تاریخ انتشار :يکشنبه ۲ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۲۹
سیستان و بلوچستان به دلیل مرزهای طولانی با دو کشور افغانستان و پاکستان و افزایش چشمگیر بیکاری و فقر به بهترین محل برای قاچاق کالا و سوخت در ایران تبدیل شده است.
مبارزه با قاچاق ضامن امنیت و توسعه اقتصاد ملی/دولت باید راه ورود قانونی کالا به ایران را هموار کند
به گزارش عصرهامون، کمتر کسی در کشور را میتوان یافت که نام سیستان و بلوچستان را به خوش نامی و خوبی یاد نکند، پهناورترین استان کشور که به دلیل انبوه خصوصیات خاص طبیعی و ژئوپولیتیک تا ابد در ذهن هر گردشگر و بازدید کننده ای می ماند اما سیستان و بلوچستان همیشه واژه محرومیت و بیکاری و قاچاق را نیز یدک می کشد.

یکی از مهمترین دلایلی که این استان پهناور را به بهشت قاچاقچیان تبدیل کرده مرز های طولانی سیستان و بلوچستان با دو کشور فقیر پاکستان و افغانستان و همچنین مرز آبی بین المللی با دیگر مناطق جهان است به گونه ای که به دلیل عدم کنترل درست این دو کشور بر روی ترددهای مرزی و کاهش برابری ریال در برابر ارزهای خارجی موجب شده تا این منطقه به بهترین  محل برای قاچاق کالا و سوخت تبدیل شود.
 
قاچاق کالا پدیده ای شوم و زیان بار
در همین رابطه محسن گل محمدی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، با تاکید بر اینکه قاچاق کالا یک پدیده شوم است، اظهار کرد: بی تردید قاچاق کالا دارای اثرات منفی بر اقتصاد و فرهنگ و امنیت هر کشور است.

وی افزود: نتایج منفی و تبعات ابعاد گوناگون و زیانبار قاچاق کالا به قدری در نظام حاکمیتی ما مهم و تاثیر گذار است که رهبر معظم انقلاب نیز از قاچاق کالا به عنوان پدیده ای که برای کشور خطر امنیتی و اقتصادی را در پی دارد نام می برند و بیش از ۶۰ سخنرانی برای مسلولین مربوطه تاکنون در این خصوص داشته اند.

دادستان عمومی و انقلاب نیکشهر با برشمردن دلایل افزایش قاچاق کالا، بیان کرد: علل و عوامل عمومی قاچاق در کشورهای دنیا معمولا بدلایل متعددی از جمله  ضعف ساختار و سیاست های تولیدی، بالا بودن تعرفه ها و وجود موانع غیر تعرفه ای، محدودیت های واردات بدون انتقال ارز، ممنوعیت های دولتی، مقررات دست و پاگیر و زاید اداری، انحصار در واردات کالا، بیکاری و عدم وجود شغل مناسب، اختلاف قیمت ها در خارج و داخل می باشد.

وی ادامه داد: در کشور ما نیز با توجه به دلایل فوق الذکر بعلاوه مرزهای گسترده جغرافیایی در کنار همسایگان دارای نظام های حاکمیتی تقریبا بی ثبات و عدم سیاست گذاری مناسب در الگوی مصرف و تمایل مصرف کنندگان به کالاهای لوکس خارجی در سبد خانوارها و تجمل گرایی از مهمترین دلایل قاچاق کالا می‌باشد.

سیستان و بلوچستان دروازه ورود قاچاق به کشور
گل محمدی با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان دروازه ورود قاچاق کالا به کشور است، اذعان کرد: شرایط قاچاق کالا در استان سیستان و بلوچستان به عنوان بزرگترین استان کشور دارای ابعاد دیگری بوده و جای بررسی مناسب و ارائه راهکارهای ویژه برای کنترل این پدیده دارد.

وی خاطرنشان کرد: در استان سیستان و بلوچستان به دلیل پایین بودن ریسک قاچاق انگیزه مضاعفی برای قاچاقچیان ایجاد میگردد اصولا ریسک یک فعالیت مجرمانه از دو عامل نشأت می‌گیرد که در ابتدا احتمال کشف جرم و سپس مجازات پیش بینی شده برای مجرمان مورد توجه قاچاقچیان است.

دادستان عمومی و انقلاب نیکشهر تصریح کرد: عدم وجود متناسب این دو شاخصه مذکور و بالا بودن آورده اقتصادی حاصل از فعالیت قاچاق ، مشکلات موجود در واردات قانونی کالا ، آمار بیکاری بالا و فقر اقتصادی مردم منطقه به دلایل مختلف از جمله وجود خسکسالی های متوالی در سطح استان و کاهش فعالیت های کشاورزی و تولیدی و دیگر مشکلات موجود در منطقه، وجود مرزهای گسترده آبی و خاکی، عدم رونق بازارچه های مرزی استان ، بالا بودن تعرفه های گمرکی ، کیفیت پایین کالاهای داخلی همگی از عوامل شیوع پدیده قاچاق کالا در استان سیستان و بلوچستان می باشد.

باید برای پیشگیری از قاچاق کالا با برنامه وارد عمل شد
وی با تاکید بر اینکه باید در برابر قاچاق کالا بابرنامه ریزی وارد عمل شد، گفت:  حال با وجود این مقوله مذموم راهکارهایی که بنظر میرسد در مقابله با قاچاق کالا مؤثر باشد عبارت است از آموزش افراد جامعه از سطوح ابتدایی آموزشی و احترام به قانون گرایی، تشویق مردم به مصرف کالای تولید داخل و فرهنگ سازی در این بخش، مجاب کردن تولید کنندگان به رعایت کیفیت کالا و توجه به سلیقه و علاقه مصرف کننده داخلی، سخت گیری شرایط قاچاق کالا و بالا بردن ریسک آن، احداث و راه اندازی بازارچه های مرزی، افزایش حقوق و دستمزد مامورین گمرکی و پرسنل خدوم انتظامی در نواحی مرزی و پرداخت حق الکشف مناسب در سریعترین زمان ممکن همگی باعث کاهش چشمگیر قاچاق کالا خواهد شد.

این مسئول دستگاه قضا افزود: جز مطالب ذکر شده باید شرایط آب و هوایی این استان، خشکسالی های چندین ساله و گردوغبار ناشی از طوفان های شن و ماسه در شمال استان ، فقر فرهنگی و مادی مردم منطقه از عوامل تفکیک کننده و متمایز کننده بحث قاچاق در این استان با سایر استان ها مد نظر قانونگذاران و برنامه ریزان دولتی باشد.

وی با اشاره به اینکه کمک به مردم موجب کاهش قاچاق می شود، بیان کرد: اگر به مردم در این زمینه کمک کنیم و مشکلات معیشتی را با ایجاد شغل پایدار و ایجاد بازارچه های مرزی حل کنیم دیگر کسی به سوی قاچاق نخواهد رفت.

مبارزه با قاچاق کالا نیازمند کمک و یاری مردم و مسئولین است
گل محمدی ادامه داد: در شهرستان نیکشهر هم به تبع اوضاع کل کشور و استان شاهد بروز و ظهور این پدیده مجرمانه بوده به طوری که با توجه به قرار داشتن شهرستان در محور ترانزیت کالا و نزدیکی با مرزهای آبی کشور ،بسیاری از پرونده های قضایی تشکیل شده ناشی از قاچاق سوخت، لوازم آرایشی و بهداشتی، چای ، برنج ،تجهیزات دریافت از ماهواره ، لاستیک و لوازم خانگی و موبایل می باشد.

وی با تاکید بر برخورد جدی دستگاه قضا با قاچاقچیان کالا، اذعان کرد: دادگستری با توجه به آثار و تبعات سو این مقوله برخورد جدی و قاطع با قاچاقچیان در راستای حمایت از کالاهای تولید داخل و حمایت از فضای کسب و کار و تولید و اشتغال را در برنامه خود قرارداده است چرا که ایجاد اشتغال برای جوانان تحصیل کرده و متخصص جویای کارو حمایت از تولیدات ملی باعث کاهش شدید موضوع قاچاق خواهد بود.

دادستان عمومی و انقلاب نیکشهر در پایان با درخواست از عموم مردم برای مقابله با قاچاق، تصریح کرد: مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیازمند کمک و یاری همه مردم و مسئولین است و باید همگان در این امر خطیر ورود پیدا کرده و به ما کمک کنند تا دیگر شاهد بروز چنین مشکلاتی نباشیم.
 
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcfjvdy1w6dxca.igiw.html
منبع : عصرهامون
نام شما
آدرس ايميل شما