تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۵۳
بانوان شاغل در سرجنگل زاهدان به دلیل مشکلات موجود در این منطقه و نداشتن سرویس و امنیت کافی از مسئولان مربوطه گلایه کرده و خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند.
حضور در محل کار، کابوس هر روزه بانوان شاغل در سرجنگل/ از نبود سرویس و امنیت تا بی توجه مسئولین به درخواست ها
به گزارش عصرهامون، سیستان و بلوچستان به عنوان پهناور ترین استان کشور همواره با مشکلات و معضلات خاص خود مواجه بوده است، اوج محرومیت ها در برخی مناطق این استان و پراکندگی مناطق روستایی و شهری این منطقه موجب شده تا عبور و مرور در جاده های سیستان و بلوچستان به مهمترین مشکل ساکنین مناطق مختلف این استان تبدیل شود.

تصادفات جاده ای در سیستان و بلوچستان مهمترین عامل مرگ و میر و معلولیت در این استان بوده است به گونه ای که همه روزه شاهد اتفاقات ناگوار در جاده های این منطقه از کشورمان هستیم، در این میان افرادی که هر روزه مجبور به پیمودن فاصله ای طولانی برای رسیدن به محل کارشان و خدمت به مردم مناطق محروم و حاشیه نشین هستند نیز با مشکلات بیشتری روبه رو می باشند به گونه ای که از یک سو باید رنج این سفر هر روزه را به جان بخرند و از سوی دیگر به دلیل عدم توجه نهادهایی چون علوم پزشکی، جهاد کشاورزی و دیگر سازمان هایی از این دست به کارمندان خود و نداشتن سرویس سازمانی مجبور به استفاده از خودروهای بین راهی و غیرقابل اعتماد هستند.

در این میان نکته قابل توجه و غیرقابل باور اینجاست که هر روزه باید تعداد بیشماری از بانوان پیش از روشن شدن هوا به کنار جاده های بین شهری مراجعه کرده و پس از ساعت ها انتظار با هزاران ترس و لرز به وسیله خودروهای مسافرکش شخصی و غیرقابل اعتماد و استاندارد مسیری صد کیلومتری را طی کنند تا بتوانند به بیماران نیازمند در مناطقی چون کورین و سرجنگل از توابع شهرستان زاهدان خدمات ارائه کنند و بار دیگر همین روند را تکرار کنند تا پیش از تاریکی شب به محل زندگی خود بازگردند.

در همین رابطه تنی چند از بانوان شاغل در بخش سرجنگل از توابع شهرستان زاهدان در تماس با پایگاه خبری عصرهامون خواهان رسیدگی به مشکل نبود سرویس شدند.

یکی از پزشکان شاغل در بخش سرجنگل در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، با اشاره به مشکلات پیش روی بانوان برای رفت و آمد به محل کار، اظهار کرد: بزرگترین مشکل ما بانوانی که در مناطق اطراف شهر زاهدان مشغول به کار هستیم نداشتن سرویس و مشکلات حمل و نقل است، به گونه ای که هر روز برای رفتن به محل کار مجبور هستیم با خودروهای شخصی و عبوری به محل کار برویم.

وی افزود: با توجه به اینکه کار ما در شبکه بهداشت با جان مردم ارتباط مستقیمی دارد باید هر روز هفته در محل کار حاضر باشیم اما این آمد و شد های هر روزه بلای جان خودمان شده و هر روز با جانمان بازی میکنیم.

این بانوی سیستانی با گلایه از عدم توجه شبکه بهداشت و درمان به مشکل رفت و آمد همکاران، بیان کرد: تنها در مرکز بخش سرجنگل هشت دختر مشغول به خدمت هستند که مجبور هستند هر روز این مسیر را طی کنند و به دلیل نداشتن محل اسکان و مشکلات امنیتی حتی نمی توانند در این محل زندگی کنند.

وی ادامه داد: جاده زاهدان به سرجنگل بسیار خطرناک و پر پیچ و خم است و انبوه خودروهای حمل قاچاق در این مسیر نیز موجب بروز مشکلات فراوانی برای ما شده و هر لحظه منتظر تصادف و مرگ هستیم یعنی به نوعی هر روزه در این مسیر با جانمان بازی میکنیم.
 
بانوان شاغل در حاشیه زاهدان در باتلاق مشکلات فرورفته اند
یکی دیگر از بانوان شاغل در بخش سرجنگل در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، اذعان کرد: مشکلات پیش روی دختران شاغل در روستاهای حاشیه زاهدان یکی دوتا نیست و اگر بخواهیم به همه این مشکلات اشاره کنیم با دریایی از معضلات روبه رو خواهید شد اما مهمترین مشکل رفت و آمد و خطرات جاده ای است.

این بانوی شاغل در جهاد کشاورزی سرجنگل خاطرنشان کرد: شاید عده ای بگوییند خوب این مشکلات برای همه هست اما باید به این نکته توجه شود که من و دیگر همکارانم در جهاد و یا بانوان شاغل در شبکه بهداشت سرجنگل باید هر روز بیش از صدکیلومتر راه را با خودروها و رانندگانی که هیچ اعتمادی به آنان نیست در مسیری به این ناامنی طی کنیم و بار دیگر همین مسیر را با همان خودروها و رانندگانی که نه شناختی از آنان داریم و نه می توانیم به رانندگی و نوع رفتارشان اعتراض کنیم را باید طی کنیم.

وی ادامه داد: هر روز پس از نماز صبح باید به دروازه خاش مراجعه کرده و با رانندگان حاضر در این محل برای رفتن به سرجنگل چانه زنی کنیم و بیش از دو سوم حقوقمان را نیز باید برای این منظور هزینه کنیم چرا که روزانه 30هزار تومان هزینه رفت و آمدمان شود.
 
بیش از دو سوم حقوق بانوان شاغل هزینه سرویس می شود
یکی دیگر از بانوان شاغل در سر جنگل نیز در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، اظهار کرد: انگار برای شبکه بهداشت و جهاد کشاورزی استان مهم نیست که کارکنان زن این نهاد ها بدون داشتن سرویس مجبور هستند چنین خطری را به جان بخرند و بخش اعظمی از حقوقشان را نیز صرف رفت و آمد به محل کار می‌کنند.

وی افزود: اگر حتی یک مینی بوس در این مسیر از سوی بخشداری یا هر یک از این سازمان های جهاد و شبکه بهداشت و دیگر ادارات از این دست برای حمل و نقل بانوان شاغل در سرجنگل در نظر گرفته می شد دیگر نه تن ما هر روز میلرزید که ممکن است در این مسیر چه بر سرمان بی آید و نه خانواده هایمان ساعت ها در عذاب به سر خواهند برد که به سلامت رسیده ایم به محل کارمان و یا در این مسیر پر خطر با رانندگان عجیب و قاچاقچیان سوخت و مواد مخدر بلایی سرمان آمده است.

این بانوی سیستانی که خواست نامی از وی برده نشود خاطرنشان کرد: تاکنون چند بار که به محل کار می رفتم با مشکلاتی مواجه شده ام به گونه ای که رانندگان و مسافران برایم مزاحمت ایجاد کرده و حتی در هفته گذشته مرگ را جلوی چشمانم دیدم چراکه خودروی که با آن به محل کار میرفتم از جاده منحرف شد.

وی با گلایه از بخشدار منطقه سرجنگل، گفت: بارها به همراه بانوان دیگر شاغل در این منطقه به دیدن بخشدار رفته ایم اما ایشان نه تنها دردی از ما دوا نکردند بلکه با گفتن این جمله که "اگر مشکل رفت و آمد دارید هر چند نفرتان با هم یک خودرو بخرید" به دردهایمان اضافه کردند.
 
مسئولین تاجای ما نباشند از درد ما بی خبر خواهند بود
یکی از معلمان شاغل در سرجنگل نیز در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، با اشاره به مشکلات پیش روی بانوان شاغل در این منطقه، اظهار کرد: نداشتن سرویس، محل اقامت و امنیت به بزرگترین مشکل بانوان شاغل در این منطقه تبدیل شده است.

وی افزود: متاسفانه به دلیل ترس و نداشتن محل اقامتی درست مجبوریم همه روزه در این مسیر رفت و آمد کنیم که همین موضوع نیز خود مشکلی بزرگ برای ما ایجاد کرده است.

وی با گلایه از عدم توجه ادارات و سازمان های مربوطه به مشکل بانوان شاغل در حاشیه شهر زاهدان، گفت: مسیر 100کیلومتری زاهدان تا سرجنگل پر از مشکلات و خطرات جدی برای همه مردم منطقه است اما برای ما که زن بوده و مجبوریم با خودروهای مسافرکش شخصی هر روز این مسیر را طی کنیم مشکل دوچندان می شود و از یک سو باید نگران تصادف و مشکلات جاده ای باشیم و از سوی دیگر نیز باید نگران اتفاقات شوم و غیرقابل بیانی باشیم که هر روزه با کابوس آن از خواب بیدار شده و تا لحظه ای که پایمان را به خانه میگذاریم با آن زندگی میکنیم.
 
بخشداری هیچ مسئولیتی در برابر مشکل کارمندان ندارد
در همین رابطه بخشدار کورین در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، با تاکید بر اینکه هیچ مسئولیتی در برابر این مشکل نداریم، اظهار کرد: باید خود سازمان ها و ادارات مربوطه برای کارمندانشان سرویس در نظر بگیرند و بخشداری نمی تواند کسی را مجبور به این کار کند.

محسن شه بخش افزود: شبکه بهداشت، جهاد و آموزش و پرورش باید برای رفت و آمد کارکنانشان سرویس در نظر بگیرند.

وی با اشاره به اینکه سامان دهی تاکسی های این مسیر نیز باید از سوی سازمان مربوطه انجام گیرد، گفت: متاسفانه این مسیر هیچ اتوبوس و مینی بوسی نداشته و تنها یک اتوبوس صبح از سرجنگل به زاهدان آمده و عصر نیز به سرجنگل باز میگردد که این مسیر نیز برخلاف جهت حضور کارمندان بانو در این منطقه است.

شه بخش ادامه داد: این مسیر امنیت دارد اما ما قبول داریم که رفت و آمد یک دختر جوان در این مسیر موجب بروز مشکلاتی می شود اما کاری از ما ساخته نیست و باید بخش خصوصی در این زمینه ورود پیدا کند.

وی با بیان این مطلب که اگر کسی متقاضی خرید ون یا مینی بوس باشد به وی وام می‌دهیم، اذعان کرد: برای حل این مشکل می توانیم کار دیگری نیز بکنیم و آن این است که اگر کسی متقاضی خرید ون یا مینی بوس باشد ما حاضریم برای این منظور وام با سود پایین بدهیم.

بخشدار کورین خاطرنشان کرد: حمل و نقل، پایانه ها و تاکسی باید برای حل مشکل خودروهای شخصی و تاکسی های مسیر زاهدان به کورین اقدام کنند تا علاوه بر اینکه  قیمت های تاکسی های موجود در این خط سرو سامان پیدا کند برای حل مشکلات کارکنان زن این منطقه نیز اقدام شود.
 
علاج واقعه پیش از وقوع باید کرد
در پی تماسی که خبرنگار عصرهامون با رئیس مرکز بهداشت شهرستان زاهدان، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای سیستان و بلوچستان و رئیس آموزش و پرورش استان و دانشگاه علوم پزشکی زاهدان داشت، هیچ یک پاسخگوی تماس خود نبوده که پیگیری به این مطالبه مردمی مبنی بر مشکلات بانوان شاغل در این گزارش همچنان درصدر پیگیری خبرنگار ما خواهد بود.

در پایان باید گفت با توجه به مشکلات موجود در این منطقه و عدم توجه برخی مسئولین مربوطه به مشکلات و گلایه های موجود، درصورت بروز هرگونه اتفاق ناخواسته در مسیر عبور و مرور این کارکنان، تنها مردم منطقه متضرر شده و دیگر نیمی از جامعه متخصص استان حاضر به حضور در چنین مناطقی برای خدمت به مردم نخواهند بود که این مهم موجب بروز مشکلات فراوانی در بخش های چون درمان، آموزش و بخش کشاورزی خواهد شد که این موضوع نیازمند توجه بیشتر مسئولین و حل مشکلات موجود است.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcf1vdytw6dxea.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما