تاریخ انتشار :دوشنبه ۹ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۲۶
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی سیستان و بلوچستان، گفت: این خطه از کشور با داشتن حدود 150هزار سالمند، در بین سه استان با جمعیت جوان کشور قرار دارد.
سیستان وبلوچستان 150هزار سالمند دارد/ 2خانه سهم سالمندان در استان
سیستان وبلوچستان 150هزار سالمند دارد/ 2خانه سهم سالمندان در استان
به گزارش عصرهامون، همه ساله در تقویم زرین کشورمان نهم مهرماه به عنوان روزی مختص به سالمندان نامگذاری شده است.
سالمندانی که زندگی سخت و دشوار خود را در فراهم کردن شرایط زندگی بهتر برای فرزندان خود گذرانده اند و به دوران پیری رسیده اند، تنها یک آرزو دارند و آن این است که در خانه ای آرام و مملو از محبت در کنار فرزندان و نوادگان خویش، روزهای آخر عمر را سپری کنند.
در همین راستا معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی سیستان و بلوچستان، استان پهناور ما در بین سه استان جوان کشور قرار دارد اما این خطه مستثنی از دیگر نقاط کشور ایران نیست، چرا که به گفته این مسئول امید به زندگی در کشور بالا رفته و براین اساس در تمامی نقاط کشور، شاهد رو به سالمند شدن جمعیت به پیش می رویم.
امین اله هاشمزهی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، سن سالمندی را از 60سال به بالا عنوان می کند و این درحالی است که سن امید به زندگی در حال حاضر در کشور ایران برای خانم ها78و برای آقایان 74سال برآورد می شود.
براساس نظر کارشناسان، کمترین میزان رشد سالمندی در کشور مربوط به سیستان و بلوچستان است اما براساس نظرمعاون توانبخشی اداره کل بهزیستی سیستان و بلوچستان، سالمندان سیستان و بلوچستان در بخش سالمندان جوان جامعه قرار دارد.
نکته اینجاست که سالمندی در سه بخش تقسیم می شود، براساس نظر کارشناسان، از 60تا 70سال را سالمند جوان، 70تا80سال را سالمند میانسال و 80سال به بالا را سالمند پیر هستند.
یکی از نکاتی که همه می خواهند بدانند، تعداد سالمندان در هر منطقه است که در این خصوص معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی سیستان و بلوچستان تعداد تخمینی 130تا150هزار سالمند را در استان عنوان می کند.
متوسط نرخ سالمندی در کشور9.3درصد است اما در سیستان و بلوچستان زیر 5درصد برآورد شده است، با توجه به رو به سالمندی قرار گرفتن جمعیت استان باید برنامه های خاص بهداشتی، توانبخشی و غیره باید در نظر گرفته شود تا در آینده با مشکلی در این زمینه روبرو نشویم.
هاشمزهی تعداد خانه های سالمندان(مراکز نگهداری از سالمندان) استان را دو مرکز عنوان می کند که در زابل قرار داشته و یک مرکز مختص آقایان و یک مرکز مختص بانوان بوده و ظرفیتی در حدود 70نفر را دارا می باشند که این تعداد کم، از توجه مردم این خطه از کشور به افراد سالمند خانواده های خود خبر می دهد.
بهزیستی استان یک مرکز روزانه توانبخشی نیز در زاهدان برای رسیدگی به امورات سالمندان ایجاد کرده که روزانه تعداد قابل توجهی از سالمندان در آن خدمات رایگان دریافت می کنند. برنامه افزایش این مراکز را در سایر شهرهای استان را نیز در برنامه کاری خود قرار داده است.
مرکز روزانه توانبخش در زاهدان در سال 96 ویژه سالمندان به بهره برداری رسید که کلیه امورات مربوط به سالمندان را این مرکز انجام می دهد، در این خصوص با توجه به اینکه سایر شهرستان های استان از این امکان برخوردار نیستند، قرار است در آینده نزدیک در شهرستانهای استان نیز این مرکز راه اندازی شود.
بنا بر گفته هاشمزهی معاون بهزیستی استان، در زمینه توانمند سازی نیز تشکلهای غیر دولتی مختلفی در سطح استان در حال فعالیت هستند که خدمات مختلفی را به سالمندان ارائه می کنند و بابت هر کدام از این افراد یارانه ای از ادارات بهزیستی دریافت می کنند.
لازم به ذکر است که در این خطه از کشور معابر مناسب سالمندان و معلولان وجود ندارد  که  با توجه به گفته های مسئولان در رو به سالمندی قرار گرفتن سیستان و بلوچستان، نیاز است تا اقدامات لازم برای رفاه این افراد در دستور کار قرار گیرد و جامعه پزشکی نیز برای تقویت دارویی و درمانی سالمندان برنامه های مورد نیاز را در دستور کار خود قرار دهند.


انتهای پیام//
https://www.asrehamoon.ir/vdcjtiev8uqeyvz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما