تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۵۶
رئیس شورای اسلامی شهرستان چابهار از خسارت‌های میلیاردی به باغات میوه‌های گرمسیری این شهرستان خبر داد و گفت: به دلیل خشکسالی های اخیر سیستان و بلوچستان علاوه بر خسارت‌های میلیاردی وارده به باغات میوه‌های گرمسیری، بیش از ۸۰ درصد دام‌های روستاییان نیز از دست رفته است.
خسارت میلیاردی خشکسالی به باغات میوه های گرمسیری در چابهار/ 80 درصد دام روستاییان از بین رفته است
خسارت میلیاردی خشکسالی به باغات میوه های گرمسیری در چابهار/ 80 درصد دام روستاییان از بین رفته است
به گزارش عصرهامون، استان سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی و مجاورت با دریای عمان و اقیانوس هند یکی از مستعدترین مناطق کشاورزی کشور محسوب می شود به طوری در تمامی فصول سال امکان کشت انواع محصولات در آن وجود دارد.
سرزمینی که مردم آن در تمام فصول سال چه زمستان، چه بهار، تابستان و پاییز به تولید محصولات کشاورزی، گیاهان دارویی، دامداری و غیره مشغولند اما سال هاست در معرض خشکسالی قرار گرفته به گونه ای که تداوم خشکسالی دو دهه اخیر در این خطه از کشور باعث شده خسارات زیادی به بخش های کشاورزی و دامداری این سرزمین هزار گنج وارد شود.
معین الدین سعیدی رئیس شورای شهرستان چابهار در این خصوص به خبرنگار ما گفت: اثرات خشکسالی در جنوب سیستان و بلوچستان باعث شده تا بخش "دشتیاری" چابهار که یکی از بزرگ‌ترین بخش‌های ایران با بیش از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت می باشد و در سال‌های نه چندان دور به خاطر پرورش میوه‌های گرمسیری به هندوستان کوچک شهره بوده هم‌اکنون به خاطر خشکسالی‌های بی‌سابقه و فراگیر به " دشت بی‌یار" میان محلی‌ها شهرت پیدا کرده است.
وی خشکسالی و بی توجهی به روستانشینان چابهار را از عوامل عمده معضل حاشیه نشینی دانست و افزود: روستانشینان چابهار و دشتیاری که بخشی از آن‌ها هم در مناطق مرزی ایران و پاکستان سکونت دارند با بسته شدن مرز "ریمدان" و همچنین از دست رفتن زمین‌ها و دام‌هایشان به خاطر جذابیت‌های اقتصادی کاذبی که به واسطه منطقه آزاد و برخی شرکت‌ها و نهاد‌ها در چابهار ایجاد شده، نه تنها از روستا‌های چابهار بلکه از کل روستا‌های بلوچستان به امید یافتن کار و زندگی بهتر به چابهار مهاجرت می‌کنند و همین امر موجب شده چابهار بالاترین نرخ رشد جمعیت در ایران را داشته باشد.
رئیس شورای شهرستان چابهار ادامه داد: روستانشینان به دلیل نداشتن تمکن مالی با رشد سرطان‌گونه‌ای در مناطق حاشیه‌شهر سکونت اختیار می‌کنند و موجب رشد سریع حاشیه‌نشینی در چابهار می‌شوند؛ بزرگ‌ترین منطقه حاشیه‌نشین چابهار که به "کمب" معروف است سال ۸۵، حدود ۵ هزار نفر جمعیت داشته و امسال این جمعیت به ۲۳ هزار نفر رسیده که این خود نماینگر رشد حاشیه‌نشینی در چابهار است.
وی آبرسانی از دریای عمان را با روش های مدرن صنعتی به روستاها عامل مهمی برای توسعه همه جانبه اقتصادی دانست و خاطرنشان کرد: کمب به گواه مدیران و آمار‌ها بزرگ‌ترین منطقه حاشیه‌نشین کشور است.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdoo0fnyt0zj6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما