآیند به هنجار کردن، یادگیری و اصلاح حرکات رفتاری استفاده می شوند. این بازی های ارزان قیمت، سهل الوصول و ایجاد کننده انسجام میان خانواده ها هستند ضمن این که کارکرد های علمی گسترده ای دارند.

مدیر ورزش و امور اجتماعی منطقه آزاد چابهار بیان کرد: کریکت یکی‌از ورزش‌هایی که به جرات می‌توان چابهار قطب آن چابهار است و 80 درصد ملی‌‌پوشان تیم ملی کریکت ایران از اهالی بومی چابهار و کنارک هستند و ما برای کریکت برنامه‌ویژه‌ای در نظر گرفتیم.

وی با بیان این‌که قراراست یک رویداد ملی و بین‌المللی کریکت نیز در منطقه آزاد چابهار برگزار شود، تصریح کرد: علاوه‌بر ساخت سالن و زمین مجهز کریکت در محدوده منطقه؛ به‌سبب قطب بودن در کریکت، آموزش و استعدادیابی جوانان بومی را در دستور کار قرار دادیم و برای اعضای تیم‌ ملی هم حمایت و اسپانسری برای اعزام به مسابقات بین‌المللی را در نظر گرفتیم‌.

آبروش با بیان اینکه تقویت ورزش‌های آبی و ساحلی نیز با توجه استعداد و ظرفیت چابهار در دستورکار است، افزود: جذب و به کارگیری مربی درجه یک کشور جهت آموزش دهی، مشارکت در اعزام تیم به مسابقات زیرگروه و مسابقات لیگ استانی و کشوری و هم‌چنین اسپانسری بومیان در ورزش‌هایی مانند قایق‌رانی و موج‌سواری از جمله اقدامات منطقه آزاد در تقویت ورزش‌های آبی و ساحلی است.

مدیر ورزش و امور اجتماعی منطقه آزاد چابهار هم‌چنین از ارائه خدمات رایگان ورزشی به مناطق هم‌جوار خبرداد و گفت: تمام زیرساخت‌های ورزشی منطقه آزاد به‌صورت رایگان در اختیار مردم است و آن‌ها می‌توانند در سانس‌‌های مختلف از امکانات ورزشی منطقه آزاد چابهار به‌صورت کاملا رایگان استفاده کنند.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcdso0fkyt0zs6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما