تاریخ انتشار :شنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۳۱
در حالی که بر اساس آمارهای موجود و خبرهای منتشره در رسانه های جمعی، آمار خودکشی در میان جوانان و نوجوانان ایرانی به شدت افزایش یافته، سیستان و بلوچستان با وجود مشکلات موجود کمترین آمار خودکشی در کشور را به خود اختصاص داده است.
خودکشی
خودکشی
به گزارش عصرهامون، خودکشی واژه ای غریب و ترسناک برای بسیاری از انسان های روی زمین، شاید باورش سخت باشد که فردی بتواند خیلی راحت به زندگی خود پایان دهد اما هستند انسان هایی که در یک لحظه کنترلشان را از دست داده و به ناگاه به حدی از ناامیدی میرسند که در یک اقدام انفجاری دست به کاری هیجانی می زنند که یا پایانی بر زندگیشان شده و یا آغازی برای مشکلات و معضلات بی شمار دیگر برای آنان خواهد شد.
شاید تاکنون صحنه خودکشی دیده باشید و یا یکی از دوستان و نزدیکانتان دست به خودکشی زده باشد بی تردید مهمترین نکته در پیش گیری از این اقدام توجه اطرافیان است، اگر در لحظه ای که فرد خود را برای این عمل آماده می کند حتی یک نفر هم به وی توجه کرده و اندکی با او صحبت کند بی شک تاثیری فراوان خواهد داشت شاید بتوانیم نجات بخش زندگی دیگران باشیم.
خودکشی در ایران نسبت به دیگر جوامع کمتر است اما این پدیده شوم روز به روز در حال افزایش است هرچند میزان خودکشی در ایران از کشورهای اروپایی کم‌تر بوده اما این موضوع افتخاری برای مسئولین نیست چراکه  در میان کشورهای اسلامی، ایران در جایگاه سوم از نظر رواج خودکشی قرار دارد برپایهٔ آمارها، روزانه بیش از 3 نفر در ایران خودکشی می‌کنند و قشر جوان جامعه نیز بیشترین آمار ها را به خود اختصاص داده اند چرا که بیشتر خودکشی‌ها در میان افراد ۱۵ تا ۳۵ ساله روی می‌دهد پژوهش‌ها نشان داده‌است که به‌طور متوسط از هر ۱۰۰ هزار تن ایرانی، بیش از ۶ تن در سال جان خود را با خودکشی از دست می‌دهند و تازه این آمارهای مربوط به مواردی است که گزارش می شود و اگر دیگر حوادث که به دلایل مختلفی پنهان مانده و یا فرد پس از چند روز جانش را بر اثر شدت جراحات از دست می دهد را به آن اضافه کنیم بی تردید این آمارها تغییر خواهد کرد.
در این میان سیستان و بلوچستان که همواره یدک کش مشکلات و معضلات است و رکورد دار فقر، محرومیت، خشکسالی، بیکاری و بسیاری دیگر از اینگونه مشکلات است در امر خودکشی آمار خوبی داشته و کمترین آمار خودکشی در کشور را به خود اختصاص داده است.

مواظب رفتار و گفتارمان باشیم
در همین رابطه یک کارشناس ارشد روانشناسی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، با اشاره به اینکه خودکشی دلایل مختلفی می تواند داشته باشد، اظهار کرد: متاسفانه خودکشی را باید اوج یاس و ناامیدی در یک فرد دانست چراکه وقتی فرد حاضر می شود به زندگی خود پایان دهد یعنی هیچ نقطه امیدی برایش باقی نمانده و یا او نمی تواند آن را مشاهده کند.
وی افزود: آمارهای خودکشی در بسیاری از مواقع نادرست است چرا که بسیاری از خانواده ها آن را پنهان کرده و جلوی انتشار خبر خودکشی اعضای خانواده خود را می گیرند.
مهسا کریمی با تاکید بر اینکه همدردی و صحبت با فرد افسرده بهترین راه پیشگیری از خودکشی است، بیان کرد: بهترین راه برای پیشگیری از خودکشی حل مشکل و صحبت منطقی با فرد است گاهی سخنان یک فرد غریبه آنچنان تاثیری بر روی فرد میگذارد که به طور کلی یا میتواند از زندگی ناامید شده و یا با امیدبه زندگی ادامه دهد.
وی ادامه داد: در برخورد ها و روابط روزانه اجتماعی باید بسیار با حساسیت پیش رفت چراکه هر کلمه و جمله و برخورد ما میتواند تاثیری ویرانگر بر زندگی دیگران داشته باشد.

خانواده مهمترین محل برای ایجاد امید و انگیزه در افراد
کریمی با بیان این مطلب که آمار خودکشی در سیستان و بلوچستان بسیار پایین است، گفت: مهمترین دلیل پاین بودن آمار خودکشی در استان سیستان و بلوچستان نزدیکی اعضای خانواده به هم و عدم غرق شدن اعضا در زندگی شخصی خودشان است به نوعی همین که اعضای خانواده ها در این استان به مشکلات هم توجه کرده و در هر زمینه ای با یکدیگر همکاری دارند بسیاری از مشکلات خود به خود حل می شود.
وی با اشاره به اینکه فضای مجازی و شبکه های اجتماعی مهمترین عامل افزایش خودکشی در ایران است، اذعان کرد: در حال حاضر بسیاری از کودکان، نوجوانان و جوانان ما در فضای مجازی غرق شده و به نوعی در شبکه های اجتماعی زندگی میکنند این موضوع موجب شده تا دیگر آن روابط گرم گذشته وجود نداشته باشد و هر کس پشت نقاب اینترنت بتواند از دیگری سوء استفاده کند و همین موضوع نیز مهمترین دلیل خودکشی دختران نوجوان ماست.
وی خاطرنشان کرد: خانواده ها باید به زمانی که فرزندانشان در فضای مجازی سپری میکنند توجه کنند چرا که این محیط ناآشنا می تواند در کوتاه ترین زمان زندگی فرزندشان را به تباهی کشانده و حتی موجب شود تا این عضو خانواده به فکر خودکشی و پایان دادن به زندگی خود بی افتد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcceeqse2bqxe8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها