کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

جلوه برادری و اتحاد ایران و پاکستان به بهانه اربعین حسینی

​سیستان وبلوچستان موکب زائران حسینی پاکستان

21 شهريور 1397 ساعت 10:58

دوباره دلها عزادار و لباس ها به رنگ سیاه عزای ارباب بی کفن در آمد. بار دیگر روزهای دلدادگی و عاشقی آغاز شد و میرجاوه قدمگاه زائرانی از کشور دوست و برادر؛ پاکستان شد.


به گزارش عصرهامون، دوباره دلها عزادار و لباس ها به رنگ سیاه عزای ارباب بی کفن در آمد. بار دیگر روزهای دلدادگی و عاشقی آغاز شد و میرجاوه قدمگاه زائرانی از کشور دوست و برادر پاکستان شد. همان زائرانی که کیلومترها را با تمام سختی ها و مشقات طی می کنند تا به خاک ام القرای جهان اسلام برسند و نفسی تازه بکشند.
این زوار سالهای سال بود که در غربت و بی خبری در رنج و سختی فراوان همین راه را طی می کردند تا نام شان در لیست زائران اربعین حسینی به ثبت برسد اما از سال 1393 هجری شمسی، جوانانی دغدغه مند از دل سیستان وبلوچستان بپا خواستند تا این زائران را از گمنامی خارج کنند و میزبانی ایران اسلامی را در شان جایگاه و منزلت اش به نمایش بگذارند.
در روزهای اول دست شان خالی بود و دلشان پر از امید. امید که ارباب دست شان را بگیرد و همین نیز شد. زائران پاکستانی ورودی سال 93 که از مرز میرجاوه وارد ایران می شدند صحنه هایی را به چشم دیدند که در یک لحظه سختی مسیر را به دست فراموشی می سپاردند و بوسه بر خاک ایران اسلامی می زدند.
جوانانی خوش سیما، با اخلاق، ساده و بی ریا آستین بالا زده و کمر همت را محکم بسته بودند تا خودشان را به دروازه ورودی زائران پاکستانی برسانند. آنها نیز همچون زائران حسینی پاکستان کیلومترها راه را طی کرده و ترک خانه و کاشانه کرده بودند تا به نقطه صفر مرزی برسند و به این زائران، خدمت رسانی صادقانه و بی مزد و منت بکنند.
روزهای ابتدایی و چه بسا سال های آغازین این حرکت دشواری های خاص خود را داشت. نبود امکانات و ضعف زیرساختی و کمبود تجهیزات لجستیکی مانع بود تا خدماتی باب میل این جوانان انجام شود اما خلوص نیت و پاکی قلوب شان کاری کرد تا گستره این خدمت به تمامی کشور سرایت کند و "ایران اسلامی؛ موکب اباعبدالله الحسین(ع)" برای زائران غیرایرانی شود.
پس از مدتی کارکردن جسته و گریخته این جوانان، تصمیم بر آن شد تا نحوه خدمات رسانی به زائران پاکستانی ساماندهی شده و کار تخصصی تر پیش برود به همین منظور "ستاد مردمی اربعین حسینی استان سیستان وبلوچستان" با تشکیل کارگروه های تخصصی و عمومی مختلف، اعلام موجودیت کرد و دستگاه های زیادی نیز همکاری خود با این ستاد را اعلام کردند.

اما این زوار در مسیر رسیدن به مرز میرجاوه مشکلات بسیاری را در مقابل خود داشتند که باید به نحوی مرتفع می شد. این زائران با استفاده از اتوبوس از "کویته" تا مرز میرجاوه سفر می کنند که طی کردن این مسیر با خودرو حدود 9 الی ۱0 ساعت زمان می برد اما به علت ناامنی های موجود در پاکستان زائران باید در کویته منتظر بمانند تا تعدادی اتوبوس جمع شود و به صورت کاروانی و گروهی توسط نیروهای ارتش پاکستان از کویته تا مرز ایران اسکورت شوند.
به همین علت طی کردن مسیر ۱0 ساعته کویته تا مرز ایران حدود 22 ساعت زمان می برد و عملاً امکان سفر بدون حفاظت نیروهای ارتش برای زائران پاکستانی وجود ندارد چرا که خطر حمله طالبان و داعش همواره در کمین این زائران است. در سال های گذشته در مواردی که گروهی از زائران بدون حضور ارتش عازم می شدند مورد حمله نیروهای طالبان قرار گرفته و حتی کشته شده اند.

دستور ویژه "عمران خان" برای تسهیل سفر زائران پاکستانی
روی کارآمدن نخست وزیر جدید پاکستان بارقه هایی از امید را در دل این زائران به وجود آورد که چرا "عمران خان" در همان ابتدای پیروزی در انتخابات و تنها چند روز مانده به ایام محرم، نشست ویژه رسیدگی مسائل مربوط به عزیمت زائران پاکستانی به ایران و عراق به ویژه در ایام محرم را تشکیل داد.
عمران خان در این نشست که با حضور سروزیر ایالت بلوچستان پاکستان، شهریار آفریدی وزیر مشاور در امور داخلی پاکستان، دستیار ویژه نخست وزیر و جمعی از مسئولان نهادهای امنیتی و مسئولان ایالتی بلوچستان برگزار شد از مسئولان امنیتی پاکستان خواست، برنامه ریزی ویژه ای برای تسهیل رفت و آمد زائران اربعین این کشور انجام دهند تا دیگر شاهد مشکلات سال های قبل نباشند.
در این جلسه مصوب شد تا تعداد پیشخوان های دفتر کنترل گذرنامه موسوم به اداره اف ای ای افزایش یابد که رفع شدن این موضوع می تواند تا حد زیادی از مشکلات سال های قبل مبنی بر ازدحام جمعیت را حل کند چرا که در گذشته به دلیل کمبود همین دفاتر چندین هزار زائر مجبور بودند ساعت ها و شاید روزها در نقطه صفر مرزی و داخل خاک پاکستان انتظار صدور روادید را بکشند.

خدمت رسانی به زائران پاکستانی در قالب 5 بسته
دبیر ستاد مردمی اربعین استان سیستان وبلوچستان نیز در این باره به خبرنگار عصرهامون گفت: زائران پاکستانی در بیشتر فصول سال عازم کربلا می شوند که تقریباً ماهیانه حدود هزار نفر عازم این سفر معنوی می شوند اما در ایام نزدیک به اربعین و به منظور حضور در پیاده روی بزرگ اربعین، حجم ورود زوار رشد بسیار چشمگیری پیدا می کند. این زائران در قالب چند گروه وارد ایران می شوند که گروه نخست از سیستان و بلوچستان به مشهد، قم، شلمچه و در نهایت به عراق می روند.
رضا بختیاری افزود: گروه دوم نیز از این استان به قم و سپس به شلمچه و عراق عازم خواهند شد و در نهایت گروه سومی که دیرتر از سایرین وارد کشور می شوند به دلیل کمبود وقت از زاهدان مستقیم عازم شلمچه خواهند شد اما اکثر زائران پاکستانی در مسیر بازگشت از کربلا جهت زیارت امام رضا(ع) به مشهد مقدس سفر می کنند و به تدریج از مشهد به سیستان و بلوچستان می آیند تا از طریق مرز میرجاوه به پاکستان برگردند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط سختی که زوار پاکستانی برای رسیدن به ایران تحمل می کنند تا به زیارت سرور و سالار شهیدان برسند، از چند سال قبل ستادی مردمی، از فعالان و دغدغه مندان این عرصه تشکیل شد و با جبهه سازی و جریان سازی در بین فعالان فرهنگی، دستگاه های دولتی و نهادهای انقلابی خدمات رسانی به زوار پاکستانی را با هدف اینکه قدری از آلام و سختی های این زوار را تسکین دهد آغاز بکار کرد.
بختیاری تصریح کرد: در سال آغازین این حرکت مردمی، تنها قریب به ۴ هزار زائر پاکستانی اربعین از خدمات بهره مند شدند که این رقم در سال بعد به آمار تقریبی ۱۴ هزار، سال بعد 22 هزار و در سال گذشته نیز به رقمی معادل ۴0هزار زائر رسید که قطعاً این میزان در سال جاری رشد بسیار بیشتری خواهد داشت.
دبیر ستاد مردمی اربعین استان سیستان وبلوچستان افزود: این ستاد از سال های قبل برنامه های مدون و از پیش تعیین شده را به صورت تخصصی اجرایی کرد و نوع خدمات را نیز در قالب 5 بسته ارائه می کند که شامل اسکان-اطعام-فرهنگی-حمل و نقل و بهداشت و درمان می شود و هر یک از این کارگروه ها نیز وظایف خاص و نیروهای تخصصی خود را دارد.

پیش‌بینی ورود 80 هزار زائر پاکستانی
مدیرکل اوقاف و امور خیریه سیستان وبلوچستان نیز در این باره به عصرهامون گرفت: همه مقدمات برای ورود زائران حسینی از کشور پاکستان انجام شده و طبق برنامه ریزی این زائران یک روز را در زائرسرای امام رضا(ع) زاهدان استراحت می کنند و سپس به سمت مسیرهای خود طی طریق می کنند.
حجت‌الاسلام محسن مومنی مقدم افزود: ورود زائران پاکستانی از روزهای قبل محرم آغاز شده که حدود 2هزار نفر در قالب اولین کاروان از طریق مرز میرجاوه وارد استان سیستان وبلوچستان شد و مورد استقبال خادمان ایرانی قرار گرفتند.
وی ادامه داد: پس از آنکه این زائران در پایانه مرزی گمرک میرجاوه پذیرایی ابتدایی را دریافت کردند و کاروان آنها تکمیل شد با هدایت تیم های مستقر در گمرک به سمت زاهدان حرکت می کنند که در این مسیر نیز تمامی تدابیرامنیتی و... از قبل پیش بینی شده است تا سفری راحت را داشته باشند.
مومنی خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود امسال حدود 80هزار زائر از کشور دوست و برادر پاکستان از طریق مرز میرجاوه وارد ایران شوند و تمام تلاش ما بر این است که باهمکاری ستاد مردمی اربعین استان و سایر دستگاه های متولی، میزبانانی خوبی برای این زائران باشیم.
انتهای پیام//


کد مطلب: 104737

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/104737/سیستان-وبلوچستان-موکب-زائران-حسینی-پاکستان

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir