تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۴۹
در حالی پژوهش و خلاقیت مهمترین نیاز هر جامعه برای رسیدن به پیشرفت و توسعه است که متاسفانه علیرغم انجام پژوهش های مختلف در دانشگاه ها، شاهد هستیم که برخی از این پژوهش ها در قفسه ها خاک می خورد.
پژوهش ضامن توسعه پایدار در کشور است
پژوهش ضامن توسعه پایدار در کشور است
به گزارش عصرهامون، همه ساله در تقویم زرین کشورمان 25آذر ماه به عنوان «هفته پژوهش و فناوری» نامگذاری شده است چرا که اندیشیدن، پژوهش و نوآوری، اساسی ترین نیاز برای دست یابی به پیشرفت، توسعه و رفاه عمومی در هر جامعه می باشد و پرداختن به این مقوله یکی از مهم ترین راه های رسیدن به خودکفایی به شمار می رود.
از آنجایی که فعالیت های پژوهشی نقش مهمی در توسعه همه جانبه کشور دارد این امر در سیستان وبلوچستان هم در زمینه های مختلف انسانی، آموزشی، اقتصادی، صنعتی و غیره انجام می شود که در همین راستا گفت وگویی با دو تن از پژوهشگران استان انجام شد.
گنجعلی پژوهشگر و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: از آنجایی که عضو هیئت علمی کود و کشاورزی دانشگاه هستم بیشتر تحقیقاتی که انجام داده ام به ویژه در سال های اخیر در زمینه زراعی و گیاهان دارویی بوده است.
وی در سال های 84 و 86 پژوهشگر نمونه دانشگاه در استان شد و اکنون نیز در زمینه های مختلف به همراه دانشجویان ارشد و دکترای خود چندین پایان نامه و پروژه را برای به نتیجه رسیدن در دست گرفته و بر روی آنها کار تحقیقاتی انجام می دهند که "چای ترش استان سیستان وبلوچستان در شهرستان دلگان" یک نمونه از این کارهای تحقیقاتی می باشد.
به گفته گنجعلی، یکی از دلایل موفقیت و توسعه هر جامعه و کشور در رشد تفکر علمی است که عوامل مختلفی نظیر انباشت سرمایه، رشد جمعیت در کشورهای در حال توسعه دخیل در آن دخیل هستند.
این پژوهشگر ادامه داد: پژوهش یکی از محورهای مهم در تمام عرصه ها است که می تواند ضامن پیشرفت و توسعه پایدار در هر شهر به شمار می رود به گونه ای که اگر پژوهشی صورت نگیرد دانش بشری هم رخ نمی دهد.
وی در ادامه خواستار آن شد تا افرادی که در این راستا فعالیت می کنند به امر پژوهش توجه کرده تا بتوان از این طریق استانی رو به پیشرفت را داشته باشیم.
شهرکی یکی دیگر از پژوهشگران و محققان استان که در مرکز صدا و سیمای سیستان وبلوچستان هم فعالیت دارد، در این خصوص بیان کرد: پژوهش مقوله ای مهم است که تمام کشورها به آن توجه ویژه ای دارند.
به گفته وی، اگر شاهد توسعه و پیشرفت در بعضی حوزه ها هستیم به علت انجام کارهای پژوهشی است.
شهرکی با بیان اینکه بیشتر ردیف های بودجه ای در کشورهای مختلف بر این موضوع اختصاص دارد، افزود: از آنجایی که جامعه هر روز رو به پیشرفت است تحقیق و پژوهش امری مهم به شمار می رود تا نیاز جامعه پاسخ داده شود بر این اساس تحقیق در زمینه علوم انسانی، صنعتی، اقتصادی، نظامی و غیره هر روز نیاز به یک دستاورد جدید دارد که با کار تحقیق و پژوهش و کنجکاوی محقق می شود.
وی در ادامه از تحقیق به عنوان انتخاب بهترین دستاورد یاد کرد که در زندگی بشر مفید و موثر باشد و گفت: حوزه پژوهش گسترده است و در آن به موضوعی که متناسب با شرایط جامعه باشد و بتواند نیازهای روز را پاسخ دهد، پرداخته می شود.
این پژوهشگر در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه علیرغم انجام پژوهش های مختلفی که در دانشگاه ها انجام می شود شاهد هستیم که این پژوهش ها در قفسه ها خاک می خورند و این در صورتی است که در سایر کشورها این پژوهش ها و آورده ها را کاربردی کرده و از آن بهره می گیرند و عملیاتی می کنند.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcaain6u49nwi1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما